függetlenség

Az Információ a valóság harmadik fundamentuma

Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Tovább »

Osho: A birtoklási vágyról

Osho: A birtoklási vágyról

( részlet )

„Annál rosszabbat nem is tehetnél, mint amikor egy emberi lényt a tárgyak szintjére alacsonyítasz. És ezt jelenti a birtoklás. Tovább »

Szeretem magam, elveszem magam

"Magát veszi feleségül egy nő Tajvanon (Tajpej), hogy eleget tegyen a ránehezedő társadalmi nyomásnak, mely házasságkötésre buzdítja. Tovább »

Szabadság

szabadságFüggetlenség. Amiről elgondolkodtam, az nem is annyira a fogalmi meghatározás, mint inkább a gyakorlati megvalósulás és a személyes értelmezés...

„A szabadság általában idegen erőtől való függetlenséget jelent.”

„Az erkölcsi szabadság az ember akarat elhatározási szabadságát jelenti, ebben a formában az akarat és akaratszabadság szinonimája.” Tovább »

22 galamb

Hemingway és a galambokHónapok óta tudom, hogy a szemben lévő ház tetején "él" 22 galamb. Mindig huszonketten vannak és kivétel nélkül erre néz mindegyik felém. 17 órakkor rendszerint megérkeznek a szemben lévő ház kúpáscserepeire sorba ülve. Rendszerint háromszor leírnak egy nyolcast, mielőtt leszállnak. Az imént is így történt. A nyolcast lehet úgy is nézni, hogy végtelen.
A világomban létezik 22 galamb, és mindig felém néznek. Tovább »

Világgá menni

világgá megyMár többször felvetődött ez a kérdés, vagy inkább gondolat, a párommal közösen, hogy egyszerűen világgá kéne menni. Eladni mindenünket, és kimenni külföldre dolgozni. Teljesen mindegy, hogy mit csinálnánk, akár tányért is mosogathatnék, de egy olyan életünk lenne cserébe, amely a puszta létezésről szól. Akár minden héten másik helyen, másik városban dolgozhatnánk, lakhatnánk, egyszerűen csak világot látnánk, megismernénk embereket, kultúrákat, és ami a legfontosabb - saját magunkat.
Mert mi történik most? Én dolgozom egy Tovább »