UTAK

Vers:Út a talp alatt

Út a talp alatt

Mutatod a képet, mégsem éled meg,
levegővételenkénti szerepek,
fejedbe nyomják a szelepek
a drogot, békés-halál szeretet.

Az ördög csókja nem halálos,
te tetted azzá a háztetőn,
megérted az értelmét a fejfedőn
a sapkának, az ördög-csókja bűn.

A pokolban kicsit megpihenhetsz,
maradhatsz, és kedvedre menekülhetsz,
az éden ösvénye nem rejt mást, Tovább »

Címkék:

Előttem egy hegy, de mi van mögötte?

Időnként – mint éppen most is- úgy érzem, hogy a nehézségek hegyként tornyosulnak előttem.
Kényelmetlen érzés, és társa a kíváncsiság, mi van mögötte?
Ami mögötte van, ahhoz milyen úton, jussak el?

Másszak hegyet, vagy kerüljek? Nem tudok én hegyet mászni, gondolom gyorsan, én alföldi gyerek vagyok.
- Akkor mi legyen? - kérdezi egy hang bennem. Tovább »

Lábnyomok a hóban

"Küzdhetek a saját utam nevében amaz út ellen, amit egy másik választott. Bírálhatom értelme működési módját. Az értelem mozdulatai bizonytalanok. Szellemi téren mégis tisztelnem kell ezt az embert, ha ugyanazon csillag felé küszködik."
/Antoine de Saint-Exupéry/

Ma esti séta alatt szemem a hóban lévő lábnyomokra tévedt. A kuszaság ellenére külön tudtam választani mindegyik párt. Megannyi lépés, megannyi ember, megannyi út... álmok és célok. Kik ők? S merre mennek? És mi közöm hozzá? Tovább »

Új év, új utak!

új év 2010 változásÚj évet kezdünk a mai nappal, és ez szinte mindig azt is jelenti hogy változás jön. Egy dolog ugyanis biztos: a változás folyamatos, és megállíthatatlan. Immár két és fél éve működik a thesecret.hu portál a nyugalom és béke egyik szigeteként a magyar weben. De a hupikék törpök életében sem minden csak játék és mese, és a való életben ez még inkább igaz.
2009. a kihívások éve volt. A kihívás pedig nem más, mint tanítás. A legjobb tanítások azok, melyek próbák elé állítják emberségünket, hitünket, bizalmunkat, szeretetünket. És ezek mindig, minden esetben a fejlődésünket szolgálják, ha tudatosan élünk és levonjuk a szükséges következtetéseket. Nézzük, mi történt 2009-ben, és merre megyünk tovább. Tovább »

2 hónap után

két hónap, új reményTegnap volt 2 hónapja, hogy összetörtem. Hogy azt mondtam, nem, nem akarom, nem bírom tovább. Elég volt.
Ma már jobb, de még mindig nem találom a helyem a világban. Voltam jósnőnél, pszichológusnál, ideggyógyásznál. Elkezdtem rendet rakni a lakásban, magam körül. A gondolataim is kicsit rendeződnek már... de még mindig nem vagyok a 'régi'.
Mostanában azon gondolkodtam, hogy akarok-e valójában olyan lenni, mint régen? Egyre inkább azt hiszem nem. Tovább »

Utak

éjszakai vezetésKépzeld azt, hogy teljes sötétségben kell autóznod több száz kilométert, egy szerpentines, éles kanyarokkal tűzdelt hegyi úton. De nincs világosításod. Félelmetes!

- S most kapcsold be Tovább »

Címkék: