semmi

...

hello szia

Ha kitépnéd a szíved...

Fekszel az ágyon. Nézed a plafont. A hajadba túrsz, forgolódsz, keresed a helyed, ahol egy pillanatra nyugalmat találhatnál. Érzed, hogy legszívesebben kitépnéd a szíved, hogy ne fájjon. Képtelenség. Hogyan fordulhatott már megint elő? Felnőttkorod már párszor megajándékozott ezzel az érzéssel, mindig is utáltad. Próbálod visszaidézni, hogy hol rontottad el, hol kezdtél hibázni, mit kellett volna másképp csinálni. Megint magadat okolod. Mindenért Te vagy a felelős! A másik sosem… automatikusan felmented, hiszen könnyebb magadat előszedni, marcangolni, darabokra szedni. Tovább »

Semmi

Tíz szó tíz szó tíz szó tíz szó tíz szó.

Címkék:

Szabad ötletek jegyzéke

Csak sétált a barnulásnak indult sárga faleveleket rugódva, s minden lépéssel egy gondolatát hagyta maga mögött:

Kedvem volna megszámolni a faleveleket a parkban, s a végösszeget bináris számrendszerbe alakítanám, de nem.
Már késésben vagyok, de ugyan mit számít, ha nem a megbeszélt helyre megyek? Tovább »

Címkék:

Katyvasz

Szóval az van, hogy úgy döntöttem ma írok. Igazából nem is tudom még mi sül majd ki belőle, meglehet az is, hogy semmi. Ez amolyan késztetés vagy nem is tudom. Nem. Inkább sugallat. Valami nyomaszt. Nem tudom pontosan mi lehet, igazából nem érzem magam se rosszul tőle, se jól. Olyan feszítő érzés, de mégsem kellemetlen. Azt hiszem, inkább nem tulajdonítok túl nagy jelentőséget neki, ha fontos a miértje előbb vagy utóbb megmutatkozik. Tovább »

Mi a jó életet csináljak még??

Már nem tudom mi a fenét csináljak, semmi nem sikerül, nem sikerül a jelenben maradnom, nem sikerül pozitívan gondolkodni..........már nemtudok mit csinálni, olyan mérges vagyok, legszívesebben kihajítanám ezt a számítogépet a másodikról, utána átmennék rajta egy úthengerrel, felrobbantanám, a végén meg fejbevágnám magam néhány téglával. Tovább »

Ne tégy semmit

nyitottságA nyitottság állapotát úgy tudod elérni, hogy elengeded magad, és nem tőrödsz semmivel. Egyszerűen csak hagyod magad létezni, abban az állapotban, amiben most vagy. Nem harcolsz tovább ellene, egyszerűen csak létezel.
Semmi mást nem kell hogy tegyél, csak azt, hogy ne akarj semmit. Furcsán hangzik, hogy ne tégy semmit. Akkor mitől fog megváltozni az életem? - gondohatnád... Hát attól, hogy nem harcolsz tovább, nem akarsz többé már semmit, és ezzel megnyítod a kaput a megoldásnak. Tovább »

"Egy kis semmi a víz alatt"

fehér lótuszLin-csi kolostorában élt egyszer egy jóravaló öreg szerzetes, név szerint Ling. Hallgatag, töprengő öreg volt, a tudás titkát kutatta egész életében.

"Mi a titka annak, hogy egyesek tudás nélkül is bölcsen elhelyezkednek a világban, s boldogan élnek benne, mások meg kiolvassák a kolostorok és a paloták összes könyvtárát, s mégsem boldogulnak?" Ilyen kérdéseket tett föl magának Ling, s Lin-csit is Tovább »

Címkék: