virágok

A tavasz virágai

Címkék:

Ballagás, írásbeli, és valami más is!

Eljött ez a nap is.
Május elseje, nálunk idén a fiam ballagásának a napja.
Előzőleg sokat aggódtam, hogy miként is fog ez lezajlani. A lányom volt a főszervező.
A menetrend teljesen a szokásos rohanás, bevásárlás, fodrász, tankolás...stb
A ballagás reggelén még a virág, torta, persze titokban, mert mindig kell, hogy legyen meglepetés is. Tovább »

Tavaszi ajándék

sárga virágA réten megszűnőben volt a homály. Ahogy a nap első sugarai megjelentek a fák között, a fűszálak között megbúvó enyhe köd is föloszlott. A leveleken, a virágok szirmain, megcsillant a harmat, és ahogy növekedett a fény, ragyogni kezdett minden. Az egész rét együtt ragyogott néhány percig, aztán a harmat is elillant.
Egy pillanatra a csalódás szomorúsága jelent meg a levegőben, de hamar kiderült, hogy nincs ott semmi keresnivalója, el is tűnt.
A rétet ezernyi virág és mindenféle más növény borította. Színek és formák hihetetlen sokasága, maga a szépség, a báj, a kellem kínálta magát, Tovább »

Jön a tavasz...

tavaszItt a tavasz, itt van újra. Érzem, tudom, s ha a naptáramba nézek látom is, hogy már csak ez a hét választ el a tavasztól, a márciustól. Megkezdődik az új korszak, a megújulás kora.

Tegnap sétáltam a városunk hegyén és a madarak vitathatatlanul csiviteltek, mondogatták, hogy "nyitni-kék, nyitni-kék" olyan megnyugtató volt hallani ezt az ismerős dallamot újra és újra. Bár az időjárás Tovább »

Virágok világa

A tudós kezébe veszi a virágot. Mond két latin szót:
- Ez a neve.
Mond egy számot:
- Ebbe a családba tartozik.
Elsorolja: milyen földben terem?
milyen a gyökere?
milyen a szaporodása?
melyik hónapban nyit?
mennyi ideig él?
micsoda kémiai kivonatokat tartalmaz?
Mindez nem tudom, miért olyan elkedvetlenítő, olyan nem nekünk való... Tovább »

Ernyős madártej!

Drágák!
Ezt megkell osztanom veletek! Ernyős madártej nyílik a kertemben! Tovább »

Címkék:

Tavasz és fény

tavaszi virágokTavasszal telepedj le egy fa alá. Ne legyen különleges fa, csupán egy fa a többi közül, telepedj le alatta egy új tavasz ígéretével, mely újjáéled és kiteljesedik körülötted.

S kiálts tavaszt, kiálts fényt! És figyelj - a fák növekedésével, a nyiló virágok illatával, méhek zümmögésével, melyek szorgalmasan gyűjtik aranyát a tájnak, a hangyák jókedvű szorgalmával - és vedd észre, hogy Isten mindenkire gondot visel. Telepedj le egy fa alatt - feküdj a zöld fűbe, és olvasd a természetet. Tovább »