emlékezés

A halál élni tanít

Szembenézés a halállal.
Az ember legősibb félelme a halálfélelem.

Nincs olyan ember, aki vagy így, vagy úgy ne lenne érintett.
Vagy úgy, hogy esetleg volt halálközeli élménye, vagy úgy, hogy valamely hozzátartozója ment el.
A lényeg, hogy nem lehet megúszni a halállal való szembenézést.
Mivel minden nappal, amit ebben a fizikai testben a földön töltünk, közelebb kerülünk a halálunkhoz, érdemes átgondolni a mindennapjainkat. Tovább »

A második nyár Nélküle...

Mostanában akarva akaratlan eszembe jut, hogy mi volt 2 éve....
Április......
Akkor láttam meg Őt először..... mennyire megtetszett.....
Május.....
Felismertem, amikor órára mentem. Ott ült a főiskola padján a barátaival. Akkor is éppen magyarázott valamit. Ahogy elhaladtam mellette, és ránéztem, az jutott eszembe ami először is: van benne valami....
Június, július, augusztus...... Tovább »

Címkék:

Anyák NAPJA előtt

anyák napjaAmikor gyermekkoromban az eljöttét vártam, mindig kis izgalom töltötte el a lelkemet.
Készültem, vásároltam, készítettem a kedvességeket és köszöntöttem.
Vártam a mosolyt, az örömöt és adtam magamat és az ajándékomat.
Amikor gyermekeim születtek megértettem, hogy miért igaz az, hogy az Ember nem várja el, hogy köszöntsék.
Mégis, mégis milyen nagyon jó látni, amikor jönnek, lesik az arcod és puszi, ölelés, boldogok attól, hogy boldog vagyok.
Mindhárom első, önmaga kitalált és készített ajándékára nagyon pontosan emlékszem és mindegyiket őrzöm egy só-liszt Tovább »

Expecto patronum

expecto patronumNapok óta foglalkoztat a gondolat... expecto patronum, és huss, elsuhannak a negatív energiák, és átjár a pozitív érzés, az öröm vagy az életöröm. A felismerés eme varázsigére... egy fáradt, sötét, borús estén történt. Mikor lefekvéshez készülődtem bekapcsoltam a tv-t és pont a Harry Potter valamelyik része ment az egyik kereskedelmi csatornán.
Gondoltam hurrá, végre egy olyan film amin nem kell gondolkodni és csak zümmög a háttérben. Könyv formájában már ismertem a történetet (mind a hét könyvet olvastam), de a látvány és a technikai megoldások Tovább »

A vak leány

A vak leány

Volt egyszer egy vak leány, aki gyűlölte magát amiatt, hogy vak volt. Mindenkit gyűlölt, kivéve a kedvesét. A fiú mindig vele volt. Mondta egyszer a barátjának:

- Ha láthatnám a világot, hozzád mennék feleségül. Tovább »

In memorian

Ma kaptam a hírt, hogy egy volt osztálytársam meghalt. 27 éves volt, és a British Arwaysnél dolgozott. Malajziában megölték a szálloda szobájában. Különös kegyetlenséggel....
Én sem hittem, de a google-ban rákerestem és valóban... Megdöbbentő, sokkoló, hihetetlen. Tovább »

Emlékezünk Michael Jacksonra !

Kedves Secret Társak !

Emlékezünk, együtt Michael Jacksonra. Nekem nagy kedvencem közé tartozott. A zene, tánc és pop területén
utol érhetetlen volt. Még most is emlékszem amikor a magyarországi koncertje volt, sajnos nem tudtam elmenni. Tovább »

Emlékezzünk Michael Jacksonra!

michael jacksonEmlékezzünk együtt Michael Jacksonra. Nekem nagy kedvencem közé tartozott. A zene, tánc és pop területén utolérhetetlen volt. Még most is emlékszem amikor a magyarországi koncertje volt, sajnos nem tudtam elmenni. Több okból, is ami most talán bagatellnek tűnik, hiszen a lányom szülőértekezletére kellett mennem, másrészt a jegyek is drágák voltak, így nem jutottam el. Azt gondoltam, majd legközelebb, ha bár éreztem, hogy nem biztos, hogy lesz legközelebb. Most már biztos nem. Az emléke azt hiszem sokunk szívébe tovább él, hát emlékezünk Rá!

Nyugodj békében Jacko! Tovább »

Emlékezünk Michael Jacksonra !

Kedves Secret Társak !

Emlékezünk, együtt Michael Jacksonra. Nekem nagy kedvencem közé tartozott. A zene, tánc és pop területén
utol érhetetlen volt. Még most is emlékszem amikor a magyarországi koncertje volt, sajnos nem tudtam elmenni. Tovább »

Látomás a Magyarság feltámadásáról

látomás a magyarságrólNagyon régóta bennünk él ez a vágy. Nem csak bennem. Hogy újra szép lesz. Méltó régi, nagy híréhez. Hogy újra életre kelnek a hősök. Bennünk. Mindannyiunkban. Mit tehetünk ezért a mindennapokban, ez a kérdés. Hogyan csináljuk? Emlékezni kell... de nem csak nagy szavak kellenek és ritka pillanatok, felvillanások...Hogyan építsük be mindennapjainkba ezt a tudatosságot, ezt az útmutatást? Hogyan adjunk gyermekeinknek hőslelket, ha magunknak sincs, ha mi is gyarló hétköznapi csetlő-botló emberek vagyunk? Tovább »

NAGYMAMÁM emlékére

Drága! Itt van velem, nap mint nap.
A szókimondó, fiatalos, feketekendős, viccelődős, művelt, dolgos, kézimunkázó, templomba járó, fiatalon lányszöktetés résztvevőjeként.
Ő volt az, aki Apu korai halála után ezt mondta nekem: a „Tudod Kislányom mi mindent meg fogunk Neked adni, amit Apád megadott volna.” Tovább »

Március 15

Március 15. Tovább »

Véleményem a hitről...

A HIT?
A HIT!
Számtalanszor hallottam már, hogy bármely módszer vagy eszköz eredményes használatához elengedhetetlen, hogy higgyek az adott módszerben vagy eszközben. És ez igaz is. Ha bármilyen "külső" - úhy értem a rajtad kívül álló - módszer vagy eszköz használatához nélkülözhetetlen a hit. Hinned kell az asztrológiában, a tarot-ban, az angyalokban, az agykontrollban, a rajtad kívül álló Istenben, Krisztus Második Eljövetelében, a Titokban, vagy Vonzás Törvényében... mindenben!
Az én véleményem erről az egészről ennyi: a magam részéről, én szeretném, ha egyszer elérném azt a létállapotot, amikor már nincs szükségem hitre. Tovább »