A magyarság küldetése

TUDATOS TEREMTÉS AZ ANYANYELVÜNKKEL!

MITŐL KÜLÖNLEGES A MAGYAR NYELV?

Párizs. A francia Sorbonne egyetem kutatást folytatott arról, hogy melyik nyelv őrzött meg legtöbbet az ősműveltség elemeiből, az ős-etimonokból, alapszavakból. Mi lett az eredmény?

A mai angol nyelv 4 % etimont, a latin 5 %-ot, a héber 5 %-ot, a csendes-óceáni nyelvek 7 %-ot, az indiai mundakhol 9 %-ot, a tibeti szanszkrit 12 %-ot, az őstörök, türkmén 26 %-ot, a mai magyar nyelv 68 % ős-etimont tartalmaz! A magyar nyelv hordozza a legtöbb ősgyököt, a világ összes nyelve közül! Tovább »

Hívogató - augusztus 20. kapcsán is

Pap Gábor művészettörténész gondolatai régóta érlelődnek, de ilyen jellegű írásos, felhívás formát, eredetileg 2004. után vettek fel. Az írást a kettős állampolgársággal kapcsolatos szavazás eseményei ihlették, célja pedig az volt, hogy tömör, földi szemszögből is tisztán érthető, csattanós választ adjon arra a kérdésre, hogy ki a magyar, illetve hogy milyen módon is élhetjük itt az életünket, mint emberek.

"Ki hív meg kit, és mire?
Te, Ember- és Honfitársam, tenmagadat, a felismert Igazság szolgálatára és érvényesítésére. Sem fizikai, sem erkölcsi kényszer ebben kívülről nem befolyásolhat. Csakis belső késztetésre mozdulj! Ha ilyet nem érzel, tekintsd tárgytalannak ezt a hívogatást. Tovább »

Életfa - Magyarok Tradicionális Vallása

Legalább 5-6 ezer évvel ezelőtt keletkezett vallásunk, amely tényleg a miénk és nem mások erőltették ránk. Tűzzel, vassal, vérrel, hatalommal, furmányságokkal. Tovább »

A magyarság küldetése

Géczy Gábor: A magyarság küldetéséről, és a Kárpát-medence szerepéről:
Géczy Gábor, az ELTE Természetföldrajz Tanszék munkatársa : Tovább »