kerék

Élet-kerék

Érdekes az Élet. Tegnapi filmélményemből merítkezve azt is mondhatnám, hogy olyan mint a buddhista szerzetesek által nagy gonddal készített színes mandala. Egy az apró fogaskerekek egymásba kapaszkodásából álló kerék. Forog, forog, forgatjuk, forgatjuk. Minden pillanatban hozzáteszünk egy tarka darabkát az "egészhez". Minden szívverésünk, rezzenésünk számít. Igenis számít! Legyünk tudatában ennek. Tovább »

Címkék:

Amit nem tudtál a csakrákról, és mindaz amit tudnunk kellene róluk

csakraA csakra szót mindenki ismeri már, aki némiképpen járatos az ezotéria zeg-zugos, ám tisztaságot közvetítő világában. Energiaközpontoknak is nevezhetőek, mivel szervezetünk energia ellátását végzik. Nadi-kon keresztül jut el az energia a megfelelő helyekre. A Nadi, csövet jelent. A Csakra szó szankszkrit eredetű. Jelentése kerék, és pontos, találó elnevezés ez rá, mert a tölcsérhez hasonlító energiafelvevők, és állandó mozgásban vannak, és forognak. Sebességük, és forgásuk iránya, mely változhat alul és túlműködés esetében, határozza meg, hogy csakráink harmonikusan működnek. Tovább »

Az élet kereke

élet kerekeAz emberi élet minden problémája: a szeretet és szabadság. Ez a két legfontosabb szó az emberi nyelvben. Nagyon könnyű választani közöttük: a szeretetet választani, és lemondani a szabadságról, de akkor mindig kísérteni fog a szabadság, és elfogja pusztítani a szeretetedet. Úgy tűnik majd, hogy a szeretet a szabadság ellen van.

- Hogyan hagyhatnád el a szabadságod? Tovább »