útkeresés

Újratervezés

Sokan használnak, használunk GPS-t, vagy annak telefonra készített változatát, és számtalanszor szükség van rá. Használat közben sűrűn hallom, a szót, fogalmat „újratervezés”, és máris új utat jelöl ki, hogy elérjük a célunkat. Tovább »

itt vagyok...de hol???

hát még is csak blogolok.. az úgy történt,hogy régóta hiányzott valami..de nagyon és nagyon valami-az életemből..tulajdonképpen sok minden.. de kaptam egy lehetőséget arra hogy némi útmutatással -rajzolni kezdjek.. és rajzolok.. és amikor a rajzaim kapcsán a felszakadó érzéseimről..megtapasztalásaimról kellett beszélni... akkor javasolták,írjak...
talán ez az a hely ,ahol megteszem.. Tovább »

Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek...

Gondoltam elkezdem leírogatni lelkem kietlen, sivatagos, önsajnálatos, mostanában borzasztó és dühös gondolatait. Gyűlölöm a kritikákat, így remélem lesznek. Gyűlölöm a rossz kritikákat, remélem azok is lesznek. Tovább »

Mi a Spiritualitás?

Mi a spiritualitás? Hogyan tehetjük ezeket az életünk részeivé egy békésebb jövő megteremtése érdekében?
A spiritualitás nem más, mint annak a felismerése, hogy az igazi lényünk az Istennel egylényegű lelkünk. Nem csupán test és elme vagyunk, hanem lélek is, amely a testben lakik. Talán testnek véljük magunkat, aki a Mary, John, Maria vagy Mario nevet viseli, aki Kolumbia, Mexikó, Franciaország vagy India lakosa, egyik vagy másik vallás követője. Tovább »

Teljesen új élet - rendelésre

Amikor a kezembe vettem a könyvet, úgy terveztem, itt egy hosszú hétvége, 220 oldal, simán... Aztán hetek múlva (még mindig a páradik fejezetben), azt olvastam, hogy ha a saját utadat járod, akkor minden könnyen és lazán alakul, ha meg nem, akkor bizony küszködés az élet. Mivel ezt akkor több helyről kaptam, elkezdtem odafigyelni rá, és feltenni a kérdést (hát, úgy kábé milliomodszor...), hogy jó, ez tetszik, de mi is az én utam? Hogy keressem, hogy ismerem fel? Tovább »

EGY-en-súly

Este úgy feküdtem le, hogy rá akartam jönni, honnan jön a félelem. A félelem, ami kibillent az egyensúlyomból. Kutatni kezdtem az ismereteimben.
A félelem fél-elem. De miért?
Kérdezni kezdtem Istent, és a kérdéseim a válaszokra is rávezettek... hiszen minden tudás bennünk van eleitől fogva... csak jól elzárva, kódolva... és a kulcsok a kérdések...
Félelem... amit a bűn gerjeszt az emberben... vagy mert elkövetted, vagy mert attól félsz, hogy rajtad követik el.
De honnan jön a bűn? A bűnbeesés? Tovább »

Látlak

pandoraDrága Naplóm,

Remény Angyalai most nálunk vannak. Nadin hozzánk is elküldte őket. Hogy milyen érzés? Határtalan Nyugalom van Otthon. Nálunk a hétköznapok is harmóniában telnek, a Szüleim roppant fejlett Lelkek, szerencsés vagyok, hogy a gyermekük lehetek. (Noha vannak gondok, de dolgozunk rajta, hogy megoldjuk őket. Mindig. Együtt. Egységben.) Örülök, hogy ebben a néhány napban megtapasztalhatom, milyen érzés az, amikor az ember Otthona, Odúja Angyalok átmeneti szállása. (Bár inkább munkásszállónak nevezném, hiszen "dolgozni" jöttek papírforma szerint.) Szeretnék hinni Bennük. Tovább »

vágycélom merre vagy?

Most először történik velem olyan, hogy hónapok óta nincs vágycélom és nemtalálom a helyem.. Pedig a vágycél az, ami éltetett mindigis, legyen az bármivelis kapcsolatos.. Mióta megszűnt a munkahelyem és a sulikat is befejeztem nemtalálom a helyem.., (pasikról nemis beszélek mert ottis épp pangás és káosz van.. ) Tovább »

Szeretetreébredés

Szeretetreébredés
Ez a szó jut eszembe visszatérően mostanában.
Hogy nekem jutott-e eszembe először ez a szó, vagy sokan éltek már vele, nem tudom, de ez nem is számít. Amit a Szeretetreébredés jelent, az számít. Tovább »

Szeretetreébredés

szeretetreébredésSzeretetreébredés
Ez a szó jut eszembe visszatérően mostanában.
Hogy nekem jutott-e eszembe először ez a szó, vagy sokan éltek már vele, nem tudom, de ez nem is számít. Amit a Szeretetreébredés jelent, az számít.
Szerintem Te, aki most olvasod ezeket a sorokat, ismered az érzést, amit az Élet egy felemelő pillanata, egy inspiráló könyvrészlet, egy megható filmjelenet vagy például a szívedet megérintő zene képes kiváltani, azt a leírhatatlan érzést, amikor úgy átjárja a lényedet a Szeretet, hogy nem marad hely a pillanatban egyetlen földhözragadt gondolatnak sem. Néha csak egy röpke pillanatig tart, néha elidőzhetsz benne egy ideig. Úgy érzed, hogy Tovább »

Cinikus írás a megvilágosodásról, a tudatosságról (önirónia)

tudatosság, magas lóJó régen nem írtam, jöttem, olvastam, tanultam. Régebben sokat olvastam, tanultam. Tőletek, magamról. Figyeltem... hogy milyen reakciókat váltanak ki belőlem az egyes tudatszintek, amellyel működtök.
Minden energia.
Minden változás.
Minden az isteni kreativitás 'agy' szüleménye, amely céllal és okkal létesült. Tovább »

Kis bölcselkedéseink...

Amikor elindítottam ezt a naplóbejegyzést,az volt a címe: Kis bölcselkedéseim... de most...
Arra gondoltam,miért csak az én felismeréseim legyenek itt?
Mindenkinek megvannak a maga levont tanulságai... felismerései.
Szeretném ha Te is megosztanád velünk a tieidet,hogy mi is,mindannyian tanulhassunk belőle! :) Tovább »

A Fiú és a Mester

A Fiú és a Mester

-Mester! Mondd el nekem,milyen egy igaz Tanító?
Milyen a csoda,az a Tökéletes Mester?

-Boldog és elégedett... valahogy... belülről boldog..
ÖNMAGÁBÓL szeret.
Elöljár,..magányos...vezet,mert szeret... bár fájdalmat érez, mégis...
néha fájdalmat okoz,mert... nem óvhat mindig a széltől.. ő tudja hogy Tovább »