cselekvés

Szóbafestő mázoló

Bödöcs Tibort valószínűleg nem kell bemutatnom. Ő az a humorista,aki mindig elmondja, hogy Búcsúszentlászlóról érkezett, és hogy be tudjuk határolni a helyet arról is tájékoztat minket, hol található az ő lakhelye: Zalaegerszeg, Micimackó háza,Középfölde,és a halálfasza után 2 kilométernyire földúton. Tovább »

Címkék:

Az ígéretek Földje

Lázadás

Én fellázadtam. Lehet ettől még parázni, mint egy ovis, de attól még megtörtént. Ki kell hogy ábrándítsalak, mert eszemben sincs Osho idézeteket megvillantani, még csak cirkalmas körmondatokkal sem igyekszem helyretenni a világot, amiben hosszasan a szeretet erejéről danolászok. Nem ölelgetek fákat a parkban, és az ingyen ölelés mozgalomban sem veszek részt. Időnként egy - egy cifra káromkodás is elhagyja a számat, és hidegen hagy, hogy erről a templomba járók mit gondolnak. Tovább »

A fölébredt cselekvés három módja - Lelkesedés

OSHO ZEN BUSHIDO TOSA: A fölébredt cselekvés három módja - Lelkesedés

Aztán létezik a kreatív manifesztálásnak egy másik módja is, ami azoknak adatik meg, akik hűek maradnak fölébredésük belső céljához. Egy nap hirtelen tudják, hogy mi a külső céljuk. Hatalmas víziójuk támad, egy küldetés, és attól kezdve annak megvalósításán dolgoznak. Céljuk, illetve víziójuk valamilyen módon általában kapcsolódik ahhoz, amit kisebb léptékben már – élvezettel – tesznek. Ekkor bukkan fel a fölébredt cselekvés harmadik módja: a lelkesedés. Tovább »

A fölébredt cselekvés három módja - Elfogadás

OSHO ZEN BUSHIDO TOSA: A fölébredt cselekvés három módja - Elfogadás

Amit nem vagy képes örömmel tenni, azt minimum el tudod fogadni. Így: „ezt kell tennem”. Az elfogadás azt jelenti, hogy: „jelenleg ez a helyzet, ez a pillanat ezt a tettet igényli tőlem, így hát készségesen megteszem”. Már hosszan beszéltem arról, hogy mennyire fontos belül elfogadni azt, ami éppen történik. Tovább »

Mit csinálsz?

Mivel töltöd a napjaidat? Mivel töltötted a mai napot? Munkával, ügyintézéssel, pihenéssel? Kihasználod-e a lehetőségeket amit a pillanat kínál? Megütöd-e a feléd pattanó labdát, vagy hagyod elgurulni?

Minden ember életében nap mint nap, sőt, óráról órára adódnak lehetőségek, helyzetek, amit helyesen "lecsapva" beüthetünk egy újabb pontot, elkönyvelhetünk egy újabb eredményt, vagy... hagyhatjuk hogy elguruljon a labda és talán észre sem véve, elmenjünk a lehetőségek mellett. Tovább »

Belépni az életbe

Nem számít mit érzünk vagy tudunk, nem számít melyek potenciális képességeink vagy tehetségünk, CSAK A CSELEKEDETEK keltik őket életre.

Sokan megértik az olyan fogalmakat, mint az eltökéltség, bátorság és szeretet, de csak akkor tudjuk igazán, ha képesek vagyunk CSELEKEDNI.

A CSELEKVÉS megértéshez vezet, és a cselekedet bölcsességé változtatja az ismeretet. Tovább »

Semmi szükséged a személyiség-fejlesztésre!

Most megtudod a teljes és kendőzetlen igazságot arról, hogy miért nem működik sokaknál a személyiségfejlesztés, miért vall kudarcot az emberek 99%-a a sikerkönyvek elolvasása után - és azt is, hogy mit tudsz ez ellen tenni.

