Önmagad

"nemtéridő"

"nemtéridő" Tovább »

A Lelked csendjében

Kedves Csillámolvasók!

Néha bizony el kell vonulnod a saját csendedbe, ahol nincs más csupán te!
Talán ezek a legnehezebb pillanatok, mert ehhez nem vagy hozzászokva és félsz és mindig menekülnél!
Messzire, de leginkább önmagadtól szeretnél távol maradni... Tovább »

Wass Albert: Amikor egyedül vagy

"Ezen nem lehet segíteni. Vannak az életben pillanatok, amikor menthetetlenül egyedül vagy. Ilyenkor hiába van társad, hiába van családod, hiába vannak barátaid: egyedül vagy. Bizonyos kérdéseket egyedül kell megoldanod, senki nem segíthet rajtad, senki helyetted el nem végezheti. Kifejezhetem ezt úgy is, hogy vállalnod kell valamit az életből, valami kockázatot, valaminek a felelősségét, egyedül, a magad erejéből. Amikor döntened kell, hogy valami jó-e, vagy rossz. Helyes vagy helytelen. Szép vagy csúnya. Amikor döntened kell, hogy jobbra térsz vagy balra fordulsz. Tovább »

Szilva és kaktusz - kis tanulság az életünkhöz

"Fontos, hogy megtanuld, nem szerethet Téged mindenki! Lehetsz te a világ legfantasztikusabb szilvája, érett, zamatos, kívánatosan édes, és kínálhatod magad mindenkinek, de ne feledd, lesznek emberek akik nem szeretik a szilvát. Meg kell értened, hogy te vagy a világ legfantasztikusabb szilvája, és valaki akit kedvelsz nem szereti a szilvát, megvan rá a lehetőséged, hogy banán legyél. Tovább »

Csók

csókAzt gondolom a csók az egyik legmélyebb, ha nem a legmélyebb kapcsolódás, ami két emberi lény között létrejöhet. És a legintimebb is. Meglepő, hogy így gondolom? Tényleg, miért is gondolom így?
A csók, a kapu, a Teljesség kapuja. Nem egyszerűen két bőrfelület találkozása, hanem a lelkek találkozása, amit ha megélsz, ha igazán mélyen megélsz, akkor általa eggyé tudsz válni a másikkal. A szeretkezés csak erre alapozódva következik, ha következik, mert néha egy csók mélyebb és egyszerre magasabb élményt adhat, önmagában lehet szeretkezés. Tovább »

Aranyosi Ervin: Élj a mának!

Jó lenne újra gyereknek lenni?
A felnőtt dolgokat mind elfeledni?
Jobb ha az életed a mában éled,
annyi szépséget nyújthat az élet!
Legjobb, ha mindig az örömöt látod,
derűsen szemléld hát ezt a világot!
Emlékezz, amikor még kicsi voltál,
mi volt az álmod, amire vágytál?
Szerettél volna már felnőtt lenni,
az időben szállni, előre menni. Tovább »

Készen állsz a találkozásra önmagaddal?

mesterkurzusUtazás a tudatalatti birodalmába
Mesterkurzus szeptember 27-én Müller Péterrel, Popper Péterrel, Prof. Dr. Bagdy Emőkével és Dr. Daubner Bélával!

- Újra és újra ugyanazok a problémák ismétlődnek életedben?
- Képtelen vagy változtatni a viselkedéseden, miközben tudod, hogy ha megtennéd, lényegesen eredményesebb lehetnél?
- Nem tudod megmagyarázni magadnak, hogy bizonyos helyzetekben miért fog el a szorongás, és miért blokkolsz le? Tovább »

Ki a legjobb tanácsadó?

tanácsadóAmikor elindulsz az Önmagad megismerése felé vezető úton, biztosan utadba akadnak olyan emberek, akik megmondják Neked, hogy mi a jó vagy mi a rossz. Sokan elmondták már, de azért megismétlem én is, hogy ilyenkor egyetlen létező van, akire hallgatnod kell: saját magadra!

Persze ez nem azt jelenti, hogy senkit ne hallgass meg! Dehogy. Hallgass meg minden elérhető információt, be kell engedned mindent ahhoz, hogy el tudd dönteni, mi a Te utad. Tovább »

Indulj el ÖnMAGad felé!

önmagadAz Élet csodálatos. Maga fogantatás, a születés is az: először két sejt egyesül, majd osztódni kezdenek. De abban a két sejtben, a fogantatás pillanatában már ott voltál Te, ott volt az is, aki ma vagy. Benne van és volt minden lehetőség. Azóta élsz, létezel, de vajon emlékszel még arra, hogy ki is vagy valójában?

Ismered a titkot? Bármit megtehetsz, bármit elérhetsz. Használod a titkot, befolyásolhatod a történéseket, alakíthatod az életed. Ez mind IGAZ, de csak bizonyos keretek között. És ezek a keretek nagyon is valóságosak ebben az illúzió-világban! Milyen keretekről beszélek? Tovább »

Használd fel félelmed erejét

Használd fel félelmed erejétLehet, hogy ezt az írásomat most nem fogod szeretni. De az is lehet, hogy nagyon. Vagy most még nagyon utálni fogod, de később úgy fogsz vélekedni róla, hogy ez az írás volt az, ami végérvényesen arra ösztönzött, hogy elindulj életed megváltoztatásának, igazán nagyszerűvé tételének az útján.

Tudom, hogy rengeteg értékes könyvet és cikket olvasol. Talán hanganyagokat is hallgatsz, videó anyagokat és filmeket nézel, esetleg előadásokra, szemináriumokra és tréningekre is jársz. Lehet, hogy mindez már évek óta tart, mégis úgy érzed, még mindig hiányzik valami. Még mindig hiányzik az áttörés, és még mindig nem úgy élsz, ahogy igazán szeretnél. Tovább »

Mid marad még?

Mid marad még?Állj meg egy pillanatra!
Most!
Ott, ahol vagy!
Nézz körül!
Vedd szemügyre a Világot, mely éppen körülvesz!
Nézz fel az égre!
Figyeld a kékségét!
Ne értékeld, ne ítéld meg, csak figyeld!
Oldódj fel benne! Érezd, amint eggyé válsz a kék éggel! Tovább »