király

lehetsz király

királya válogatja
de mondjuk az egyik király
lefejeztet egy szolgát
mert az csúnyán nézett a lányára
a nép elfogadja mert rendnek kell lenni
mindenki elhatározza hogy ezentúl nagyon szépen fog nézni
a királykisasszonyra
királyuk egyetlen reménységére
aztán jön a következő ítélet
és még egy
és még egy
és az emberek elbizonytalanodnak
a tekintetben hogy hogyanis kéne nézni Tovább »

Irigy vs. Király

A versenyhelyzet adott minden azonos tevékenységet végző cég között? Ez egy előítélet, mert nem mindenki versenyzik. Mindenki a maximumot akarja kihozni magából, a legtöbbet akarja nyújtani a vásárlóknak és természetesen, kiemelkedni a többiek közül. Ő akar lenni a No1, a legtökéletesebb a tökéletesek között is. Valaki olyanról beszélünk, aki felé bizalommal fordulnak és örömmel vásárolnak. Tudja mindenki, Ő nem fog átverni, benne lehet bízni. Ő a csúcson van, a terméke egyszerűen "csúcs". Sok irigye is van, de Őt nem érdekli, mert a vevőkkel foglalkozik, neki a boldogsága az, ha adhat. Tovább »

A király és a ma embere - pénzügyi nyalifali

pénzMi lenne ha egy király és a ma átlagembere találkozna? Hmmm.... nem bírom megállni, hogy ne gondoljak bele... Pontosítsunk! A király egy okos király, akinek helyén van az esze és a szíve. Voltak ilyenek is az emberiség történelmében, ezt nem tagadhatjuk le magunk előtt. A ma átlagembere pedig legyen az az ember, aki elfogadja/befogadja a körülötte levő dolgokat, jöjjön az bármilyen kommunikációs csatornáról (újságok, szaklapok, tv, rádió, egyetemi tudás, tudományok). Ugorjuk át Tovább »

A király és a bölcs

király és bölcsVolt egy király, aki nagyon boldogtalan volt. A királyok is lehetnek boldogtalanok. Folyton gyötörte magát, mert volt három kérdése, melyekre igazi választ szeretett volna kapni, de eddig még senkitől sem kapott, s önmaga sem tudott megfelelni rájuk.

A három kérdés így szólt:
- Mi a feladatom a világban?
- Hol kell Tovább »