jelenlét

Everness híradó

Már kevesebb, mint harminc nap van hátra az Everness Fesztivál kezdetéig. A koncertek, workshopok, mozgásfajták, előadók névsora folyamatosan bővül, honlapunkra immáron több, mint 200 program került fel.

Az Everness Fesztivál 2013 egyet jelent a zenével, a mozgással, a színek, ízek és illatok mámorával. Három nap felejthetetlen együttlét, amikor a tudatos pozitív gondolkodás és az egészséges életmód jegyében a hozzánk hasonlóan gondolkodók körében kapcsolódhatunk ki, tanulhatunk és léphetünk előre az önmeghaladás útján. Tovább »

Az Everness életérzés

Az Everness Fesztivál 2013 egyet jelent a zenével, a mozgással, a színek, ízek és illatok mámorával. Három nap felejthetetlen együttlét, amikor a tudatos pozitív gondolkodás és az egészséges életmód jegyében a hozzánk hasonlóan gondolkodók körében kapcsolódhatunk ki, tanulhatunk és léphetünk előre az önmeghaladás útján.

A fesztivál célja, hogy a hasonlóan gondolkodó közösségek és egyének a jóga, a művészet, a személyes fejlődés, a környezettudatosság és az egészséges, finom ételek segítségével kapcsolódjanak ki és töltődjenek fel, új kapcsolatokat kötve és a régieket szorosabbra fűzve. Tovább »

A boszorkányok

Amikor megszülettem fiúnak vártak. Lelkemet anyukám méhében teletették a férfi erő jelképeivel, a szüleim, hiszen nekik jöttem ajándékba. Nő lettem, és nagyon nehezen jöttem, mert már ott tudtam a csalódásukkal szemben úszva, kell megmutatnom testemet. Két héttel túlhordott anyukám, és fogóval kellett kihúzni belőle. Lelkemet nem látták, nem érezték és nem keresték. Nem baj, de nagyon sokáig rosszul viseltem, hogy nőnemű elsőszülött lettem. Hasfájósnak mondtak, de emlékszem is rá. Másfél év múlva jött egy kisfiú is, könnyedén és vidáman, tele élettel és minden egyensúlyba került otthon. Tovább »

Címkék:

A tisztaság fogalma

Nem messze innen, a nagy hegyeken túl, történt egyszer velem, hogy megkérdeztem magamtól, mi is az a tisztaság, mikor azt mondom valakire, vagy önmagamra, hogy tiszta. Nem részletezem a fogalom és érzelem mintákat amik beugrottak sorrendben, sok volt. Elindultam egy irányba, mégsem tudom hová tenni egy lélek tisztaságának fogalmát, ez ijesztővé kezdett válni. Igen, megriadtam tőle, azt gondoltam ez olyan alapkő féleség, amit a házépítéskor leteszünk, és nekem nem volt meg. Tovább »

Címkék:

Út az önismeret felé

Út az önismeretünk felé

Magunkban lévő gátak és félelmek megtalálása, felismerése. Csoportos beszélgetés Demény Melinda vezetésével .
minden pénteken 17.30- 19.30 ig
helyszín: Sambhala Tibet Központ
részletek » Tovább »

Az élet esszenciája :-)

Az élet szépsége Benned van, minden, amivel leszülettél erre a "nagy közös játszótérre" (by Veronika ). Határtalan lehetőségekkel érkeztél egykor... Szemeidben Isten szeme ragyogott mindenkire és boldog voltál, hogy élsz...

Érted miről beszélek? ...vagy mégsem?

Az Itt és Mostról, a Pillanatról... Tovább »

A jelenlét, az EGO, az ÉN és az ENYÉM!

Mindenkor, minden pillanatban, s mindenkitől azt halljuk, látjuk, olvassuk, hogy mit hogyan kellene tennünk, hogy sikeresek, vidámak, boldogok legyünk. De többnyire ez nem sikerül, s ekkor csodálkozva állunk, mert nem értjük, hogy mit rontottunk el. Hölgyeim és Uraim, jelentem: Semmit! Az ég világon semmit sem rontottunk el. Csak egyetlen dolgot. Mégpedig azt, hogy megfogadtuk a tanácsokat, s elkezdtünk pozitívan gondolkodni.
Látjuk, vagy látni véljük azokat akik sikeresek (itt most a valós sikert értem s nem a piszkos módszerekkel elértet), s igyekszünk megfogadni és alkalmazni a tanácsaikat. Tovább »

A Lélek Szárnyain

A Lélek szárnyain
szállj
Vidd a hirt,
az élet
boldogság
Vigyázd és
óvd a percet,
és nincs harc,
sem határ
Bizd magad rá
Hidd el megérkezel
Szeress könnyen
Engedd hogy
örömöd legyen
Minden aproságban
körülötted
Létezik a virág,
és az apró kövek
fedezd fel
bennük lényeged
Lásd meg a pillangok
táncát
És miként növekednek
a fák
Kövess
egy szerelmes
tekintet, Tovább »

Mit jelent valójában a TUDATOSSÁG?

tudatosság"Bár a Mesternek aznap éppen hallgatási fogadalma volt, egy utazó csak egyetlen szóért könyörgött, amely életútján vezérelhetné. A Mester barátságosan bólintott, fogott egy darab papírt, s ráírt egy szót: "Tudatosság." A látogató meghökkent.

Ez túl rövid. Volna olyan szíves egy kicsit bővebben kifejteni'?

A Mester visszavette a papírt, s ráírta "Tudatosság, tudatosság, tudatosság." Tovább »

Minden pillanatban teremtesz

Minden pillanatban teremteszMinden pillanatban teremtesz!

Nem tudsz nem teremteni! Ez teljességgel lehetetlen!

Minden pillanatban bocsátasz ki magadból valamilyen rezgési frekvenciájú energiahullámot! Nincs olyan pillanat, hogy ez ne így lenne! Ez az Univerzum Rendje! Az Energia szüntelen áramlásban van, Te pedig miközben átengeded magadon, belehelyezed a saját, gondolataid által meghatározott energetikai lenyomatodat, akár tudsz róla, akár nem! Tovább »

"nyisd fel a te szemeidet"

Bizodalmad legyen az Úrban teljes elmédből; a magad értelmére pedig ne támaszkodjál. Péld 3:5.

Ne szeresd az álmot, hogy ne légy szegény; nyisd fel a te szemeidet, és megelégszel kenyérrel. Péld 20:13.

Vesd a te kenyeredet a víz színére, mert sok nap múlva megtalálod azt. Tovább »

Most

A MOST az VAN. Nem volt és nem lesz, hanem VAN. Tegnap olvastam (olvasni kezdtem) Eckhart Tolle: A most hatalma a gyakorlatban című könyvét. Hát, próbáltam a lehető legtöbbször jelen lenni, de ez a megrögzött ego úgy rántott vissza, néha fel sem fogtam, megint visszaléptem a személyes sérelmeim hálójába. Roppant sérülékeny, de sértődékeny az ego. Tovább »

Letisztultabban a fájdalomról, és a szeretetről


Na, akkor még egyszer! Most már csendesebben! :)
Mi is a fájdalom?
A fájdalom hiányérzet. Hiánya egy személynek, egy tárgynak, dolognak, helyzetnek, hiánya valakinek vagy valaminek, ami jelenleg nincs jelen az életedben, pedig nagyon szeretnéd. Hiányzik! Ezért fáj, ha rá gondolsz!
A fájdalmat a szeretet hiányaként is érzékelheted. Nem tudsz szeretetet érezni, mivel a szeretetedet külső tényezőhöz kapcsolod, ám ez a tényező nincs jelen. A hiányára összpontosítasz! A szeretet hiányára! Azt gondolod: "Bárcsak itt lenne, hogy a szeretetemmel vegyem körül! De nincs itt! Hogy is tudnám így szeretni? És én hogy kaphatnék így szeretetet?". Tovább »