lustaság

Van itt egy kis ellentmondás

Vagy nem tudom, de valami itt nem stimmel. Tovább »

Komolyan venni, vagy félni tőle?

Bármilyen célod is legyen, csak akkor tudod azt megvalósítani, ha komolyan veszed azt. A legtöbb embernek ha azt a szót, hallja, hogy "komolyan venni", máris összeszűkül a gyomra és elkomolyodik az arckifejezése. Ennek pedig az az oka, hogy valahogyan tévesen adjuk át egymásnak a fogalmakat.

Általában, csak akkor mondjuk, hogy komolyan vesszünk valamit, amikor valami számunkra kellemetlen cselekvést végzünk. A gyerekeket már az iskolában megtanítják, hogyan kell fegyelmezni önmagukat. A tanórák közötti szünet gondfeledten, vidáman telik, egészen addig, amíg a tanár be nem lép az osztályba és a formalitás kedvéért komor arckifejezésével azt sugallja, hogy vége a vidámságnak, és kötelező komor arcot kell vágni hozzá. Tovább »

A fal visszatartó ereje

a falMiközben haladunk a célravezető úton, egyszer csak a semmiből leereszkedik elénk egy hatalmas betonfal, és nem enged minket tovább menni. Mit tesz ilyenkor egy átlagos ember? Megtapogatja a falat, meggyőződik róla, hogy az igenis erős és masszív, erős mint a beton és lehetetlen lebontani. Aztán úgy dönt, hogy visszafordul. Ha jobban megvizsgálod ezt a falat, akkor kiderül, hogy az anyaga nem beton, hanem egy sokkal masszívabb anyag, a félelem, és lustaság keveréke, ráadásul még beszél is hozzád. Tovább »

Jó minőségü üzemanyag, kissebb energia ráfordítás mellett, nagyobb hatékonyságot eredményez!

Kedves Teremtő Társak!

Hiszem, és tapasztalom, hogy mindannyian, akik felismerték önmagukban azt az energiát, amivel elérhető minden, amit vágyként kitűzött maga elé, egy idő után, kezd kifogyni. Tovább »