önismeret

Félelem és agresszió

félelem és agresszióManapság szinte senki nem akarja, hogy dolga legyen az agresszióval. Hihetetlenül dühít és zavar bennünket, de ennek ellenére folyamatosan szembetalálkozunk vele.

Háború, terrorizmus, erőszak, elnyomás, kínzás, pusztítás...

Miért vagyunk agresszívak? Tovább »

Lolli pszichológiai linkgyűjteménye

lolli pszichológiai linkgyűjteményeAz elmúlt évben a függőség és a manipuláció felszámolására tettem kísérleteket az életemben. Negatívan élő, gondolkodó személyekkel szakítottam meg a kapcsolatot véglegesen. Olyan lelki károsodásokkal rendelkeztek, ami az önbecsülésemre súlyos csapásokat mért. Miért vonzottam be őket? Mert bennem is meg volt az erre megfelelő energia szintű károsodás.
Természetesen mindenkiben van negativitás, de ha ez kóros szintet üt meg, az már nem segíti elő a kapcsolatok jó irányú működését.
Ma azt vallom, hogy egy-egy esemény segíthet abban, hogy magunkba nézzünk, és felszabadítsuk, megértsük érzéseinket a történések tükrében. Mondhatnám az is, hogy bárcsak előbb ébredtem volna. Tovább »

Egoista egoizmus

ego go go, egóÁllandó felhangja jó pár spirituális illetve ezoterikus megnyilvánulásnak, az egoista megbélyegzés…
Valamint ezen oldalon is egyre gyakrabban olvashatunk efféle megnyilvánulásokat… tapasztalatom szerint, nem túl széles látókörű megközelítésben…Mondhatnám pontatlanul és jobbára sértegető modorban…

Hol másokat jelölünk ezzel a fogalommal, hol önmagunk tévedéseit magyarázzuk a nagy és gonosz Tovább »

Szintén szakdolgozatot írok...:-)

Kedves Domcsi, én is éppen a szakdolgozatomat írom, úgyhogy egy kalappal..:-) sok sikert hozzá és kitartás az utolsó simításokhoz.:-)
Az írásod adta az ötletet, hogy szívesen venném én is azoknak a segítségét a dolgozatomhoz, akik szívesen elmondanák, mint szülők, hogy mi a személyes véleményük a dolgozatom témájával kapcsolatban.:-))) Tovább »

Címkék:

Csillagvirág Titok Klubja

csillagvirág titok klubjaDrága Teremtők!

Eljött az idő, hogy meséljek Nektek erről! Az Akasha Sors és Reformközpontban müködik az Csillagvirág Titok Klubja... A cél, hogy megtanuljuk használni a vonzás törvényét és minél jobban tudjuk müködtetni életünkben! Minden alkalommal más más a téma...
Az alap, az önismeret, hiszen, ha saját Magadban nem bizol, nem tudod elérni, amit szeretnél... Tovább »

Kérdések! Véleményt várnak:)

Kedves Mindannyian!

Több hozzászólás, és talán Humorgumo egyik alapbeírása (ha jól emlékszem "kapcsolatok és megállapodások" címmel) felvetett bennem néhány gondolatot, amire ott nem érkezett válasz, így gondoltam megpróbálom becsatornázni a véleményeket egy külön blogban.

Az alap"történet" és a hozzászólások engem is rendkívüli módon elgondolkodtattak. Tovább »

Mindenki másképp csinálja

mindenki masképp csináljaA vonzás törvényének alkalmazását is csak úgy, mint minden mást az életben. Hiszen nincs két egyforma ember, két egyforma lélek, két egyforma kívánság. Nézzük, mit is teszünk Mi, akik itt vagyunk ezen az oldalon...?
Mindnyájan elolvastunk és olvasunk sos olyan könyvet, ami akkor és ott megérint minket. Ám ugyan abból a sorból - lévén mindenkinek más a "szűrője" - mindenki mást, vagy másképp olvas ki. Máshogy, máshova jut el egy-egy sor, gondolat üzenete... Sőt! Ugyan az a sor mást ad nekünk most és mást pl. 1, 2 vagy 5 év múlva! Ma két kétkedő írást is elolvastam. Tovább »

Érzések, azaz szív és lélek kontra elme (agy)

szív vagy agyKedves Mindenki!

