gondolkodás

Merj nagyot Gondolni…

Mit szabhatnak meg gondolataink? Tudja ezt Valaki? Vagy csak azok tudják igazán akik, mertek és mernek nagyot gondolni és, tapasztalják azt, hogy a gondolatoknak ereje van.

Sok mindent lehet olvasni, nézni, hallgatni vagy hallani e témáról, de mégis a legkézenfekvőbb magyarázatot a saját tapasztalatodból meríthetsz és megértheted a működést. Onnantól pedig a határ a csillagos ég.

Hogy nem volt még ilyen az életedben, hát dehogy nem!
Ülj le egy kicsit és gondold végig. Tovább »

Amikor találkoztam Istennel II. rész - Ha nem jó a világképünk alapja, bármikor összedőlhet az "épület"!

A témához nem illő bevezető: Őszintén meg vagyok lepődve, hogy egy olyan helyen, mint ez közösség, amelynek a házirendjében is az olvasható, hogy tisztelni kell mindenkinek a meggyőződését, helyet kaphatnak olyan emberek, akik agresszíven, fenyegetőzve, néhol trágárul támadnak engem pusztán azért, mert a világképem nem egyezik meg az övékkel. Tovább »

A gondolkodás

"Már a görög szofisztika is rájött, hogy a gondolkodás többféle értelemben végtelen. Például soha nincs olyan pont, ahonnét ne lehetne tovább gondolkodni.
Ezen kívül minden irányban lehet gondolkodni, tehát egyenlő eséllyel érvelhetünk valami mellett, vagy ellen. Ily módon az embernek soha nem lehetne véleménye. Tovább »

Scmitt Pál egy szellemi és erkölcsi toprongy?

Toprongy: Katonai és börtön szleng. Jelentése: szellemileg nevetségesen leépült emberszerűség. Teljesen és tökéletesen hülye. Tehát ennél már nincs lejjebb, felesleges is küzdeni érte. A judeo-kereszténység hazai nagy hitkomisszárjának, Joseph Ratzinger kezét és keresztapai pecsétgyűrűjét hajlott gerinccel csókolójának, legalább azt illene tudnia, hogy mit is jelent az a két szó, hogy NE LOPJ. Tovább »

Ha szeretnél sikeresebb lenni

Sokan olvasták és látták a Titok c. filmet és könyvet, ám a legtöbb ember megrekedt az elméletnél és a saját életében nehezen vagy egyáltalán nem tudott változtatni a Titok tanításainak ismeretével sem. Vajon miért van ez így?

Talán nem működik a Vonzás Törvénye? Nem hiszem, ezt kizárhatjuk, a vonzás ugyanis tényleg egy univerzális törvény, ami mindig, minden körülmények közt működik! Ennél sokkal egyszerűbb az indok, és ezt szeretném most megosztani veletek. Tovább »

Tapasztalat szerzés...

A tapasztalat + gondolkodásmódba való beépítés = valós tapasztalat... nem kell hozzá más mint a folyamatos éberség. Adj hitet magadnak és próbáld ki és rájössz, hogy nincs véletlen... a véletlen egy jel ami mutatja merre haladsz utadon. A kellemes jelek a pozitív irányba a kellemetlen esetleg fájdalommal járó jelek a negatív irányba való elmozdulást mutatja életedben. Ugyanakkor vannak fájdalommal járó tisztulási folyamatok is. Tovább »

Rád is jellemző a túl sok gondolkodás?

Mi akadályozza meg az embereket abban, hogy elérjék a céljaikat?

Nem fog újdonságként hangozni, de az egyik ilyen a túl sok gondolkozás.

Az egyik legjobb és leghatékonyabb dolog, amit hallottam, hogy hagyd abba a gondolkodást, és cselekedj. Tovább »

Tanuljunk meg bánni gondolkodásunk eszközével

Gondolkodásom, mint eszköz? És a javamra használjam? De hogyan?
Sokszor nem is vagyok tudatában annak, hogy gondolkodom. Nem hogy még használjam a javamra. Á nem lesz egyszerű!
Pedig az már bebizonyosodott számomra, hogy amit, vagy amire gondolok, nagyban befolyásolja a helyzetemet.

Tehát akkor megfigyelem a gondolataimat! Tovább »

"Az életünk fontosabb annál, hogy komolyan vegyük!"

Az életünk tele van olyan helyzetekkel, amikor elkezdünk és befejezünk. Mert Be kell valamit fejezni azért, hogy valami új kialakulhasson, vagy el kell kezdeni valamit azért, hogy befejeződjön valami régi. Mennyire természetes és milyen sok szenvedést okoz, pedig folyamatosan ezt csináljuk. Az egyik pillanatban meghalunk, hogy aztán újraszülethessünk egy másikban. Milyen misztikusnak tűnik, pedig mennyire egyértelmű és egyszerű. Tovább »

Szemtelenül:A teremtés könyve

Szemtelenül:A teremtés könyve

"Isten megteremté az eget és a földet."

Olyan ez kicsit,mint a Csillagok háborúja,ami a 70-es évek végén cselesen a 4. epizóddal indult.Itt is vannak nyitott kérdések,előzmények.Honnan van isten,miből teremtette az eget és a földet?Miről szól az első 3 epizód? Tovább »

"Ne gondolkodj, ártalmas az egészségedre!"

Exemtől ezt rengetegszer hallottam. És bizonyos szermszőgből igaza is volt. Amíg a belső hangomat hüségesen némítottam, el is tudtam hitetni, hogy minden rendben van, hogy úgy vannak jól a dolgok, ahogy vannak, Amikor azonban beindult a gépezet, jöttek a felismerések, hogy valami nincs rendben, nem azt az életet élem, amit kellene, nem ott vagyok, ahol kellene. Tovább »

Egy szöszenetnyi tanulságos történet!

Míg egy férfi új autóját fényezte, a kisfia felvett egy követ és vonalakat karcolt az autó oldalára.
Haragjában, a férfi megfogta a gyermek kezét és többször ráütött, nem ismerve fel, hogy a francia kulccsal üti.
A kórházban a gyermek elveszítette az összes ujját a törés miatt. Mikor a gyermek meglátta az apját, szemében fájó tekintettel kérdezte: "Apa mikor fognak visszanőni az ujjaim?"
Az apa felismerve tettének súlyát, szólni sem tudott. Tovább »

Esther&Jerry egyik tanulságos meséje

Sara és SethSalamon, miért ilyen gonoszak az emberek? – vetette föl Sara.
– Minden ember gonosz? Nem vettem észre.
– Hát ha nem is mind, de legtöbbjük igen. Csak azt nem értem, miért?
– Te mikor szoktál gonoszkodni?
– Általában akkor, amikor valaki velem szemben gonosz. Azt hiszem,… valahogy én is dühös leszek és visszavágok.
– És az segít? Tovább »

Az elme súlytalansága

A tegnapi sarkvidéki hózuhatag után a mai 1 fok és napsütés tiszta lelket melengető élmény számomra. :) Be is indultam, ma délután ismét egy lépéssel közelebb kerülök az álmomhoz. :) Tovább »

Címkék:

Nem működik?

Kaptam ma a barátnőmtől egy linket levélben. Egy olyan cikkre mutatott, ami a vonzás törvényéről szól. Bevallom, kicsit aggódva kezdtem bele a cikk olvasásába, mert féltem, hogy a Titoknak egy olyan kritikájába botlok, ami magyarán szólva lehülyéz engem és mindenki mást, aki hajlandó elhinni, hogy a gondolatai erejével meg tudja változtatni az életét. Tovább »