tudomány

Az Uránusz: A szellemi világosság (fény) által irányított mágikus képzelőerő bolygója.

Kozma Szilárd:

Az Uránusz által megtestesített teremtő és megváltó spirituális őserő leírása Tovább »

Utópia vagy realitás?

Szóval az van, hogy a mostani idők kollektív feladata egy "kicsit" más, mint régen.
A temérdek információ miatt elsőre lehetetlen eldönteni, hogy mi igaz és mi nem.
(És akkor ezt úgy értsük, hogy az is vagy igaz vagy nem, hogy "többféle igazság van". Szerintem nem igaz, Tovább »

Amikor találkoztam Istennel II. rész - Ha nem jó a világképünk alapja, bármikor összedőlhet az "épület"!

A témához nem illő bevezető: Őszintén meg vagyok lepődve, hogy egy olyan helyen, mint ez közösség, amelynek a házirendjében is az olvasható, hogy tisztelni kell mindenkinek a meggyőződését, helyet kaphatnak olyan emberek, akik agresszíven, fenyegetőzve, néhol trágárul támadnak engem pusztán azért, mert a világképem nem egyezik meg az övékkel. Tovább »

A béke tudománya

Einstein relativitás elmélete és a Kvantum fizika

A tudósok manapság azt a dilemmát feszegetik, hogy van ez a két dolog, amit ha sikerülne összepasszintani, összeházasítani, akkor sok rejtélyre meglelnék a választ, sok mindent meg tudnánk oldani. De úgy tűnik ez megoldhatatlan. A probléma oka érthető, csak azt nem látják a fizikusok, hogy a probléma nem létezik. Ha ezt észrevennék, meglenne a megoldás is. Csupán annyit kéne felismerniük, hogy a két elmélet valójában egy. Ha felismerem, hogy minden egy, hogyan lehetne bármi is probléma? Tovább »

Címkék:

Dr. Géczy Gábor - Mátrix filmelemzés

Itt most nem tipikus filmelemzés következik... arra ott vannak az arra avatott oldalak.
Dr. Géczy Gábor, fizikus, egyetemi tanár (ELTE) olyan filmelemző előadással rukkol elő, amely összekapcsolja
az ezotériát (rengeteg utalás a mai ezotéria alapjául is szolgáló ősi filozófiákra); az ősi magyar hagyományt, és nyelvet (egy-két magyar szófordulat, szó, monda, és drága magyar nyelvünk dicséretén keresztül); tudományt (a foglalkozása önmagáért beszél); és a modern korunkat (Mátrix című film). Tovább »

Hol az igazság?

Voltak idők, amikor az ember semmit sem tudott a világról. Elkezdte hát felfedezni ezt a világot. Először kénytelen volt az ösztöneire és intuícióra támaszkodni, ám önmagukban ezek az intuíciók kevésnek bizonyultak, valami többre vágyott. Ez a vágya elvezette ahhoz, hogy elkezdte használni a másik oldalát, a rációt. (Bibliai párhuzam – Evett a tudás almájából) Tapasztalatai egyre gyűltek, tanult belőlük, hasznosította őket, majd elkezdte továbbadni is. A fejlődés innentől kezdve megállíthatatlan volt. Minél többet tudott, annál nagyobb tudásra vágyott, hiszen rájött arra is, hogy a tudás segítségével plusz javakhoz juthat. Tovább »

EZOTÉRIA ÉS TUDOMÁNY TALÁLKOZÁSA

MEGHÍVÓ

Szeretettel meghívlak az alábbi lebilincselő, filozófiai-tudományos, ezotérikus előadásokra.

Helyszín: B-612 Kulturális Műhely - 6724, Szeged, Bécsi Krt. 7.

Előadás sorozat az „Egység Bölcsesség” Tökéletességéről

1. előadás: 2010. április 10. szombat, de. 10 órától du. 13 óráig. Tovább »

Filmajánló: Az élő MÁTRIX

élő mátrixMit is tehetnék a filmhez hozzá? Mindent elmond. Megéri megnézni:

A tartalomból:
AZ ÉLŐ MÁTRIX - Egy film a gyógyítás új tudományáról (új rálátás a testünk, tudatunk és egészségünk összefüggéseire)

Az Élő Mátrix a gyógyítás új tudománya (teljes estés) filmben megismerhetjük azt a finoman átszőtt hálót, melyben az egészségünket befolyásoló tényezők rejteznek. Tovább »

Tudomány és spiritualitás: A DNS-t a szavak befolyásolják

dnsA legutóbbi orosz kutatások magyarázatul szolgálnak olyan jelenségekre mint az intuíció, tisztánlátás, csodás spontán gyógyulások, öngyógyítások, az elme hatása a környzetre, stb. Grazyna Fosar és Franz Bludorf rámutat arra, hogy a DNS-t bizonyos frekvenciájú szavak befolyásolják és újraprogramozhatják.

Ezek a felfedezések egy új típusú orvostudománynak nyitják meg kapuit, melyben a DNS-t bizonyos kulcsszavakkal és frekvenciákkal újra lehet programozni, vagyis feldarabolás vagy bizonyos gének helyettesítése nélkül. A genetikai sebészetnek méltó konkurenciája jelent meg tehát! Tovább »

Mi a valóság?

dimenzió, előadásSzeretnék egy különleges programot ajánlani azon Secret-falva lakói figyelmébe, akiket érdekel a tudományos világ és a spirituális világ találkozása.

Meghívó – Dienes István: Bevezetés a Dimenzió-tudományba – A Dimenzió-tudatosság kora című előadássorozatára

A következő előadás: 2009. április 18-án szombaton kezdődik, délelőtt 10-órától 13 óráig.
Helyszíne: Tovább »

A tudomány és hit végre közös úton

tudomány és hitAnnak aki ezt olvassa, szeretném elmondani, hogy a filmet angolul láttam 2009.01.02.-án, hajnali háromkor, és azóta folyamatosan pörög az agyam :D

Ennek az a rendkívül szimpla oka van, hogy számomra eddig a pontig a hit mese volt csupán, ami számomra elérhetetlennek bizonyult.

A film egy pontján - mikor felsorolják az energia és Isten lehetséges definícióit - a racionális gondolkodásom és a hit utáni vágyam valahogy egyensúlyba került, ami olyan érzés mintha az ember hirtelen rádöbbenne, hogy évek óta egy vadászgép pilótafülkéjében kuksol és most hirtelen megtalálja az indító gombot. Tovább »

Nem fog összeomlani az Univerzum a világ legnagyobb részecskegyorsítójától

részecskegyorsítóNem tudom miért, de a Mennyi prófécia jutott az eszembe, ahogy ezt a cikket elolvastam. Nem igazán értek a témához, lehet Nektek többet mond, és jobban értitek, mint én.

"Nem fog összeomlani az Univerzum a világ legnagyobb részecskegyorsítójától
Simon Tamás - Jéki László - 2008. 07. 03.

Néhány hónapon belül megkezdődhetnek a kísérletek a világ legnagyobb és legújabb részecskegyorsítójában a Genf mellett lévő részecskefizikai kutatóközpontban, a CERN-ben. Az itt végzett megfigyelésekből az Univerzum kialakulásának és az anyag szerkezetének soha nem látott titkaira derülhet fény. Ám furcsa dolgok, például apró fekete lyukak Tovább »