spirit

Emlékek

Sajnos nincs tehetségem az íráshoz. Ennek ellenére életem egy válságos időszakában elkezdtem blogot írni. Úgy éreztem, ki kell írnom magamból a gondolatokat, különben baj lesz. Eltelt néhány év és amikor már belejöttem volna az írásba, a honlap tulajdonosa úgy döntött, hogy megszünteti ezt a szolgáltatást. Így egyik napról a másikra, több ezer felhasználó internetes naplója semmivé lett. Tovább »

Címkék:

Ha újra kezdhetném

Mit csinálnék máshogy, ha újra kezdhetném? Erről elmélkedtünk a lányommal a bágyadt októberi napsütésben, miközben egy termálvizes medencében oldottuk magunkból az egész heti feszültséget. Beszélgetés közben eszembe jutott Bronnie Ware ápolónő „The Top Five Regrets of the Dying” című könyve, amelyben öt pontba sűrítve foglalta össze a haldokló betegek bánatát. Szívesen megosztom. Tovább »

Címkék:

Élet a halál előtt

"Az elhunytak sorsáról nem akarunk tájékozatlanságban hagyni benneteket, testvérek, hogy ne szomorkodjatok, mint a többiek, akiknek nincsen reményük." (1Tessz 4, 13)

(Ez az írás még október végén született, de az üzenete mindig aktuális.)

Gyönyörű ősz van. Erre vártam egész évben. Reggel kinéztem az ablakon és lenyűgözött a látvány. A sárguló falevelek lágyan ringatóztak a levegőben, mintha az emberi fül számára hallhatatlan melódiára lejtenék halhatatlan táncukat. Tovább »

Címkék:

Az angyalok mosolya

„Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek.” (Máté 25, 40)

Az a nap is úgy kezdődött, mint a többi. Reggeli után a válltáskámba csúsztattam egy kisméretű Bibliát és egy könyvet. Ráhel és Illés, a hátsó ülésen nagyokat kacagtak az előző este kitalált szóvicceken, miközben begördültünk az iskola épülete elé. A szerkesztőségben a szokásos kávéval kezdtem, majd megnyitottam a frissen érkezett, olvasatlan leveleket. Tovább »

Címkék:

Isten álma

„A csendnek sokféle fajtája van. Létezik a két zaj, két zenei hang közötti csend, és a két gondolat közötti szünetben kibontakozó csend. Van olyan különleges, nyugodt, átható csend, amelyik egy este áll be vidéken; vagy amelybe behallatszik a távoli kutyaugatás, a meredek emelkedőn kaptató vonat füttye; ismerjük a ház csendjét, amikor mindenki aludni tért, és ennek különösen nyomatékos formáját, amikor felébredünk az éjszaka közepén, és bagolyhuhogást hallunk a völgyben; és érzékeljük azt a csendet is, amely megelőzi a bagoly párjának válaszát. Csendje van valamely régi, elhagyott háznak, és csendje van a hegynek; létezik a két ember közötti csend, akik ugyanazt látták, ugyanazt érezték, és cselekedtek.” ( Jiddu Krishnamurti: The Only Revolution) Tovább »

Címkék:

Szilveszteri teregetés

„És hívj segítségül engem a nyomorúság idején, én megszabadítlak téged és te dicsőítesz engem.” (Zsoltár 50, 15) Tovább »

Címkék:

Lekésett vonatok

Régebben elég gyakran azon kaptam magam, hogy lekésett vonataimat sirattam. Kedvenc szlogenem volt: "Az a vonat már elment!" Természetesen, némi önsajnálattal fűszerezve. Tegnap este viszont megvilágosodott bennem valami. Ha elment egy vonat, nem baj, hiszen jön utána a következő és az is a célba juttat. Negyvenkilenc év kellett ehhez a fenomenális felismeréshez? Nekem igen. Tovább »

Címkék:

Az angyalok mosolya

„Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek.” (Máté 25, 40) Tovább »

Címkék:

Igen! Valóban, a Vonzás Törvénye döbbenetesen működik!

titok"Tudod, mi a közös egy nagyon gazdag és egy nagyon szegény emberben? Vagy egy rendkívül sikeres és egy rendkívül sikertelen emberben? Egy energiától duzzadó és egy állandóan betegeskedő emberben? Az, hogy mindannyian átlagon felül tudják alkalmazni a Vonzás Törvényét! Csak míg egyikük a vágyott dologra koncentrálva el is éri azt, másikuk a vágyott dolog hiányára koncentrálva egyre távolabb kerül tőle."

Nem szeretek előre inni a medve bőrére, de most megteszem! Az elmúlt 1-2 évben ugyanis sajnálatos módon megtapasztaltam, hogy mi is az a 'félreteremtés'. Soha többé nem fogok ilyen hibát elkövetni! Tovább »

Ráhel álma

Nagyböjti idő van. Erre az időszakra általában a visszafogottság a jellemző. Egyesek ezt úgy élik meg, hogy szigorú írott és íratlan törvényeket kell betartaniuk. Aki viszont figyelemmel kíséri az Egyház ünnepeit, szívdobogását, az hamar rájön, hogy a Szeretet messze túlmutat az önkéntes önsanyargatáson. Isten bőkezű. Önmagát adja. Minden más csak ráadás. Tovább »

Címkék:

2010 – Mit hoz a jövő?

„Jól tudja az Úr a feddhetetlenek napjait, és hogy örökségük mindörökké meglesz. Nem szégyenülnek meg a veszedelmes időben, és jóllaknak az éhség napjaiban.” (Zsoltárok 37, 18-19) Tovább »

Címkék:

Karácsonyunk

Ez volt a második Karácsonyunk hármasban. Jézus születésére emlékeztünk. A gyerekek izgatottan várták a Szentestét. Számukra az ajándék is fontos dolog. Az Angyalok bőkezűek voltak. Szinte minden ott volt a karácsonyfa alatt, ami az előzetes listára felkerült. Ráhelnek gyanús lehetett, hogy én nem kaptam semmit, ezért lopva egy csokigolyót tett a fa alá. Egy cetlire ráírta: „Apué! Tovább »

Címkék:

Megelégedettség - Az Élet kulcsa

Éjszakánként gyakran arra ébredek, hogy imádkozik bennem a Lélek. Béke pislákol a szívemben. Aztán elérkezik a reggel. A gyerekeket ébresztgetem. Gyors reggeli, öltözködés, indulunk az iskolába, óvodába. Szent Imrések vagyunk kezdettől fogva. Máshova nem is járatnám őket. Istennek hála, a mi városunkban van katolikus ovi, isi, meg gimi is. Biztosítva van a jövőjük. Nekem ők a legfontosabbak. Tovább »

Címkék:

Adventi koncert!

Kedves Barátaink!

Szeretettel hívunk minden érdeklődőt, a székesfehérvári ÚTKERESŐ KLUB következő rendezvényére: Tovább »

Címkék:

Belülről kifelé

Advent első vasárnapja van. Szent idő. Éjszaka a Végtelen Hit című filmet néztem az interneten. Erőt adott. Így kellene élniük a mai keresztyéneknek. Egyszerű hitben. Mert nem olyan nehéz hinni. Sokszor túlbonyolítjuk. A hit által a kilátástalan helyzetekből is van kiút. Istennel minden lehetséges. Frázisokat puffogtatok. Pedig a szavak mögött hatalmas erő van. Főleg, ha kimondjuk. Tovább »

Címkék: