részlet

Illúziók

1. Egy Mester volt eljövendő a Földre, aki Indiana szent földjén született, és a titokzatos dombok között nevelkedett, Fort Wayne-töl keletre.

2. A Mester az indianai iskolákban tanulgatta, amit a világról tudni kell, aztán később, ahogy cseperedett, megismerkedett választott foglalkozása, az autószerelés mesterségével. Tovább »

Nap kérdése

igaziVan olyan, hogy "Igazi"? Vagy az ember életének különböző szakaszaiban mindig más a nagy "Ő" ?

"...s ha nagyon pontos és figyelmes leszel, ha idejében kelsz és későn fekszel, ha sokat vagy emberek között, ha elutazol ide vagy oda, ha belépsz bizonyos helyiségekbe, végül találkozol azzal, aki vár. Természetesen tudod, hogy ez a reménykedés egészen gyermekes. Már csak a világ végtelen esélyeiben bízol. Hol keressed? Tovább »

Sodrásban

sodrásbanVolt egyszer egy kristálytiszta vizű hatalmas folyó, fenekén különös lények éltek.
A folyó csöndesen hömpölygött mindannyiuk - fiatalok és öregek, gazdagok és szegények, jók és gonoszok - fölött a víz folyt, ahogyan kellett, a víz csupán kristálytiszta önmagát ismerte. A lények mindegyike görcsösen ragaszkodott a folyómeder mélyén heverő ágakba meg kövekbe, mert életük volt a kapcsolódás, az, hogy ellenálljanak a sodró áramlásnak, ezt tanulták születésük pillanatától. Tovább »

Richard Bach: Jonathan a sirály

jonathan a sirályMegtanult repülni, és nem sajnálta az árat, amit fizetnie kellett érte. Jonathan sirály felfedezte, hogy az unalom, a félelem és a harag az oka annak, hogy a sirályok élete oly rövid. És mivel ezek őbelőle eltűntek, élete hosszú és boldog volt.

Nincs, Jonathan, olyan hely nincs. A mennyország nem hely, nem is idő. A mennyország a tökéletesség állapota. Tovább »

Változások (Paulo Coelho)

Paulo Coelho„Hogy nem számít, mennyire jó valaki, mindenképpen fájdalmat okoz neked olykor. És ezért meg kell bocsátanod neki. Hogy évek kellenek a bizalom kiépítéséhez, de elég néhány másodperc a lerombolásához. Hogy nem kell megváltoztatnunk barátainkat, ha megértjük, hogy a barátok változnak. Hogy a körülmények és a környezet hatnak ránk, de magunkért csakis mi vagyunk felelősek. Hogy vagy Te tartod ellenőrzés alatt a tetteidet, vagy azok fognak Téged. Megtanultam, hogy a hősök olyan emberek, akik azt tették, ami szükséges volt, szembenézve a következményekkel. Hogy a türelem Tovább »

Engedd el a hogyant!

story waters - messiah seedÚJABB RÉSZLET STORY NAGY VIHART KAVART KÖNYVÉBŐL - Messiah Seed 21 - 'Engedd el a Hogyant'

"Választásom szerint elengedek minden előzetes képet arról, hogyan fog az álmom megvalósulni."

Ha az álmodat átülteted a valóságba, ne hidd, hogy tudni fogod, miként valósul meg. Sok álmod kezdetben megvalósíthatatlannak fog tetszeni. Ha megadod magad ennek a gondolatnak, akkor álmaid mindaddig megvalósíthatatlanok maradnak, amíg ebben hiszel. Rájössz, hogy ha nem tudod, miként történik mindez, az mindössze értelmezési korlát, és nem az Univerzum hatalmának határa. Tovább »