Szabad Akarat

Rabok legyünk vagy szabadok?- Teremtőképességünk csodái és korlátai

Amikor a vonzás törvényével találkozunk, megihlet bennünket a határtalan teremtési képesség és erő, amely az embernek születésétől fogva adatott. Csodálatos lelkiállapotba kerülünk, mert az isteni Énünk és a bennünk lévő Forrás tudása egy rezgésszintre tesz bennünket az Univerzum fényével.
Erre a tudásra és erre a működésre szükség van, és időről időre újra vissza tudunk kerülni az Ember varázslatos képességének megtapasztalásához, és az ehhez szükséges lelkiállapotokhoz. Tovább »

A csodálatos Sors - Erőss Zsolt születésnapjára

Ma van Erőss Zsolt születésnapja.

Ismertem egy rövid ideig, hatott rám, ahogyan ő működött: magától értetődő bizonyosság volt számára, hogy főszerepe a Hegymászó. Amikor elkezdték ismerni, megütközést keltett a név és a teljesítmény összecsengése. Erőss. Véletlen volna?

Jó dolog az élet, tisztelem, szeretek élni. Ez a kiindulópontom. Tovább »

Valoban létezik szabad akarat?

Ha eldöntöm, hogy kisétálok azon az ajtón, akkor könnyű szerrel meg tudom ezt tenni igaz, ha van előttem ajtó? De egy kicsit menjünk mélyebbre és vizsgáljuk meg a szabad akaratot. Meg fogsz lepődni, mire jutottak a tudósok.

Vajon miért ötlött eszembe, hogy kimenjek az ajtón? Mi kapcsolta be ezt a késztetést? Ha bárki bármit megtehet, amit csak szeretne, aminek örül, akkor miért boldogtalan ennyi ember? Talán éppen emiatt?

Vajon miért ötlött eszembe, hogy kimenjek az ajtón? Mi kapcsolta be ezt a késztetést? Tovább »

Nincs szabad akaratod

"A mindennapi élet azért hordoz megfejthetetlen dolgokat,
mert mindig azon túl keressük a válaszokat, az élet értelmét,
a szellemi-lelki boldogságot.
Mintha túl kéne jutni ezen az anyagi léten,
és ez lenne itt a feladatunk.
S ez pedig egy örök elterelésbe viszi az Embert,
aki azért választotta a háromdimenziós létezést,
hogy EZEN KERESZTÜL tapasztalja meg magát.

Azért vagy ITT és MOST, mert itt és most akarsz lenni. Tovább »

Szabad akarat

Mi a sorsom? Mi az életutam? Hogyan tudom elvégezni az életfeladatomat? Hogyan segít vagy akadályoz a karma? - Ezek a kérdések megjelennek minden Önmagát kereső emberben és ha megtaláljuk rájuk a pontos válaszokat, akkor máris sokkal biztosabban tudjuk élni az életünket! Tovább »

A karma törvénye (VII. törvény)

Kozma Szilárd:

Az Ok és az okozat, illetve az Ember és a Sors- Törvénye.

Más nevein: A HATÁS ÉS A KÖVETKEZMÉNY, vagyis A HATÁS ÉS A VISSZAHATÁS törvénye, Az örökösödés és a SORS törvénye, illetve:

A KARMA TÖRVÉNYE.

Az Ok és az okozat (a Következmény) Törvénye alapján, a megnyilvánult világban -és ezáltal a mi személyes életünkben is-, minden létrejött dolognak, eseménynek, történésnek, folyamatnak és jelenségnek jól meghatározható (és megtalálható) kauzális, vagy spirituális – szellemi oka van. Nem csak a fizikai – természeti világ jelenségeinek, de az asztrális – érzelmi világ jelenségeinek, sőt, még a gondolati világunk és a képzeleti világunk jelenségeinek is, létezik az ős-idea világban, egy kauzális ős-oka. Ezért, semmi abból, ami adva van és ami velünk, vagy körülöttünk, vagyis a környezetétől jól elhatárolt emberi személyek megtörténik, nem véletlen. A Karma törvénye alapján tehát “Nincs hazárd és nem létezik véletlen” az ember életében. (Kybalion). Tovább »

Kötelező? Elkerülhető? Egyáltalán szükséges az élethez? (Felelősségvállalás)

Sokan úgy vannak vele, hogy nem szívesen vállalják. Ha lehet, inkább elkerülik. Ez talán társadalmunk egyik alap problémája. Ha megbetegszünk, egyszerűen elmegyünk az orvoshoz, majd amit mond bevesszük, megtesszük és várjuk a csodát. Ha nem tud éppen segíteni, akkor szépen akár meg is halunk. Többségünknek eszébe se jut, hogy valami mást is tehetne.

