Szeretetkönyv

Müller Péter: Párkapcsolat

párkapcsolat Müller PéterIdézetek Müller Péter Szeretetkönyv című művéből, a párkapcsolatok tükrében.
"A szerelem: transzcendens élmény - a párkapcsolat: sorstörténet. (...)
Ha valaki tovább folytatja Rómeó meséjét, az már nem szerelmi, hanem sorstörténetet ír.
Már nem az égben játszódik, hanem a földön.
És ez teljesen új szerep! Szeretőkből lehet férj és feleség is: történetük azonban mégis másról szól. Fészket raknak a földi valóságban, s elkezdődnek az együttélés próbái. Az "Ő AZ!" felismerésének mámorát fokozatosan kijózanítja az a tény, amit Tovább »

Müller Péter: realitás és szeretet

Müller PéterKét, egymásra reagáló idézetet olvashattok Müller Péter: Szeretetkönyv c. művéből:
"Örökös félhomály van, ködszürke sivárság. „Reálisan" tudjuk, hogy „élünk még tíz-húszezer napot, és utána elkaparnak ". „Reálisan" azok is teli lesznek gonddal, betegséggel, kudarccal. Előbb-utóbb mindenkit elveszítünk, és a végén mi is meghalunk.
Erre a képre mondjuk, hogy "reális".
De vajon reális-e egy táj napsütés nélkül? Tovább »

Kellenek a paraméterek? 2. rész. :-)

Müller Péter: Szeretetkönyv /részlet/

"Hogy mennyire "varázsvilágban" él minden ember, azt önmagadon nem látod. Saját ketrecéről senki sem tud. Ezt akkor érzed, ha valaki mással beszélsz. Tovább »

A lelkem a barátom

"Életünk során jönnek-mennek az emberek. Idegenekből lesznek a barátaink, élettársaink. Az a fiú, akinek a nevét sem tudtad valaha, a férjed lesz, és a bömbölő kis hústömegből, akit sohasem láttál, mert a testedből bújt ki, lesz majd a gyermeked, aki melletted nő fel, veled öregszik és életed főszereplője lesz. Tovább »

Zene nélkül nincs tánc

Müller Péter - Szeretetkönyv - táncAhhoz, hogy felkérjelek táncolni, az kell, hogy én magam is tudjak és szeressek táncolni. Ha én vagy te egyedül nem tudunk, együtt sem tudunk majd. A második feltétele, hogy egymással is szeressünk táncolni. Én veled, s te én velem. De ez kevés. Még valami kell. Zene. Zene nélkül nincs tánc. Az kell, hogy mindketten halljuk a zenét. Zene nélkül csak állunk egymás mellett, mint két össze nem tartozó, süket idegen. Sokszor megéltük már ezt az "istentelen" állapotot, amikor két szám között elhallgatott a zenekar, s mi ott álltunk a parketten, üresen, örömtelenül, zenétlenül... Tovább »