egyszerű

Józan ész, gyere elő!

A világunkban tehát, ahogy én látom, két szemlélet ütközik éppen. Az egyik fenntartaná a hazugságokra építő tudományos, pénzügyi, és társadalmi szemléletet, a másik pedig folyamatosan közli, szivárogtatja az igazságot. S be kell hogy valljam neked, ezt a részét, még élvezem is. Bár nem ma kezdtem ébredezni, még mindig tanulok, tapasztalok valami újat. Az események sodrásában még mindig képes vagyok elcsodálkozni egy egy új információn. A gondom tehát nem ez, a gondom egészen más.

Ahhoz, hogy világossá tegyem problémám valódi okát, muszáj néhány szót ejtenem az egységtudatról. Az egységtudatnak meglátásom szerint két szintje létezik. Mert mi is az egységtudat? az, hogy minden én vagyok. Tovább »

Nagyszerű, de…

Az élet tulajdonképpen nagyszerű, mondom ezt még akkor is, ha most épp többen nem érezzük annak. Na nem arról van szó, hogy valami újabb keleti bölcsességgel tömném tele a fejedet, csupán megint csak józan ésszel belátható dolgokról beszélek.

Az élet nevű játék ugyanis úgy van kitalálva, hogy működik. Egészen addig, amíg pont ellentétesen nem kezdünk el dolgokat tenni, mint ahogy az a nagy könyvben meg van írva, ahogy mondani szoktuk. Tovább »

A LÉTEZÉS egyetlen egyszerű törvénye..:)

Cimkék..:)
Jó..-és rossz cimkék..:)
Minden pillanatban szorgosan cimkézünk..,s így el is döntjük hogyan és milyen érzésekkel töltjük el az előttünk álló pillanatokat..:)
Óriási a tét..,- a Létezésünk függ tőle..:)
Megtapasztalásaink iránya..
Mert mit is szeretnénk tulajdonképpen..?
Boldogan eltölteni minden órát..,minden percet..? Tovább »

Na és?

na és?Ez az a kérdés, ami minden problémát rögtön megold! Gondterhelt vagy, esetleg ideges? Nem sikerült valami, vagy csak egyszerűen rossz lábban keltél fel? Használd a "Na és?" technikát!

Persze vigyázzunk vele, ne legyen belőle véletlenül se amolyan Pató Pálos szófordulat. A "NA ÉS?" technika lényege nem az, hogy elmenjünk a lehetőségek mellett. Akkor kell haszálni, amikor túl akarjuk tenni magunkat valami már megtörtént problémán, amin már túlvagyunk időben, de érzelmileg még benne maradtunk. Amikor cselekedni kell, akkor ne ezt vegyük elő :) Tovább »