rossz

Lehet, hogy félreértelmeztük a pozitív gondolkoást?

Van egy hősünk, aki egy rövid történet erejéig legyen most főszereplő, és nevezzük Ben-nek. Ben zsebében a boldogság "kulcsával", tervekkel, egy új élet reményével a fejében és a szívében álmai megvalósítása felé halad. Ezért a kulcsért ami a zsebében lapul keményen meg kellett dolgoznia. De érzi, hiszi, hogy ez a kulcs megnyitja számára az új, és jobb élet lehetőségét. Tovább »

Címkék:

A negatív dolgok elfogadása

"Ami jön fogadjátok, ami megy engedjétek."
-Buddha

A különböző helyzetek, különbözően hatnak ránk. A negatív dolgok, gondolatok, érzések, tettek elfogadása, épp olyan fontos része, szelete az életünknek, mint a pozitívaké, vagy az evés, ivás, alvás.
A negatív dolog fogalmába minden olyan érzés beletartozik, ami fájdalmat, kínlódást, szenvedést, gyötrődést, neheztelést, „lelki válságot” okoz, amitől félünk, és ami miatt aggódunk. Amit nem szeretünk.
Ha tiltakozol ezek megléte felől, egyrészt erőt adsz nekik, másrészt pedig nagyon becsapod magad! Tovább »

Rossznak lenni isteni jó

Három hét múlva kerül a boltokba is harmadik egyben utolsó könyvem, ami a korszak és dimenzió-váltással foglalkozik. Igyekeztem minden esetben közérthető lenni, és a hétköznapjainkon keresztül megközelíteni ezt a témakört. Ha úgy érzed, téged is érdekel a téma, és a gondolataim segíthetnek neked, akkor várlak majd valamelyik könyvbemutatómon is. Tovább »

Címkék:

Szemüveg...

Valahol mindenki visel szemüveget. Vagy azért mert valóban gond van a szemével például rövid- ill. távollátás vagy csupán a nap sugarai elől védi a szemét. Bár jelen esetben arra gondolok, hogy mindannyian viseljük (a szemüveget), hisz mind másképp látjuk a körülöttünk lévő valóságot, a jelent, a jövőt, a múltat.

Mert hát emberek vagyunk, mindenki másképp érzékel, mást tekint fontosnak, mást emel ki a körülötte lévő világból. Tovább »

Van-e rossz?

A rossznak vélt érzés azt mutatja, hogy valamin változtatnod kell, mert nem jó irányba haladsz. Ilyenkor az embernek a saját helytelen döntései és cselekedetei miatt el kell viselnie ezt az érzést és meg kell tapasztalnia eseteket, hogy többet lehetőleg ne kerüljön hasonló helyzetbe. Egyszerűen szólva, le kell rónia bűnét Isten színe előtt!!! Jelen világunkban felgyorsultak az események. Ha valami olyat teszünk amit nem kéne, hamar szembe jön velünk és így máris egyenlíteni lehet a „számlát”. Tovább »

A VÉGSŐ VÁLASZ NYOMÁN. II.RÉSZ. Az ember legnagyobb problémája.

Ebben a részben egy olyan problémáról írok, amely megmérgezi a mindennapjainkat és fokozatosan tönkreteszi a világot, amelyben élünk.
Amint az előző bejegyzésben írtam, nem szívderítő szembenézni a tényekkel,de csak akkor kaphatunk válaszokat,ha előbb ismerjük az okokat.
Szeretném megismételni,hogy mindezekre van megoldás, de előbb lássuk,mi a helyzet velünk emberekkel. Tovább »

Kétség és bizonyosság

kétség és bizonyosságLassan egy éve annak, hogy nem írok semmit... sem ide, sem máshova. És úgy gondoltam, minek ragozni azt, amit már tudok, tudunk. Amit akkor gondoltam bőségesen kiírtam magamból. Az út amire lépsz, legyen az bármilyen, a végtelen valamelyik formájába vezet. Megérted, és megállsz egy bizonyos ponton. Egy hónapja azonban tovább "kellett" lépnem. Mindig is úgy tekintettem a Titokra, mint sok más lehetőségre, szellemi irányzatra, hogy igaz, és mégis hamis. Éreztem az életemben igazságát, és nem állítom, hogy tökéletesen tudtam működtetni, de azt sem, hogy nem. Tudtam is, és nem is. Csak azt nem tudtam, mi a hamisság a titokban. Mára már nyilvánvaló. Szeretném leszögezni, hogy a titok működik, van értelme. Ugyanakkor mivel fél igazságokra épül, működésképtelen, és értelmetlen. Tovább »

Neked is van kutyakakid?

Széééép jó reggelt mindenkinek!

...egy nagyon jó kis történetet szeretnék megírni Nektek...elgondolkodtató... Tovább »

Elgondolkodtató

Szeretem Neale Donald Walsch napi üzeneteit. Elgondolkodtatóak, némelyik egészen felvillanyoz, és szó se róla, könnyebben megy a nap, ha már reggel azzal kezdi valaki, hogy semmi rossz nem történhet veled. Ezt kaptam nemrég:

"Életed ezen napján, azt hiszem Isten azt akarja, hogy tudd, Tovább »

Miért történik rossz, ha nem is gondolok arra?

veszekedésSziasztok! Pár hete találtam rá erre az oldalra, és rögtön aznap meg is néztem a filmet! Nagyon szerencsés vagyok, hogy rábukkantam erre... az életem kezdett megváltozni! Rájöttem, hogy eddig is alkalmaztam a titkot, csak nem volt tudatos az egész... azt hittem, hogy velem van valami, hogyha valamit elképzelek akkor az be is teljesedik, most már tudom, hogy mi rá a magyarázat. Eleinte megrémisztett a felismerés, hogy a gondolatommal bevonzom a történéseket, mert én nagyon sokszor rosszra gondolok, de ezentúl próbálom úgy alakítani, hogy mindig csak jót gondoljak és ha egy rossz érzésem támadna, azt elhessegetem és jóra cserélem fel. De egy valami még mindig nem tiszta... Tovább »