A könyvesboltok roskadásig vannak telve sikerkönyvekkel, amelyek borítóján ott áll nagybetűkkel hány millió példányban adták el. Mi ennek a személyiségfejlesztés-áradatnak az eredménye? Hol van az a rengeteg sikeres ember? Hol van az a sok milliomos? Tovább »

Bőség, cselekvés, egyenlőség

Az előbb érkezett hozzám egy kérdés emailben, és gondoltam megosztom veletek, a válaszommal együtt!

Szia András !

Az alábbi gondolatok felvetették bennem, hogy gondolat által teremtett bőségért valakinek azért Tenni is kell ??!!

Mi a véleményed ?

Egy egyetemi professzor azt állította, hogy soha nem buktatott meg
senkit, de egyszer megbuktatott egy egész csoportot. Tovább »

Férfiak a nőkért

zászló„Igazi nagy vállalkozás: napi 30-40 km-t teljesíteni három héten át. Sokan egyedül is bevállalják.

Napi 20-25 km gyalog?
Milyen lesz?
Egyedül nem akarok menni.
Ki jön el velem?
Egyáltalán ki fogom-e bírni? Tovább »

Légy aktív kérlek!-vasárnapi csillám

Csodálatos vasárnapot kívánok Nektek!

Nekem gyönyörű a reggelem és kívánom mindenkinek, hogy hasonló csodákkal kezdődjön minden napotok!

A vasárnap mindig kicsit nyugisabb mint a hétköznapok, vagy jobban úgy alakítható, ahogyan szeretnénk azt!

Arra kérlek ha van egy kis időd, írd meg nekem, mik azok a dolgok az életedben amik leginkább zavarnak Téged? Tovább »

Csináld azt amit szeretsz, szeresd meg azt amit csinálsz!

szeresd amit csinálszAmikor olyan dolgot csinálunk, amit szeretünk is, akkor jól érezzük magunkat, és kicsattanó a jókedvünk amikor mások megdícsérik a munkánkat. Ezzel ellentétben vannak dolgok az életben amelyekhez egyáltalán nincs kedvünk, de valamilyen oknál fogva el kell mégis végeznünk. Ilyenkor általában kellemetlenül érezzük magunkat, és, ha olyan a természetünk, akkor morgolódunk egész nap. Több dolgot végzünk el naponta amit nem szeretünk csinálni, mint olyan dolgokat amelyeket viszont igen. A megoldás talán az lenne, hogy hagyjunk fel minden olyan dologgal, amelyekhez nincs kedvünk, és csak azokkal foglalkozzunk amikhez van. Tovább »

Amiben Te hiszel, csak az a fontos!

hitAmikor azt mondják lesajnáló arccal: "Ugyan már, ez képtelenség!". Vagy legyintenek csak fásultan: "Ne álmodozz esélyed sincsen."
Akkor megpróbálják az asztalról lesöpörni azt, amiben Te hittél, vagy próbálnál hinni, ha erősebb lennél. Talán igazuk van - talán nincs.
De vajon mi a fontosabb? Amit ők igaznak vélnek, vagy amiben Te hiszel? Tovább »

Az önismeretünk alapjai, a siker maga. A változást akarjuk ám a meglépése fájdalommal jár.

Az önismeretünk alapja

Szükségünk van-e, és miért, önismeretre?

( ha olvasásakor azt érzed, hogy erre vajon neked szükséged van-e.... gondolatban fuss végig a lehetséges okokon, ami miatt ezt érezheted) Tovább »

Aki valóban szereti az Istent...

„Három ember sétál az erdőben. Egyszer csak szembe jön velük egy tigris. Azt mondja az egyik:
- Barátaim! Imádkozzunk az ég Urához, hogy mentsen meg minket ebből a veszedelemből!
Ez az ember jámbor. A másik így szólt: Tovább »

Címkék:

Lehetőségek igenis vannak!

Lehetőségek igenis vannak.
A kérdés az, hogy helyesen cselekszel-e. Tovább »