FELELŐSSÉG! Tovább »

Karma, teremtés

karma, teremtésAz itt leírtakat, akárcsak bármit, amit írok nem kell elfogadni, csak egy vélemény, egy nézőpont. De érdemes megfontolni, és végiggondolni, hogy pontosan mit is hiszel! A bejegyzést az előző Megérdemled? írásomra jött kommentek ihlették.

Szóval mit is jelent az, hogy karma? A szó szanszkrit eredetű, és tettet, cselekvés jelent. Az első szentirati említése a Védákban jelenik meg. Itt a papok által végzet rituálét értették alatta, amivel az isteneket rávették bizonyos cselekedetek megtételére. Később főképp Buddha adott neki más jelentéstartalmat. Tovább »

A választás lehetősége a Tiéd is!

A Létezés, a szabad akarat, a választás lehetőségével ajándékozott meg mindannyiunkat. Mindenki saját maga kell, hogy rátaláljon arra az útra, ami elvezeti őt természetes állapotának megéléséhez, vagyis a Jóléthez. Tovább »

Változás vagy mozgás

titok, életAz igazi Csillagok háborúja... nem csak SCI-FI rajongóknak
Rendkívül rövid, de mérsékelten tudományos bevezető

Na akkor legyünk stílusosak: "Réges-rég egy messzi-messzi galaxisban (legalább is ezt állítják marcona tudósaink, és még hajlok is rá, hogy igazuk van), szóval régen az általunk ismert világegyetemben csak hidrogén és hélium atom létezett. Ezekből lettek a csillagok. A csillagok a hatalmas hő hatására újabb atomokat hoztak létre, mint pl. az oxigént. Ez elgondolkodtató, mert a testünk jelentős része is oxigén, és ez az atom ott van a levegőben amit lélegeznünk kell, és a vízben is amit innunk kell, hogy élhessünk. Tovább »

Ne légy rabtartó!

szabad akaratMindazok, akik alkalmazzák a Vonzás Törvényét. El kell, hogy ismerjék a Szabad Akaratot is. Mert bár valós az állítás MINDENT megkaphatunk, amit csak akarunk, valóra válthatjuk legvadabb álmainkat is… Ki akarja? ÉN. Ki dönti el, mit akar? ÉN. Kinek a legvadabb álmai? Az ENYÉMEK.
Én, én, én. DE! kérdésem: belefér a vágyak akarásába a feltétel nélküli „akarás”? Belefér az, hogy az egyéni boldogulásom érdekében bárkin és bármin átgázoljak? Belefér a szeretet szellemébe és a pozitív gondolkodásba az, hogy felelősségvállalás nélkül kérünk, rendelünk? Hogy nem mérlegelünk másokat? Hogy nem érdekel mások akarata? Tovább »

Létezik-e a Vonzás Törvénye?

Létezik-e a Vonzás Törvénye?Egy számomra nagyon kedves és általam nagyon szeretett és mélységesen tisztelt (becsült, becses... ;)) barátom, a minap felvetette a blogjában, hogy a Vonzás Törvénye nem létezik! Aztán tegnap egy sms-t is kaptam tőle, amiben ezt a véleményét "bővebben" is kifejti. :) Sőt, mitöbb, néhány perccel ezelőtt végre azt a hozzászólását is sikerült végre elolvasnom, amit ugyanebbe a blogba írt, több mint egy hete, egy korábbi reagálásomra. :) Valamiért, csak most jutottam el odáig, hogy elolvassam, pedig időközben egy fantasztikus hétvégét is együtt töltöttünk nála, vele és a családjával... :) (Ezúton is köszönünk nektek mindent, Drága Barátom!:))
Szóval, tegnap este az sms arra késztetett, hogy kicsit jobban körüljárjam a dolgot, és arra jutottam, hogy teljesen egyetértek Deni barátommal! Az utolsó hozzászólásával abban a blogban pedig végképp!
És mégsem értek teljesen egyet... :) Tovább »

Kiválasztott vagy!


Számtalanszor tapasztalom, - és bevallom, magam is megjártam ezeket az utakat már :) - hogy szeretett embertársaim, lélektestvéreim egyenlőtlennek, alacsonyabbrendűnek, vagy éppen felsőbbrendűnek érzik magukat. Úgy gondolják, vannak kiválasztottak, akik eleve jobban boldogulnak és vannak, akik kevésbé. Hogy bizonyos kötelességeiket előbb le kell róniuk, mielőtt szabadon teremtve boldogan élhetnének, míg mások arra rendeltettek, hogy könnyebb, gazdagabb életük legyen. Egyesek nagyobb, fontosabb küldetésre lettek kiválasztva, míg mások arra, hogy beleszürküljenek a dolgos hétköznapokba.
Nos, ezzel kapcsolatban most leírom az én saját véleményemet. Tovább »