Szepes Mária

A mindennapi élet mágiája

Szepes Mária még 99 évesen is csodálatosan karizmatikus, kisugárzó NŐ és ember volt.

Ezen írását szeretettel ajánlom azoknak, akiket érdekel, hogyan és mit is tehetnek jót s jól, igazán önmagukért és másokért:

A szövegben apránként javítgatom ki az õ és û betűket, az eredeti régi szöveget csak így találtam meg, de nem baj, így is olvasható. Viszont azt vettem észre, hogy ahogy javítgatom, magam is rendesen s nem kutyafuttában - végigolvasom. Tovább »

Lélekpillangó 2013

A mai napon elindult a szavazás a 2013-as Életműdíj jelöltekre! Az idei évben a közönség jelölése alapján Hamvas Bélára, Polcz Alaine-re és Szepes Máriára lehet szavazni. Az Életműdíjjal együtt a Lélekpillangó jótékonysági alapban összegyűlő adományt is a közönségszavazás alapján adják oda az alapítók a legtöbb szavazatot kapott jelölt örökségét gondozó személy vagy Alapítvány számára. Szavazz te is a kedvenc jelöltedre, és Tovább »

2012 jeles eseménye és az 5 kihagyhatatlan ok

Szombaton azaz 19-én egész nap a Boldogságé a főszerep a Bara Hotelben! A Lélekpillangó nevű, páratlan kezdeményezés ünnepélyes díjátadója mellett rengeteg érdekes előadás, program és élmény vár.
Találkozhatsz például az Atlanti óceánt átevező magyar világrekorderrel kenussal, aki biztos hogy nagyon érdekes dolgokat fog mesélni nekünk az útjáról, és a siker titkáról, ha eljössz, lehetőséged lesz kérdezni is tőle. :)
Nézzük, mi az az 5 ok, amiért kihagyhatatlan a Boldogságnap: Tovább »

Lélekpillangó

Legyen a Lélekpillangó Magyarország legsikeresebb, összefogáson alapuló jótékonysági kezdeményezése az emberi boldogságért! Lélekpillangó tudáscsomag – a boldog emberekért! Szavazz! Ki kapja a Lélekpillangó életműdíjat 2012-ben? Szepes Mária? Popper Péter? Biegelbauer Pál? Iratkozz fel a mesére és ismerd meg a pillangó titkát!

Az első Lélekpillangó Életműdíj elnyerésével megvalósulhat a Szepes Mária emlékszoba

Szepes Mária szellemi örökségét a nevével fémjelzett alapítvány kezeli megalakulása óta, amelyet ő maga hívott életre. 2007. szeptember 3-a óta az írónő egykori lakása ad helyet az alapítványnak, amelynek tervei között szerepel Szepes Mária tiszteletére egy emlékszoba kialakítása, amely előzetes bejelentkezést követően bárki számára látogatható. Az első Lélekpillangó Életműdíjjal járó elismerés és adomány e tervek megvalósítását szolgálná. Tovább »

Kihez szálljon a Lélekpillangó? Szepes - Popper - Biegelbauer? Voksolj!

Tegnap kiderült, hogy Szepes Mária, Biegelbauer Pál és Popper Péter az első Lélekpillangó Életműdíj jelöltjei. Mai nappal indult el a szavazás, és egészen március 8-ig lehet szavazni a jelöltekre.

A lelki felemelkedés szolgálatának elismerése céljából létrehozott, Lélekpillangó névre keresztelt, átfogó kezdeményezés legfontosabb momentuma a Lélekpillangó Életműdíj. Ennek odaítéléséről a mai naptól kezdve mintegy három hónapon át lehet szavazni a kezdeményezés web- és facebook oldalán. Tovább »

A főnix madár felrepül

Az 1946-ban megjelent, azonnal bestsellerré vált könyvet a rákövetkező évben bezúzták. De hiába tiltották be a kommunizmus alatt, elsöprő erővel robbant minduntalan a köztudatba. A Vörös Oroszlán izgalmas cselekménye négy évszázadot fog át. A felszíni, fordulatos történet valójában sokkal többről szól. Arról, hogy a Föld a szellem és a lélek tapasztalásának helye, ahol a léleknek addig kell újra és újra megszületnie, míg tudatlansága tudássá változik. A könyv az alkímia történetét és a keleti filozófia legmélyebb kulcsait rejti a keresők számára. Tovább »

