Ragaszkodás

Önbecsülés, Önbizalom és Önérzet...

A saját szellemi értékünk és az emberi méltóságunk nagyon fontos. Ha sérelem éri, akkor boldogtalanná válunk, de sok esetben mégsem tudunk elvonatkoztatni attól, akitől elszenvedjük a bántást a becsapást ami miatt igencsak csorbul az önérzetünk!

Ha valaki bánt vagy becsap és ha szereted is, nem teheted magadat tönkre csak azért, hogy megnyugtasd a lelkedet, mert egyre nehezebb lesz, egyre mélyebbre kerülsz, míg végül teljesen tönkremész. Ha a másik félben már nincs tisztelet, akkor ott már nagyon nagy baj van. Tovább »

Sokadszorra, mert mindig kérdéses...

Ezúttal egy könyvből hoztam nektek egy részletet. Úgy gondolom ez a téma örök, mert ugyan végtelenül egyszerű, mégis sokunk számára elég nehéz dologról van szó. Ez a jól és egyszerűen megfogalmazott írás, nekem nagyon megtetszett. Remekül megragadja a lényeget. Remélem segít valakinek.

Részlet:
Jon Kabat-Zinn
Bárhová mész, ott vagy című könyvéből Tovább »

Ragaszkodás és elengedés...

Gyerekkorban teljesen rendben van, hogy ragaszkodunk szüleinkhez és játékainkhoz.
De felnövünk… és sok esetben visszük magunkkal e megszokást...
Ilyenkor is van, hogy ragaszkodunk tárgyakhoz, személyekhez. Szinte érezzük, hogy milyen erősek vagyunk, ha az a tárgy vagy személy körbevesz minket. Pedig fel kell tudnunk ismerni azt, hogy ez nem helyes, mert nem függhetünk sem tárgytól, sem pedig mástól, mert akkor nem a saját utunkat járjuk. Magunkból merítsünk erőt, mert igenis képesek vagyunk rá és természetesen bízzunk saját képességeinkben. Tovább »

Könnyű lenne, de mégsem az

“Tedd túl magad rajta, nincs szükséged egy ilyen emberre…”- mondja mindenki körülöttem… És tudom hogy így van…DE…valami miatt mégis szükségem van rá, másképp nem lenne még ennyi év után is jelen az életemben… Valamit nagyon meg kellene hogy tanuljak, és ennek a tudásnak a megszerzéséhez valószínűleg az ő jelenléte szükségeltetik… Egykor, nem is olyan régen is, kb egy-két hete is még meg voltam győ Tovább »

Mese a Teáscsészéről

A megtalált teáscsésze és a Bölcs Mester.

Mese a teáscsészéről, melyben egy történeten keresztül válik világossá, mit is jelent és mit eredményez amikor ragaszkodunk valamihez, valamint, amikor azt feltételezzük, hogy e nélkül a dolog, tárgy, személy nélkül boldogtalanok maradnánk Tovább »

Elfogadás

elfogadásEngedjétek meg, hogy a közelmúltban történt tapasztalataimat megosszam Veletek.

Nemrég írt a Palacskó Andris a félelemről... Mint ott is leírtam - egy barátnőm által megélt élmény segítségével - rádöbbentem én is, hogy a FÉLELEMNEK NINCS EREJE!
Ez így kimondva olyan egyszerű... de a mindennapjainkban bizony nem könnyű erre a megfelelő módon figyelni, hiszen mi mind, akik itt vagyunk rátaláltunk egy útra - és miközben egyre magabiztosabban haladunk rajta, szembesülünk saját gyengeségeinkkel. Tovább »

Ha itt a vége, fuss el véle....

