lelkierő

Lelkierő

Voltál már olyan élethelyzetben, hogy megállt az idő? Mikor úgy érezted, minden nap egy örökkévalóság? De nem a határtalan boldogságú nirvána volt ez, hanem vég nélkülinek tűnő gyötrelem, amiben úgy érezted az órákat nem megélni, hanem csak túlélni tudod.

Az Isten hasonlatosságára teremtette az embert. Adott lelket, testet, és úgy hiszem még valamit, ami ott él bennünk mélyen? Amikor tragédia ér bennünket, a lélek felbolydul. Tovább »

Nick Vujicic, a végtagok nélküli fiú - 43 perces verzió


43 perces, hosszú változat a végtagok nélkül élő Nickről.
Ajánlott film! :-)
Még egy ajándék link, ahol olyan gyönyörű filmeket tudtok megnézni - online -, mint a Tűzbiztos:

Egy kis csüggedés...

Amikor 1 hete elhatároztam, hogy a tettek mezejére lépek, számoltam azzal az eshetőséggel is, hogy bizony néha az ember minden lelkierő ellenére csüggedni kezd egy kicsit. Tovább »

Címkék:

Placid Atya: A túlélés szabályai a Gulágon

túlélés, Olafsson Placid atyaDr. Olafsson Károly Placid OSB (Placid Atya): A túlélés szabályai a Gulágon
Az előadás 2002. október 9-én hangzott el a Nemzeti Történelmi Szalonban. Az előadásról készült jegyzet alapján állítottam össze ezt a bejegyzést, abból a célból, hogy megmutassam, hogy máshol, mások, máshogyan, szinte ugyanarról beszélnek, mint mi. Placid atya egy olyan pap, aki a Gulágot úgy járta meg, hogy ott tartotta a lelket önmagában, és persze rabtársaiban. Hogy is szoktuk mondani? Minden Egy? Egyfelé törekszünk mindnyájan, szinte ugyanúgy, csak nem mindig látjuk ezt meg? Tovább »

A pokol szájában

Talán ez a katarzisélmény az, amire sóvárgom. Talán. Nehéz dolog a pszihé tényleges szándékait megtalálni, végső célját megérteni. Tovább »

Van még lehetetlen?!

Minden csak hozzáállás, vagy látásmód kérdése...
Van még lehetetlen?! :-)
Nézzétek meg egymás után a videókat:Hogyan kezded a napodat?

orvosokMichael egy olyan típusú srác volt, aki tényleg meg tudott őrjíteni. Mindig jókedvű és mindig tudott valami pozitívat mondani. Ha valaki megkérdezte, hogy hogy van azt válaszolta: "Ha jobban lennék, kettő lenne belőlem."

Született optimista volt. Ha valamelyik beosztottjának rossz napja volt, Michael azt mondta neki, hogy a helyzet pozitív oldalát kell néznie.
Annyira kíváncsivá tett a természete, hogy egy nap odamentem hozzá és azt mondtam: Tovább »