A külső és belső magatartás kölcsönhatása

belső átalakulás eredményAz eredményes élet pszichogenezise mindenkor kettõs természetû. Egy külsõ és egy belsõ részre tagozódik. A követendõ módszer tehát belsõ világunk és külsõ magatartásunk képzésére egyenlõ súlyt fektet. Az akarat, koncentratív képesség, imagináció, karakterológiai ismeretek, az önanalízis és szimbólumfejtés tehetségének fejlesztését éppoly fontosnak tartja, mint bizonyos feltételek betartását a külsõ viselkedésben. Mert szavaink, mozdulataink mind önkénytelen rituálék, amelyek erõket indítanak el, különféle hatásokat provokálnak környezetünkbõl, végül visszahatnak ránk. Tovább »

Gondolatok gyógyító ereje

mindennapi élet mágiájaMostanában felfedeztem újra Szepes Máriát. Jelenleg a Mindennapi élet mágiája c. könyvét olvasom. Csodálatos érzés a már féligmeddig ismert gondolatokat most az Ő tolmácsolásában felidézni. Valamikor régen, kb. 10 évvel ezelőtt olvastam ezt a könyvet, és akkor nem éreztem a jelentőségét a szavainak. Még nem álltam rá készen! Most engedjétek meg, hogy a címben szereplő fejezetből néhány gondolatsort felidézzek. Tovább »

Akinek diktáltak az angyalok...

Hosszú blog bejegyzést írtam, de ha van időd, kérlek NE SAJNÁLD RÁ...
Szepes Máriáról szól az emlékezés, akinek nagy-nagy tisztelője vagyok. Tovább »

In memoriam Szepes Mária

„Nem bírta hát tovább a roncsolt szív s tüdő
a múltat és e bomlott éveken
virrasztó gondokat, hitet csalódást,
nem bírta más, csupán az értelem,

s az bírta volna még. De megszökött a test …”
/ Radnóti Miklós /

Igen. Az első a döbbenet, így rendeltetett… Tovább »

Szepes Mária rajongói

Kedves termetőtársak! Úgy éreztem a szívem mélyén, vagyunk egy páran, akik imádtuk Mária néni könyveit.
A búcsúztatását az alábbi linken tekinthetitek meg:
Tovább »

Szepes Mária temetésének időpontja


Ezúton értesítünk, hogy Szepes Mária írónő hamvainak elhelyezése és a szertartásos megemlékezés 2007. Szeptember 25-én, kedden 14 óra 30-kor lesz a Farkasréti temető Makovecz termében (Bp. XII. Ker., Németvölgyi út 99.).

A szertartásról bővebben az alábbi linken. Katt ide: Tovább »

Elhunyt Szepes Mária

A Pöttyös Panni-regények és a Vörös Oroszlán szerzője 99 éves volt.

A mese, science fiction és a spirituális irodalom egyik kiemelkedő képviselőjének temetéséről később intézkednek, nyilatkozta az MTI-nek Almási Csaba, a Szepes Mária Alapítvány elnöke.

A művészettörténet, filozófia és pszichológia végzettségű író nevéhez fűződik többek között A Vörös Oroszlán (1946), a Tükörajtó a tengerben (1976), a Lázadó szerepek (1985), a Mars szekere (1999) című kötet. Számos gyermekkönyvet írt, ő a Pöttyös Panni-regények (1953-73), a Táltos Marci (1979), a Boróka néni kincse (1979), az Eleven képeskönyv (1983) című alkotások szerzője. Tovább »

Ma 2007.09.03.-án elhunyt Szepes Mária 99 éves korában


Sohasem felejtem el, körülbelül 20 évvel ezelőtt olvastam Tőle először a Vörös Oroszlánt, alig lehetett beszerezni, protekció kellett hozzá. Nem tudtam letenni! Bár sok mindent nem értettem belőle, de újraolvastam és ittam minden sorát.
A Vörös Oroszlán az Ezotéria Nagyasszonyának nem az egyetlen bestseller könyve volt, kicsi korunkban a Pöttyös Panni sorozatban kápráztatott el bennünket, és kápráztat el ma is minden pöttöm olvasó gyermeket. Drága Mária Néni! Isten nyugosztaljon és köszönjük Neked azt, amit értünk, lelki testvéreidért tettél, sajnálom, hogy előadásaidat én nem hallgathattam, nem láthattam, ám pusztán csak az a lelki fejlődés is, amit könyveid által magaménak tudhatok, felbecsülhetetlen értékű! Tovább »