titkok

A mi napunk

Itt állok a cél előtt.......
Most egy lapra fel teszek mindent........én így szoktam,vagy nyerek vagy vesztek.....
A köd fátyol lassan ki tisztult,tiszta minden,........és érzem már itt a vége.....
Jőn a vége érzem már....
El jött ez is végre.......
Eleget szenvedtem már,és eleget sírtam,eleget vártam.....
A rossz elnyeri méltó büntetését,a jó pedig megkapja jutalmát,mint a mesékben..... Tovább »

Érdekességek

Időszámításunk előtt 400 környékén perzsa mérnökök kifejlesztettek egy olyan technikát, amivel a sivatag közepén, nyáron könnyen lehet tárolni jeget egy érdekes építményben.
A jeget télen szállították a közeli hegyekből és egy különleges jégverembe rakták, amit úgy hívnak "Yakhcal".
bővebben itt: Tovább »

Egy titokzatos üzenet

Mei egy darabig a fiút nézte, majd megfogta a kezét és egy hold alakú apró valamit csúsztatott a kezébe, majd puszit adott neki és elment. Ming a kezében lévő dolgot nézte, majd kettétörte és egy kis papírt talált benne, rajta egy üzenettel:

"Jobb gyertyát gyújtani, mint átkozni a sötétséget."

Nem értette, hogy mit akar ezzel a lány mondani neki. A nagyapja lépett oda hozzá és elmagyarázta neki, hogy ez egy szerencsesüti volt, aminek az üzenetét nem a lány választotta. Tovább »

Párkeresés interneten

Fenti címre 22400 találatot dobott „gugli”:) Találóbb lenne párvonzást írni, hiszen az Univerzum nagymértékben segítheti a pár megtalálását. Előbbiekből sajnos mégsem az következik, hogy könnyű elektronikus úton megfelelő partnerre találni. Ellenkezőleg. A társról alkotott kép ideális, mi más lehetne? Sőt, sok esetben irreális. Az önkép is lehet téves, legalább annyira, mint az elvárás szerinti személy imágója. Tovább »

Apró Titkok

Az élet apró titka mindenben lelj örömet,bármit is csinálsz.Az emberek problémái betegségei általában abból fakadnak hogy valaminek ellenáll,valami ellen küzd.
Minél nagyobb az ellenállás,annál nagyobb ellenerőt generál.
Miért van az hogyha valaki a bajairól kezd panaszkodni,azt sokkal jobban átéli,mint amikor kellemes élményekről mesél?
A tudat rendellenes működése ennek az oka. Tovább »

Kórházi történet

kórházAz elmúlt hetet kórházban töltöttem. Ez egy várt, előre tervezett kezelés volt, semmi trauma. A kórház egy új szárnyában kaptunk helyet, három ágyas kényelmes, csendes szobában. A két szobatárs hasonló korú hölgy volt, mint jómagam.

Ilyenkor mindig felszerelkezem olvasnivalókkal, keresztrejtvénnyel, de igazából nem jutottam hozzá, hogy bármelyikbe beleolvassak.
Az ismerkedés után nagyon sokat beszélgettünk a a két hölggyel. Szóba kerültek Tovább »