Popper Péter

Popper Péter hagyatékára szállt 2012-ben a Lélekpillangó

Záróeseményéhez érkezett a nagyszabású kezdeményezés, átadták a hétvégén a 2012. évi Lélekpillangó Életműdíjat. A mozgalom célja hogy az önismeret útján egyre több ember jusson el odáig, hogy boldog és harmonikus életet élhessen. A szombati díjátadón kiderült hogy a 2012. évi kampányban Dr. Popper Péter életműve kapta a legtöbb szavazatot a közönségtől, ezzel együtt felesége, mint az Életmű örököse vehette át Gáll Gregor szobrászművész alkotását, a Lélekpillangó szobrot és az alapítóktól a közel egymillió forint összegű adományt, melyből országos filmvetítő körutat szerveznek az író előadásainak eddig még nem látott felvételeiből. Tovább »

2012 jeles eseménye és az 5 kihagyhatatlan ok

Szombaton azaz 19-én egész nap a Boldogságé a főszerep a Bara Hotelben! A Lélekpillangó nevű, páratlan kezdeményezés ünnepélyes díjátadója mellett rengeteg érdekes előadás, program és élmény vár.
Találkozhatsz például az Atlanti óceánt átevező magyar világrekorderrel kenussal, aki biztos hogy nagyon érdekes dolgokat fog mesélni nekünk az útjáról, és a siker titkáról, ha eljössz, lehetőséged lesz kérdezni is tőle. :)
Nézzük, mi az az 5 ok, amiért kihagyhatatlan a Boldogságnap: Tovább »

Lélekpillangó

Legyen a Lélekpillangó Magyarország legsikeresebb, összefogáson alapuló jótékonysági kezdeményezése az emberi boldogságért! Lélekpillangó tudáscsomag – a boldog emberekért! Szavazz! Ki kapja a Lélekpillangó életműdíjat 2012-ben? Szepes Mária? Popper Péter? Biegelbauer Pál? Iratkozz fel a mesére és ismerd meg a pillangó titkát!

Kihez szálljon a Lélekpillangó? Szepes - Popper - Biegelbauer? Voksolj!

Tegnap kiderült, hogy Szepes Mária, Biegelbauer Pál és Popper Péter az első Lélekpillangó Életműdíj jelöltjei. Mai nappal indult el a szavazás, és egészen március 8-ig lehet szavazni a jelöltekre.

A lelki felemelkedés szolgálatának elismerése céljából létrehozott, Lélekpillangó névre keresztelt, átfogó kezdeményezés legfontosabb momentuma a Lélekpillangó Életműdíj. Ennek odaítéléséről a mai naptól kezdve mintegy három hónapon át lehet szavazni a kezdeményezés web- és facebook oldalán. Tovább »

Önmagunk megismerése

Miller A bűnbeesés után című drámájában Holga így szól Quentinhez:
„–... hosszú ideig minden éjjel ugyanazt, álmodtam... hogy gyerekem lett; és
még álmomban is láttam, hogy a gyerek az életem; és hogy hülye. És sírtam, és
százszor is elszaladtam, de valahányszor visszajöttem, mindig ugyanolyan rémes Tovább »

UTAK

Idézet Popper Pétertől:
"A hegycsúcsra sokféle út vezet.
Vannak meredekebbek és kényelmesebbek.
S a táj is különböző,ami a szemedbe tűnik,de azért ugyanazt a hegyet látod különböző oldalairól.
Ezért,hát légy türelmes önmagaddal szemben:találd meg a Neked megfelelő utat.
De légy türelmes másokkal szemben is,akik másik ösvényt választottak. Tovább »

A karma törvénye (Popper Péter)

Popper PéterA karma-tan tökéletességre fejlesztett determinizmus, a hézag nélkül egymásba kapcsolódó ok-okozati viszonyok szövevénye. A tet és a következmény életen és halálon átyvelő összefüggésrendszere.

A hindu hitvilág és lélektan alaptétele, hogy az emberi viszonyokon változtatni, lelki-szellemi értelemben fejlődni csak a földi életben lehet. Két élet között csak a szemlélődés van, csak konstatálás, szellemi erők fölvétele, vagy az arra való képtelenség, Tovább »

Popper Péter és a MoMoMo ölelésnapok

ölelésCsütörtök este van.
Mindnyájan otthon vagyunk, minden a megszokott ütemben és sorrendben zajlik.
Megnézzük az RTL Klub híradót és utána várjuk a időjárás jelentést, majd a Fókuszt.
Közben én – behuppanva a kedvenc fotelomba, ölemben a laptoppal – épp levelet írok valakinek....
kicsit abbahagyom, mert kedves arc tűnik fel és oda kell figyelnem a tv-re. Tovább »

Popper Péter: Hogyan öljük meg magunkat?

öngyilkos1. Jól képzett öngyilkos soha még csak célzást sem tesz öngyilkossági terveire. Aki meghalási szándékáról beszél, az két hatást ér el ismerősei körében: Amíg él: "Csak jártatja a száját, úgyse meri megtenni!" Amikor meghalt: "De sokáig lamentált szegény, amíg rászánta magát!" Halálunk mindenkinek legyen meglepetés; életünk frappáns zárópoénja!

2. Soha nem szabad búcsúlevelet írni. A búcsúlevél hitetlenné teszi életünket és halálunkat. Ha még van mondanivalónk az élők számára - mondjuk el nekik. Ha még maradt ütésünk és simogatásunk - üssünk és simogassunk. De "visszaszólni a megsemmisülésből" Tovább »