A véleményetek érdekelne az alábbi témakörben...
Elöljáróban annyit, hogy jártam már itt korábban, pontosabban egy éve, viszonylag aktívan...Aztán kicsit visszahúzódtam a "csigaházamba", dolgozni önmagamon, de persze aktív olvasótok maradtam mindeközben :)

Szóval teltek a hónapok, tanultam, fejlődtem, önismertem:), mélyültem és elfáradtam, és felálltam, és folytattam... Tovább »

Szeretni tudni kell, avagy: Férfi és Női önvalónk mélyebb megismerése

férfi és nő kapcsolatEz folytatása a "Párválasztás-párkapcsolat: Miért okoz nehézséget a párválasztás?" című témának, de megér egy külön "fejezetet" szerintem... Kellemes bizsergést kívánok hozzá :-)

"Beleszeretni valakibe, megszeretni valakit, csodálatos érzés, különösen, ha ez kölcsönös. Különlegesnek, egyedi-egyedülinek, vonzónak, gyönyörűnek érzi magát, akit megérint a szerelem varázsa. Azt érzik a szerelmesek, hogy örökké szeretni fogják egymást, Tovább »

A halogatás leküzdése

halogatásKedves Teremtőtársak!

Gondoltam megosztom veletek ezeket a módszereket ami a James R. Sherman által írt a Halogatás leküzdése c. könyvből való, mert szerintem mindenki szeret valamit halogatni. Bár eléggé hosszú a szöveg, de szerintem érdemes lesz elolvasni.

MÉRD FEL MAGAD!

A kérdésekre adott válaszaid segítenek, hogy felmérd, hol tartasz, és mit akarsz tenni a jövőben. Tovább »

Önismeret vagy egoizmus?

a lélek tükreSzeretnéd visszakapni életed nagy szerelmét, aki elhagyott? Vajon hogyan lehet a TITOK segítségével újra összejönni azzal, akiről azt hisszük, hogy az EGYETLEN, számunkra kiválasztott, a másik felünk? Az életünk értelme? A nagy Ő?

A titok használatával bármit megtehetsz, bárki lehet, bármit megszerezhetsz... Ez így van. Vagy mégsem? Mesélek egy történetet, ami rólam fog szólni, és talán lesz benne tanulság :) Tovább »

Ön-ismeret

Üdvözletem nektek:)

Gondoltam,indítok egy ilyen fórumot.
Nemis.Inkább beszélgetősdi - elmesélősdit.
Ön ismeret.Nekem inkább így,méghogyha nem is helyes:)

A wikipédia szerint: Tovább »

Változni jóóóóóóó, csudijó!!!

változni jóMegszoktad, nem tágítasz, és nem érted miért és miért történik veled újra és újra ugyanaz. Most éppen szárnyalok, mert boldog vagyok... határtalan boldogság vesz körül, úgy érzem magamhoz tudnám ölelni az egész világot... ez nagyon szuper!

DE én sem mindig ezt éreztem, és nagyon sokat dolgoztam magamon azért, hogy ez így legyen. Nagy igazság, hogy a negatív énképpel nem lehet pozitívan gondolkodni és élni. A többieket nem tudod megváltoztatni, ezért csak Te változhatsz. Önsimeret, figyelni, hogy mikor mi és hogyan történik az életedben... tanulni, és fejldőni: ez az egyetlen út. Tovább »

Önismeret a Titok???

2 éve, mióta igazán belemélyedtem az ezotériába egyre közelebb jutok önmagamhoz!
Vannak technikák és módszerek, melyek megtanulhatók...de egyetlen végcél van, hogy eljuss Önmagadhoz a Forrásodhoz!
Ha rendben a Lelked akkor mindent másképp látsz, más aspektusból tudod szemlélni a világot, megváltoznak az emberi kapcsolataid, megváltozik minden! Tovább »

Az igazi ÉN

Egy kómában fekvő asszony hirtelen úgy érezte, hogy felszállt a mennybe, és ott állt a nagy fényes ítélőszék előtt.
Ki vagy? – kérdezte egy Hang.
A polgármester felesége – válaszolta ő.
Nem azt kérdeztem, hogy kinek a felesége vagy, hanem azt, hogy Te ki vagy.
Négy gyerek anyja vagyok.
Nem azt kérdeztem, hogy kinek az anyja vagy, hanem, hogy Te ki vagy. Tovább »