hétfő

Fent kell-e tartanod?

Megint néhány kemény szöveg jön. És ismét fenntartom a jogot arra, hogy csak egy modell, amit leírok, nem feltétlenül a valóság.
Az egyik jellegzetes dolog, ami egy-egy könyv elolvasása, egy-egy tanfolyam után történik, hogy a lelkesedés visz bennünket, majd jön a "realitás", a hétfő- bűn, vagy hétfő-effektus.
Visszatérsz a hétköznapokba, ami látszólag abban erősít meg, ami eddig is volt. Csak látszólag. Mert nem a világnak kellet volna megváltoznia. Nem a világ volt tanfolyamon. Ne fogjuk rá a szokás szerint a mai magyar rögvalóságra, hogy ugyanúgy látunk mindent. A májgyulladásos szemének minden sárga. Tovább »

Aranyosi Ervin: Nevető hétfők a Hahota Klubban

A hétfő a munkahét legelső napja,
az ember a hétvégét tán elsiratja,
de ne legyen rajtad úrrá a bánat,
mert Hahota hétfőn én nevetni várlak.

Szánk szegletében a vidámság játszik.
szemünkből egymásra mosoly sugárzik.
Magával ragad víg kedvünk téged,
s érzed, hogy hétfőn is oly szép az élet.

A hétfő a munkahét legvígabb napja,
derül a lelkünk minden darabja. Tovább »

HÉTFŐ - a Hold-erő

hétfő"A Hold-erő a természet ereje; ő ad lehetőséget a léleknek arra, hogy testet öltsön az anyagban. Ahogyan a természet Isten teremtő erejét tükrözi - amikor élőlények milliárdjainak ad életet látható, anyagi világként -, éppen így tükrözi vissza a Hold a Nap fényét.
A Hold-erő az anyaság megnyilvánulásaként a férfi teremtő nemzőerejét a gyermek születésében tükrözi vissza. Ezért a Hold-erő a természetet, az anyaság, a fejlődés, a visszatükröződés és a képzelet benső erejét jelképezi. Hiszen Tovább »