lelkész

A lelkiismeret

busz leszállásNéhány évvel ezelõtt egy lelkész Houstonból Texasba költözött. Néhány héttel az érkezése után, egy alkalommal a belvárosba kellett mennie. Amikor a buszon leült észrevette, hogy a sofõr negyed dollárral többet adott vissza.

Elkezdett gondolkodni, hogy mit tegyen, és arra az elhatározásra jutott, hogy visszaadja a pénzt. Hiszen bűn lenne megtartani. Aztán egy másik gondolat fogant meg fejében: "Oh, felejtsd már el, hiszen ez csak negyed dollár. Tovább »

Ha az ember rendben van, akkor rendben lesz a világa is

puzzle emberOlvatam egy jó történetet, amelynek mondanivalóját pontosan az életemre tudtam vetíteni, mikor éppen úgy éreztem, hogy el vagyok veszve, és csak valami csodára vártam, hogy valami történjen, valaki tegyen valamit, hogy nekem jobb legyen, lényegében úgy éreztem velem nincs semmi gond, a világgal van baj.

Majd egy Önserkentő könyv került a kezembe és elkezdtem olvasni (az a könyv már 5-10 éve ott volt a polcon de nem olvastam, talán csak most volt rá szükségem, nem tudom hogy miért pont akkor került a kezembe, de azt hiszem épp jókor találtam rá). Tovább »