rózsa

Sivatagi rózsa

Az Adenium Obesum vagy más néven sivatagi rózsa Kelet-Afrikában és Szaúd-Arábia északi részén honos. A teljes napfényt kedveli és rendkívül szárazságtűrő. Elérheti az 1,8-3 méter magasságot is, nagyon szép virágokkal büszkélkedhet, többek közt a szokatlan törzsének köszönhetően igen közkedvelt növény a kaktuszok és pozsgás növények gyűjtői körében. Tovább »

Címkék:

Megszelidíteni

Mit jelent az, hogy megszelídíteni? Tovább »

Türelem, türelem...

rózsaÓ, az áhított türelem. Hányszor halljuk éltünkben: "Légy türelmes, fiam!"
Tudjuk mit jelent a türelem? Vagy csak időtlen és főleg értelmetlen időpocsékolásnak tekintjük? Mire is várunk ilyenkor? Sürgetnénk az órákat, a napokat, hogy végre vágyunk, kívánságunk valóra váljon és testet öltsön. Mert mindent AKARUNK rögtön, és azonnal, de máris! Úgy látom, már-már népbetegség lett a türelmetlenség. Nincs nyugalmunk addig, amíg meg nem szerezzük a zsákmányt. Legyen az bármi. Tovább »

A pitypang meséje

Tompa MihályA virágok tündére egy napon sorra meglátogatta az alattvalóit, megkérdezte tőlük, nincs-e panaszuk, kérésük, kapnak-e hűvös reggeli harmatot, kedvesen játszadozik-e velük az esti szél, fölkeresik-e őket a pillangók.

A kényes kerti virágok sorra elmondták panaszaikat. A rózsa arra kérte a tündért, intézze úgy, hogy a viola illata ne legyen olyan fűszeres - mert irigy volt ez a kerti rózsa, irigyelte a viola édes illatát, Tovább »

Vidd haza a világot!(meditáció Chopra-tól)

Ez a gyakorlat a tudatosság egy új fajtáját alakítja ki.Lassan szakítasz a szokással,hogy elszigetelet különálló létezőnek lásd magad.Feldereng a felismerés,hogy a világ egésze nem egyebütt,csakis benned rejlik. Tovább »

Egy kis rózsa rövidke, ám csodálatos élete

Egy kis rózsa rövidke, ám csodálatos életeEljött a tavasz. A Nap sugarai langyosan simogatóak, az ég kékjébe fehér bárányfelhők úsznak és madárdaltól zeng az egész világ.
- Mi ez a lágy tapintás, és mi ez a gyönyörű csalogató dallam? - kérdezte nyújtózkodva a friss, harmatos rózsabimbó. - Ismét életre csalogat a világ! Csak nem visszatért a tavasz?
Lassan nyújtózva tágította bimbója héját a kis rózsa. Már nagyon bújt volna kifelé, ám kicsit még félt a szabad ég alá merészkedni, nem tudta pontosan mi vár rá odakint.
Lágy, langyos szellő remegtette meg bokra leveleit és úgy érezte, egyre erősebben vágyik ki a világba, hogy érezhesse a Nap melegét, hogy rászállhassanak szárára a színes lepkék, hogy fülébe dalolhassanak a madarak.
- De csodálatos a világ - sóhajtott, és egy nagyot nyújtózva épp kidugni készült egyik kis szirma szélét, mikor szárán előbb erős szorítást érzett, majd a kis embergyerek, aki megmarkolta, hangosan felkiáltott:
- Jaaaj, de fáj! Megszúrt ez a csúnya virág!
Kis rózsánk villámgyorsan visszahúzta szirmát. Tovább »

RÓZSA

rózsaA tudós biztosra vette, hogy előbb-utóbb megfejti a létezés titkát. Biztosra vette, hogy csak idő kérdése az egész. Úgy érezte, ha tüzetesen megvizsgálja a dolgokat, akkor minden kérdésére sikerül választ kapnia.
Egy nap egy piros rózsát vett észre az ösvény mellett:
- Gyönyörű - suttogta. Kíváncsi lett a rózsa titkaira, ezért leszakította, és elvitte haza, hogy megvizsgálja.
Otthon aztán apró darabokra tépte a rózsát, de hiába, mert Tovább »

Címkék: