teremtés

Teremtem vagy megérzem?

repülésSokszor felmerül a kérdés a Titok és a vonzás törvénye "használóinak" körében, hogy vajon azokat a dolgokat, amiket bevonzol az életedbe, tényleg a gondolataiddal teremtesz meg, vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy ráérzel a jövőbeli eseményekre, és tudatosabban használva a hatodik érzékedet, előre megérzel... A legegyszerűbb példa, amikor gondolsz valakire, és az illető nem sokkal később felhív: tényleg a gondolataid vonzották be a hívását, vagy ő már fel akart hívni, és te ezt megérezve gondoltál rá.

Megmondom őszintén, ez engem ebben a formában nem nagyon érdekel! Szerintem ugyanis Tovább »

Félelem és agresszió

félelem és agresszióManapság szinte senki nem akarja, hogy dolga legyen az agresszióval. Hihetetlenül dühít és zavar bennünket, de ennek ellenére folyamatosan szembetalálkozunk vele.

Háború, terrorizmus, erőszak, elnyomás, kínzás, pusztítás...

Miért vagyunk agresszívak? Tovább »

A tudatalatti nem mond ellent - Murphy: A tudatalatti csodálatos hatalma (részlet)

tudatalattid hatalmaTudatalattid mindennél bölcsebb, és az összes kérdésre tudja a választ. Nem vitatkozik és nem felesel. Nem mondja: “Ezt nem erőltetheted rám!" Ha például ilyen kijelentéseket teszel: “Nem tudom megtenni. Túl öreg vagyok hozzá. Ennek a kötelezettségnek nem tudok eleget tenni. Nem a megfelelő helyen születtem. Nincs protekcióm" - akkor negatív gondolatokkal itatod át tudatalattidat, s az ezeknek megfelelően cselekszik. Magad gátolod boldogulásodat, magad hozol szűkölködést, korlátokat, frusztrációt életedbe.
A tudatalattidban lakozó bölcsességet és intelligenciát tagadod meg, valahányszor Tovább »

Pozitív gondolkodás... megérzés... teremtés!

kandalló, teremtés, gáz, gázvitaMost arról szeretnék írni, ami talán másoknak nem okoz különösebb gondot. Először a munkahelyek megszűnésével kapcsolatban, itt vidéken. Családom tagjai a december közepét úgy élték meg, hogy... marad-e munkahelyük, vagy nem?
Én voltam aki bíztatta őket, hogy persze hogy maradtok. Miért ne? Sokszor kérdezték is tőlem, miért vagy te ilyen biztos ebben... erre nem tudtam felelni, egyszerűen ezt éreztem. Mindnyájan dolgozhatnak tovább, örömmel jöttek mondani. Ez itt azért nagy szó, mert egyetlen egy gyár működik. Tovább »

A nagy terv

boldogság, nagy tervMár jó ideje tudom, hogy az élet amit megélek az valamilyen szinten egy terv része. Két éve tanulmányozom a múltamat, és teljesen világos számomra már hogy mi, mikor és miért történt. Kb. egy évvel ezelőtt raktam össze minden mozaikot. Amit megéltem, amit megtapasztaltam az mind, mind a saját fejlődésemet szolgálták. Azok a tragédiák és betegségek amiket tapasztaltam, mind arra az útra tereltek, ahol most tartok. Az én utam arról szól, hogy boldog legyek és szolgáljam az embereket a lehetőségeimhez mérten. Ahhoz hogy szolgálni tudjak, meg kellett találnom a saját boldogságomat. Azt a boldogságot, ami Tovább »

Teremtsd meg a Jó Szerencsédet

Teremtsd meg a Jó SzerencsédetBizony sokan vagyunk, akik szeretnénk igazán szerencsések lenni. Gyakran hajtogatjuk is, hogy milyen nagyszerű volna, ha mi is ugyanolyan szerencsések lennénk, mint azok, akiknek az élete minden nap örömteli és boldog, akiket bőséges gazdagság vesz körül, vagy akik csodálatos párkapcsolatban élnek.
Azt gondoljuk, hogy a Jó Szerencse olyan valami, ami vagy ránk talál, vagy nem. Amihez jó helyen kell lenni jó időben, vagy valami hasonló. Ez azonban tévedés! A Jó Szerencse ugyanis teremthető és állandósítható! Csupán van néhány szempont, melyeket érdemes figyelembe vennünk minden áldott pillanatban ahhoz, hogy ránk találjon, sőt, nem csak hogy ránk találjon, hanem tartósan – akár örökre – mellettünk is maradjon. Tovább »

Lolli meséi – Karácsonyi Melengető

karácsonyi melengetőHa mestere lennék a koktéloknak, akkor most készítenék is egyet.
Úgy hívnák Karácsonyi Melengető.
Hogy a karácsony hol van?
A szívünkben.
Nem az ajándékokban, vagy a külsőségekben.
Itt van belül, egészen közel. Tovább »

Választasz, vagy teremtesz?

