kegyelem

Kegyelem

"A jó cselekvésben pedig ne fáradjunk el,
mert a maga idejében aratunk majd,
ha meg nem lankadunk.
Ezért tehát, míg időnk van,
tegyünk jót mindenkivel.

(Galatak 6, 9-10)

Will haverom nem is olyan régen meglátogatta egyik barátját a
kórházban. Amint éppen a parkolóból kifelé tolatott, egy autó csapódott
bele vadonatúj sportkocsijába. Ott állt álmai autója összetörve. Ő is Tovább »

Aprò csodàk

apró csodákHàt visszatértem az otthon töltött 3 hetes "rehabilitáció" után Rómába... ahogy újra megcsapott ez a semmihez nem fogható jellegzetes Róma-illat, na meg a megszokott nyári "dunszt" amit úgy imádok, egycsapásra elmúlt az éjjeli 13 órás vonatút okozta minden bajom! Így màr hazafelè buszozva eldöntöttem hogy ki sem pakolok, hanem összekapom a strandcuccomat ès irány a tenger! Vàrt màr ràm, a Nagy Kék, sok terhem ismerője ès kegyes elhordója, kicsit ugyan nyugtalanul hullámozva, de hàt leginkább ez illett a hangulatomhoz, bennem is ezer kérdés jött-ment, jó-e így ahogy van, vajon eléggé megerősödtem-e újra, hogy folytassam-újraírjam ezt az én varázsos életemet választott második hazámban? Tervek, gondolatok, emlékek, fájdalmak, belső párbeszédek Tovább »

Amazing grace

Amazing graceTegnap délután azon kaptam magam, hogy az Amazing grace-t éneklem teljes átéléssel, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy gyümölcsdarabolás közben dalolászom. És az is volt... Olyannyira természetesen jött belőlem, hogy csak akkor vettem észre, amikor már párszor elismételtem.
Talán mert olyan csodásan sütött a nap... olyankor mindig könnyebb hálásnak lenni... talán mert minden olyan tökéletesen sikerült... talán...
Nem vagyok az a hagyományos értelemben vett hívő. És ez a bizonyos dal sosem állt közel hozzám. Nem értettem. Mármint a szavakat egymás után igen, de sosem mondott semmit. Magam sem tudom, honnan is ismerem a szövegét...
És lehetne véletlen is, hogy pont ez jutott eszembe, de nem az. Marci Shimoff Ok nélkül boldogan című audióját hallgattam, miközben aludt a lányom délután, és abban volt egy fejezet, aminek ez volt a címe: Amazing grace... A történetben egy férfi és a felesége abszolút mélypontra jutott Tovább »

Érzelmeink jelentik a kaput a lelki békéhez...gondolatok Brandon Baystől...

"Ha megnyílsz valamely érzelem szívében,
rátalálsz a keresett békére.
Az érzelmek a legjobb barátaid.
Ők jelentik a kaput a lélekhez" Tovább »