furcsa

Elhatároztam: változást akarok!

változásElhatároztam hogy megváltoztatom az életem. Ha most nem teszem, akkor soha.
Van egy barátnőm, aki elment Indiába önmegvalósítani. Ő egy nagyon szép, okos, diplomás lány. Olvasom minden nap a blogját, és nagyon sok erőt ad. Úgy döntött, elég az itthoni dolgokból, nem tudja többé becsukni a szemét, és elutazott. Irigylem a bátorságáért!
Hiszem azt, hogy az élet többről kell szóljon, mint amilyen. Viszont azt is gondolom, hogy a napi megélhetési gondok miatt, az emberek nem tudnak elmélázni azon, hogy mi értelme is van a létünknek. Tovább »

Jobbkezesek, balkezesek

Például: miért alakult ki a zömmel jobbkezes emberiség? Erre számos teória, elmélet létezik.

Kutatások szerint az ősemberek között még fele-fele arányban voltak jobb- és balkezesek, erre például a pattintott kőeszközökből következtetnek. Az egyik legelterjedtebb ötlet szerint az állandó harcok az okozói a jobb kéz-dominanciának: a szívet védve a pajzs mindig a bal kézben volt, a jobb maradt tehát a fegyverforgató kéz. Ez évezredek alatt ügyesebbé tette a jobb oldalt.
Persze a sok jobbkezes között akadt balkezes király is, Tovább »

Kilépés a testemből

Sziasztok! Tovább »

Címkék:

Az élet egy furcsa játék

hegyi patakOlyanok vagyunk mint egy hegyi patak. Megszületünk, s elindulunk a magasból. Hol sietősen csobogva, hol völgyet érve játékosan tovább suhanva, majd esetleg nagyot zuhanva, cseppjeinket medrünkből kiszórva, végül békésen megérkezve egy csendes tóba, ahol talán megleljük önmagunkat. De közben változunk. Változunk, mert a környezetünkben élők hatásaal vannak ránk. Középkorúvá válva megdöbbenünk. Élünk társunk mellett, belesüppedve a megteremtett otthon biztonságában, s ilyenkor vagyunk hajlamosak nem figyelni sem a másik, sem önmagunkra. Tovább »