optimizmus

Fehér és egy fekete angyal...

"Van egy régi legenda, amely szerint egy fehér és egy fekete angyal kerülgeti a földet, és figyelik, hogy az emberek mit mondanak, gondolnak. Ha valaki jól állítja be magát, jót vár, jót remél, akkor a fehér angyal azt mondja, hogy "úgy legyen", és a fekete angyal köteles erre rámondani, hogy ámen. Tovább »

Ha neked így jó

- Engem is utálsz? - kérdezte a levelében.

Itt valami félreértés van. Én senkit sem utálok. Én szeretem az embereket és úgy vettem észre, hogy - talán épp ezért? - ők is szeretnek engem.
Optimista vagy? Az jó. Túlzottan is az? Ott azért már lehet, hogy elszakadsz kicsit a realitástól, de talán még ez sem baj. Lásd meg mindenben és mindenkiben a jót, arra koncentrálj, ettől szebbek lesznek a Te napjaid is. Tovább »

Optimista gyermekkor

OPTIMISTA GYERMEKKOR

„Gyermek vagyok, kinek lelkén
Minden napfény, minden sugár átragyog,
Eltemetek, elfelejtek
Minden sebet, minden régi bánatot!”
Ady Endre Tovább »

Pozitív lelki beállítottság

PLBA világon élt valóban sikeres emberek képesek voltak kialakítani magukban a pozitív lelki beállítottságot olyannyira, hogy teljes mértékben el tudták űzni a fejükből a negatív és aggodó gondolatokat. Kifejlesztették magukban azt a már gyerekesen pozitív tulajdonságot, hogy teljes mértékben a Gondviselésre bízáták magukat, és minden helyzetben a legjobbat várták el. A pozitív lelki beállítottság a karizma egyik alaptétele. A legtöbb ember negatív lelki beállítottságú, és ha megfigyeled őket, láthatod, hogy nem rendelkeznek személyes vonzerővel. Ki tart vonzónak egy félénk, aggódó, negatív embert? Tovább »

Egy kis biztatás a pozitív gondolkozáshoz

optimizmusSzálljunk ki a pesszimizmus ördögi köréből - Irány az OPTIMIZMUS!
"Aki látja a lehetőségeket, az előbb-utóbb meg is szerezheti azokat, de aki nem nyit az új gondolatok felé, az sikertelen marad!" Próbáljunk minden nap, minden órában és percben ezzel a gondolattal élni, hiszen mi is sikerességre vágyunk, ehhez azonban le kell küzdenünk saját korlátainkat, negatív gondolatainkat. Tovább »

A 24 órás perspektíva

pohár félig teliNemrég megtörtént, hogy keserű szájízzel keltem fel és aznap minden ami történt velem, egyszerűen rossz irányba vitt. Emlékszem, hogy azt gondoltam: "miért van mindenki ellenem?"... Aztán megálltam és arra gondoltam: "Várjunk csak, nincs is mindenki ellenem!"

Fogtam egy papírt, és elkeztem összeírni mindazoknak a neveit, akik a környezetemben nyíltan szembeszálltak velem, zaklattak, és megakadályozták azt a törekvésemet, hogy harmóniában és békében éljek. Három. Igen, összesen három ember volt. Tovább »

Miért van szükségünk reményre? - II.

reményÚrrá lehetsz a pesszimizmuson!

HOGYAN tekintesz az életedben felmerülő nehézségekre? Sok szakember egyetért abban, hogy a válaszod nagyban elárulja, hogy optimistán vagy pesszimistán gondolkodsz-e. Mindannyiunknak számos kemény próbával kell szembenéznie az életben, egyeseknek többel, másoknak kevesebbel. Miért van az, hogy néhány ember látszólag egykettőre talpra áll, ha Tovább »

Miért van szükségünk reményre? - I.

reményRemény — Csakugyan szükségünk van rá?

DANIEL még csak tízéves volt, de már egy éve harcolt a rák ellen. Az orvosok minden reményt feladtak, és ugyanígy éreztek a kisfiú hozzátartozói és közeli ismerősei is. Daniel azonban reményteli maradt. Elhatározta, hogy ha megnő, kutató lesz, és egy nap segíteni fog gyógymódot találni a rákra. Különösen nagy reményekkel töltötte el egy orvos közelgő látogatása, aki specialista volt annak a rákos betegségnek a kezelésében, amelyben ő is szenvedett. Elérkezett a nap, ám az orvosnak a rossz időjárás miatt el kellett halasztania a Tovább »

Egy szexi reggeli csillagvirágos csillám

szexGyógyszerünk a szex, nem is tudjuk mennyi mindenre jó!

Egyes kutatók a szex élettani hatásait vizsgálták és rájöttek, hogy a nemi aktus, lelki, szellemi és fizikai síkon is, számtalan jótékony változással lep meg Bennünket.

- növeli a szervezet ellenállóképességét
- pszichés kiegyensúlyozottságot biztosít Tovább »

A békák példázata

Ezt biztos sokan ismeritek de számomra nagyon jó érzés újra és újra elolvasni:D Remélem Nektek is tetszeni fog:D

A BÉKÁK PÉLDÁZATA!

Volt egyszer egy csoport béka akik egy versenyezni akartak. Egy nagyon magas toronyba akartak feljutni. Sok néző gyűlt össze, hogy figyeljék a versenyt és biztassák a békákat. Elkezdődött a verseny... Tovább »

Tanulható optimizmus

félig üresA pohár félig teli, vagy félig üres? - a kérdésre adott válasz alapján megkülönböztethetünk optimista és pesszimista típust. De ha a pohár valakinél állandóan félig üres, akkor szükségszerűen annak is kell maradnia? Lássuk az optimista és pesszimista ember jellemzőit, és hogy hogyan "gyógyítható" a megrögzött negatív gondolkodás!

Optimista az, aki állandóan a pozitív történésekre vár. Ezt a jó tulajdonságát örökölheti, de tapasztalati úton is elsajátíthatja. Tovább »

Címkék:

Hogyan kezded a napodat?

orvosokMichael egy olyan típusú srác volt, aki tényleg meg tudott őrjíteni. Mindig jókedvű és mindig tudott valami pozitívat mondani. Ha valaki megkérdezte, hogy hogy van azt válaszolta: "Ha jobban lennék, kettő lenne belőlem."

Született optimista volt. Ha valamelyik beosztottjának rossz napja volt, Michael azt mondta neki, hogy a helyzet pozitív oldalát kell néznie.
Annyira kíváncsivá tett a természete, hogy egy nap odamentem hozzá és azt mondtam: Tovább »