feladatok

Az élet értelme

Minden egyes életútnak van célja, feladata és értelme...Az már más kérdés, hogy ezt ki hogyan találja meg, mennyire képes meglátni a hétköznapok örömei és terhei mögött. Rendszerint az élet közepe táján tesszük fel magunknak a kérdést: Ennyi lenne, ez minden, amit az élettől kaphatok?

Ilyenkor tudatosodik bennünk a hiány, ami tulajdonképpen abból fakad, hogy nem azt az életet éljük, amit szeretnénk, ami által talán értékesebbnek és hasznosabbnak éljük meg önmagunkat és létezésünket. Tovább »

a feladatokat és a körülményeket mindenki maga választja.

"Nincs szó predesztinációról: a feladatokat és a körülményeket mindenki maga választja. Megeshet például, hogy valamely problémát több létidőn keresztül félretesz valaki. Egyes személyiségek gyorsan akarják megoldani legnagyobb problémáikat, ezért úgy döntenek, hogy néhány rendkívül megerőltető, szélsőséges körülmények között leélt élet során mindegyiket feldolgozzák. Tovább »

Időgazdálkodás "nagy" átverése!

Milyen sokan rohangálnak, szeretnének minél több feladatot megoldani ugyanazon idő alatt. Fontossági sorrendet állítanak fel és összezsúfolják a mindennapokat. Csinálnak, csinálnak megállás nélkül, kifulladásig. Az idő "statikus" mindenkinek ugyanannyi van belőle. Egy nap 24 órából áll, viszont van amikor 50 óra is kevés lenne. Tovább »