Bizony, ez egy nagyon jó kérdés!
Látszólag úgy tűnik, mintha a két dolog között különbség lenne. Valójában azonban egyáltalán nincs! A kettő ugyanis teljes egészében Egy!
Ugyanis, ha abból a spirituális, filozófiai – és most már egyre inkább fizikai is – alap tézisből indulunk ki, miszerint „Minden és Mindenki Egy’, arra a következtetésre juthatunk, hogy tulajdonképpen bármi, ami csak lehetséges, egyidejűleg Itt és Most történik és létezik!
Vagyis az Univerzum végtelen tárházában ott van minden már most ebben a pillanatban is. Így tehát, tulajdonképpen Neked csak ki kell választanod a végtelen számú lehetőségek közül, hogy mit akarsz megtapasztalni. Tovább »

Teremtettem

postásEzt a blogot azért szeretném létrehozni, hogy ha TEREMTETTÉL VALAMIT ÉS AZ BE IS JÖTT, mert bevonzottad, akkor legyen hol elújságolnod az örömöd.

Sokszor szeretném én is közzétenni, hogy "teremetettem" és "elfogadtam", "hittem" és "hálás" voltam, de nem tudom, hova írjam! Mai örömökbe? Lehetne, de nem biztos, hogy a "teremtés" ma zajlott, max. a kézbesítés! Tovább »

Járjunk Hála-táncot!

hálatáncGyerekek, hát itt van, hogy kell megteremteni!
Járd el mindennap a hálatáncot, mindenért!
Ennyi az egész!

Zseniális! Tovább »

Bevezetés az ARCA...

című metaelméleti és filozófiai folyóirathoz
Metaelméleti és filozófiai folyóirat kiadására készül a Stratégiakutató Intézet ARCA néven, negyedévenkénti megjelenéssel. A cím a középkor egyik jelentős gondolkodója, Hugo de Sancto Victore Didascalicon című munkájában található kifejezéséből ered. A szerző - napjaink egyik jelentős filozófusának, Ivan Illichnek az értelmezése nyomán - a tanulni vágyóknak a tudás megszerzéséhez egy Tovább »

Én milliomos lettem

milliomos lettemAz oldalon már egy ideje senkisem ír saját tapasztalatairól, sikereiről. Vagy talán személyes ügyeiket nem akarják így nyílvánosan megosztani, nem tudom. Én ha jó, ha rossz dolog történik életemben, leírom, mert már sok jó tanácsot kaptam tőletek!
Hála Istennek most a csúcson vagyok. Sőt, olyannyira, hogy repkedek a boldogságtól. Olyan dolgok történtek velem, anyagi és munkával kapcsolatban, hogy el sem hiszem... sokszor magamba csípek... ez igaz? Tovább »

NŐ kontra FÉRFI

Az jutott eszembe,s gondolatomat mindjárt tett is követte... :)
...mi lenne,ha lenne egy fórum,ahol megmutathatnánk,hogyan látják
ugyanazt a dolgot a NŐK és a FÉRFIAK...

Nem vagyunk "egyformán bekötve"... az egyik helyen nőihormonok, a másik oldalon a férfihormonok tengenek túl.:)) Tovább »

ÚJRA bevonzom a... DE MIT???

bevonzom, ajándék dobozSokszor olvasom, hogy újra szeretném bevonzani ezt... azt... a szerelmem... a barátom... és kérdezitek, hogyan is lehet. Én most szeretném leírni a történetem, mert tudom, hogy akit ilyen kérdések foglalkoztatnak, azok megtalálhatnak benne valamit, ami tovább segítheti őket az életükben. Amit leírok, azt én mind megéltem...

Tudjátok, a könyvek, a mindenféle tanfolyamok... segíthetnek... taníthatnak... de soha nem helyettesíthetik a megtapasztalást! Tovább »

Mire használod a titkot leginkább?