Az emberek miért nem bírják békében elengedni egymást? Miért szaladnak vesztükbe? Miért másznak bele egymás életébe annyira, hogy az egyik azt mondja elég? Ha vége egy kapcsolatnak akkor miért nem lehet teljesen vége? Miért kell még valami...miért? ennyire egymásba kapaszkodunk? Tovább »

Ragaszkodás - amit letettem!...egy újabb történet a saját életemből

ragaszkodásRagaszkodás! Szerintem nagyon sokan ismeritek ezt az érzést!
Talán mindenkinek mást jelent...
Elmesélem nektek, én min mentem keresztül és tapasztaltam meg általa a kínok kínját...
és miután megértettem és elengedtem, a szabadságot!
A történet ott kezdődött, hogy jött Ő...aki megérintett és magával ragadott!
Lassan, lépésről-lépésre közeledtünk egymás felé, aztán egyre inkább azt éreztem, hogy megszerettem..nem kicsit! Nagyon-nagyon! Az elején olyan jól ment Tovább »

Hogyan kezeljük érzelmeinket?

Hogyan kezeljük érzelmeinket?Te is érezted már rosszul magad?
Azt hiszem mindannyian tudjuk azt, hogy mit jelent rosszul érezni magunkat. A legtöbbünknek szorult már össze a torka, vagy a gyomra, vagy egyszerűen csak úgy éreztük, nincs kedvünk semmihez, minden hiába, és egyébként is bennünk ég jelenleg a Világ Minden Fájdalma!

És vajon érezted-e már igazán jól magad?
Valószínűleg az a fajta érzés is mindannyiunknak ismerős, amikor szinte repkedünk a boldogságtól, lubickolunk az örömben és a jó kedvben, felszabadultnak és könnyednek érezzük magunkat. Tovább »

Engedd, hogy jó legyen

Ragaszkodó típus vagyok, igazi bika. Szeretem a biztonságot, a biztos dolgokat, az állandóságot és gyakran előfordul, hogy nehezen engedek el dolgokat. Sokszor foggal körömmel ragaszkodom a saját hülyeségemhez. Sok felesleges dolog volt amiben kitartottam és a végsőkig tudtam kötni az ebet a karóhoz. Szerencsére az univerzum mindig közbeszól és addig csűrte csavarta tekerte forgatta, hogy nem bírtam tovább és elengedtem. Sokszor eljátszottuk már ezt mire rájöttem, Tovább »

Görcsös ragaszkodás

görcsös ragaszkodásItt következik az a történet, amellyel egy mester bemutatta a tanítványainak, hogy egyetlen jelentéktelen ragaszkodás mekkora kárt okozhat azoknak, akik lelkiekben gazdagokká váltak.
Egy falusi ember épp ama ritka pillanatok egyikében lovagolt el a hegyi barlang bejárata előtt, amikor az megnyitotta magát, hogy aki akar, az vigyen kincseiből. Az ember bement, és szeme az ékszerek és drágakövek hegyein akadt meg. Amennyit csak tudott, beletömött Tovább »

Ajándékfácska

Egyszer, valamikor régen, mikor még Isten angyalkái lent jártak a földön, történt, hogy egy szép, nagy kertben hangos sóhajtozás támadt. Egy égszínkék szeme, napsugárhajú angyalka éppen arra járt, és megkérdezte:
- Ugyan ki sóhajtozik akkorákat?
A kopár fák - mert télidőben történt - nyújtózni kezdtek. Megrecsegtették üres ágaikat. Tovább »

Hiszem, nem hiszem

szőnyeg puzzleSziasztok! Négy napja találtam rá erre az oldalra, miközben a "The secret" című film valóságtartalmát kutattam a neten. Elkezdtem olvasgatni, amiből az lett, hogy 4 és fél órán keresztül nem tudtam abbahagyni.

Érdekes, de főleg elgondolkodtató, amiket itt (is) olvastam. Az egyik kedvenc könyvem a "Mennyei prófécia", amit, mikor először olvastam, képtelen voltam letenni! Ahogy olvastam, csak arra tudtam gondolni, hogy: Tovább »

The Opus - A Mű

Sziasztok Drágáim!
Mit tudtok erről a filmről aminek a címe: The Opus (A MŰ)?
A "Titkos" csapat egyrésze szerepel benne,de még csak angol oldalt találtam róla.
Aki tudja, adja tovább:-)))

A FILM

Kedves Mindenki! Tovább »