Biblia

Asztrológusi mágia-tan, 9. fejezet

Kozma Szilárd: asztrológusi mágia-tan

IX. Kilencedik fejezet:

A kiteljesedett személyiség, avagy az megváltódási sorsprogram megvalósítása. Tovább »

A titok titka és a jó hír (evangélium)

Az evangélium eredeti jelentése az hogy "Jó hír". Ezért én nem is szeretem az evangélium helyett a Biblia (Ti. Tovább »

ANGYALOK. 1.RÉSZ. Fontos alapok

Mindazok, akik valaha foglalkoztak spirituális dolgokkal, kisebb, vagy nagyobb mértékben találkoztak az angyalokkal kapcsolatos tanításokkal, vagy akár tapasztalatokkal is.
Ez elsőre egy izgalmas kalandnak, egy érdekes, titokzatos szellemi "drognak" is tűnhet, de arra kevesen gondolunk, hogy akár veszélyes, sőt életveszélyes is lehet.
Nem célom senkinek a riogatása, ugyanakkor a téma ismerőjeként és megtapasztalójaként kötelességem, hogy teljes információt adjak és ehhez hozzátartozik ez a mondat: Kérlek, vigyázz! Tovább »

Ádám és Éva naplója

Ádám és Éva naplója

Kivonatok Ádám naplójából

Hétfő

Ez az új teremtmény, ez a hosszú hajú eléggé a lábam alatt van. Egyfolytában errefelé őgyeleg, és nem tesz le arról, hogy engem kövessen. Nagyon nem tetszik nekem ez a dolog; nem szoktam hozzá ahhoz, hogy társaságom legyen. Az lenne a legjobb, ha ott maradna a többi állat között… Tovább »

Szórakoztató Képes Erkölcstan

Minden értelmes embernek látnia kell jelleggel elindult a Szórakoztató Képes Erkölcstan és etikaoktatás blog. Célja, hogy játékos, szórakoztató és könnyed stílusban vigye át azt az általános emberi erkölcsi tudást, amit máshol vagy egyáltalán nem is tanítanak, vagy ha egy részét igen, akkor az magolni kell, felelni és akár vizsgázni is belőle. Tovább »

Építmények (rétegek)

„Jézus Názáretben született, egy galileai városkában mely őelőtte teljesen ismeretlen volt. Egész életében a Názáreti-nek nevezték, s születését csak legendájának meglehetősen erőltetett fordulatával sikerült Betlehembe áthelyezni. Később látni fogjuk ennek a feltevésnek indítóokait, s hogy a Jézusnak tulajdonított messiási szerep szükségszerű következménye volt. Tovább »

A VÉGSŐ VÁLASZ NYOMÁN. IV.RÉSZ. A legbotrányosabb Könyv! 1.rész.

Rövid megjegyzés "műsoron kívül":
Őszintén meg vagyok lepődve néhány reakción,amelyet az írásaim váltottak ki egyes emberkékből. Többen trágárul reagálva,személyeskedő stílusban szóltak hozzá, nélkülözve minden olyan erényt,amelyet én elvárnék olyan valakiktől,akik magasabb szinten gondolkodóknak tartják magukat. Tovább »

A VÉGSŐ VÁLASZ NYOMÁN III. Fontos közbevetés a későbbiekre...

Mielőtt folytatnám a sorozatot,ezt a közbevetést fontosnak tartom leírni.
Talán így jobban érthető lesz néhány dolog.

Az eddigi hozzászólások számomra egyértelművé tették,hogy az emberek többsége teljesen téves elképzelésekkel rendelkezik a kereszténység mibenlétéről. Tovább »

Szemtelenül...

Szemtelenül: Az én Bibliám. Tovább »

Karácsony és Jézus...

A könyv mese, tanulságokkal

ajándékEgy végzős egyetemista fiú már hónapok óta kinézett magának egy sportkocsit az egyik autószalonban. Tudta, apjának nem okozna gondot, hogy megvegye neki, ezért volt olyan bátor, és ezt kérte magának ajándékba annak örömére, hogy befejezi az egyetemet.
A fiú véletlenül megtalálta az apja íróasztalán a kocsi megrendelőlapját. Nagyon megörült, hogy meg fogja kapni a kocsit, és izgatottan várta a diplomaosztó napját. Tovább »

Címkék:

Ajándék

sportkocsiEgy végzős egyetemista fiú már hónapok óta kinézett magának egy sportkocsit az egyik autószalonban. Tudta, apjának nem okoz gondot hogy megvegye neki, ezért volt olyan bátor, és ezt kérte ajándékba annak örömére, hogy befejezi az egyetemet.
A fiú véletlenül meglátta apja íróasztalán a kocsi megrendelő lapját. Nagyon megörült, hogy meg fogja kapni, és izgatottan várta a diplomaosztó napját. Amikor végre eljött a nap, és megkapta a diplomát, édesapja behívta az irodájába, és azt mondta:
- Fiam! Büszke vagyok rád, és nagyon szeretlek, örülök, hogy ilyen jól helyt álltál az egyetemen, és most elkezdheted a nagybetűs életet. Hadd nyújtsam át sok szeretettel ezt az ajándékot - és erre Tovább »

"Amit szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük."

Mi a szeretet?
Ide írhatunk egymásnak baráti figyelmes sorokat:)
Egy tudományos felmérés részeként kutatók megkérdeztek néhány 4 és 8 év közti gyermeket arról, hogy szerintük mi a szeretet.
A kérdésekre adott válaszok mélysége és komolysága sok esetben a kérdezőket is meglepte.

"Szeretet az, ami megnevettet, amikor fáradt vagy."
Teri - 4 éves Tovább »

Érdeklődnék

szentírásA Szent Írást hogyan küldte le a Jóisten a Földre?
Talán diktálta valakinek?
Ha egyszer megtette, hogy diktált valakinek néhány sort, vajon megteheti azt máskor is, akár többször?
Ha többször is megteheti, hogy diktál közülünk egy-egy "kiválasztottnak", akkor nehéz elképzelni, hogy mindannyiunknak diktálhat?
Egyáltalán miért törné magát, hogy kiválaszt egy-két "helytartót", vagy "küldöncöt", amikor Tovább »