dicséret

Miért nem akarom a dícséretet?

Érdekelne a véleményetek, mert már napok gondolkodok ezen, de nem jövök rá a válaszra. Azon kaptam magam hogy bár vágyom a dícséretre, valahol mélyen mintha mégse akarnám. A következőről van szó, ami ehhez a gondolathoz vezetett. Feltettem az egyik közösségi portálra egy képet, ami tényleg egy profi kép. Tovább »

Címkék:

Hamvas Béla-REGGELI FELJEGYZÉS

REGGELI FELJEGYZÉS

(Mialatt az ember a mólón ül, lábát a víz fölé lógatja, s a tengerben a halakat nézi)

Az északi életrend a délitől a következőkben különbözik: Északon az az ember, aki kezéből a kezdeményt kiereszti, elveszett. - Délen viszont az veszett el, aki a kezdeményt megtartja, és nem tudja magát elereszteni. Tovább »

Címkék:

INDIÁNTÁNC (a szavak között)

A kislányom csoportja az óvodában az indiánokról tanul. Természetesen, mint jó szülő, az Interneten a változatosság kedvéért az Indiánok után kutattam. :)
Igazából most fedeztem fel, hogy mennyire egyszerűen, érthetően, és bölcsen fogalmaztak meg mindent. Azt nagyon sajnáltam, hogy tanító meséből mindössze kettőt találtam, főleg azért, mert tényleg lényegretörően fogalmaz meg értékeket. Tovább »

Dícséret..

Kedves Mindenki! Tovább »

Címkék:

A lista

osztálytársakNem tudom, hogy ez a történet szerepelt - e már itt, de nekem az egyik legkedvesebbem.

Egy napon azt kérte az osztálytól a tanárnő, hogy minden osztálytársuk nevét írják föl egy lapra úgy, hogy a nevek mellett maradjon egy kis üres hely. Gondolják meg, mi a legjobb, amit mondani tudnak a társaikról, és azt írják a nevek mellé. Egy teljes órába telt, mire mindenki elkészült és mielőtt elhagyták az osztálytermet, a lapot átadták a tanárnőnek. Tovább »