mélység

Kristály a tó mélyén

Átszűrődik a napfény a rozsdás vaskapu résein, mely lassanként nyílik, majd teljesen kitárul. Hívogat a friss szellő, lépj beljebb. Színes pillangók repkednek vidáman körülötted, hallod a madarak csicsergését. A nap sugarai csiklandozón, lágy melegséggel érintik bőrödet. Szívedet körbeöleli fehér fénye. Amint átléped a küszöböt, puha pázsit érinti talpadat, elvarázsol a gyönyörűen zöldellő táj, a virágok finom illata. Mélyen lélegzed magadba a természet friss fuvallatát. Tovább »

Ugyanakkora a gödör mélysége, mint a hegy magassága!

Volt már úgy, hogy nem az lett amit elképzeltél? Nagyon sokan szeretnének valami olyat, ami nincs meg a jelenlegi életükben, de az álmaikban szerepelnek. Ragaszkodnak egy adott célhoz, elképzeléshez, ami motiválja őket a továbbiakban. Elképzelik a nagy Ő-t, az álommunkahelyet, kiemelkedő sporteredményeket, utazásokat, családot, aztán elfáradnak az úton, elvesztik a motivációt és marad a régi szürkeség. Tovább »

Címkék:

A MÉLYSÉG TITKA BENNED VAN

A MÉLYSÉG TITKA BENNED VAN

Haladunk az úton előre, küldetésünk van! Te Magad választottad ezt a létidőt, melyben élsz!

Vannak egyéni utak és vannak utak, amit közösen járunk!

Van aki kiabál, hogy Mindenki meghallja, mit tesz, van aki csendben halad!

A szíved szavát, csak akkor hallod, ha hagyod, hogy lényed elcsendesedjen! Tovább »

Csók

csókAzt gondolom a csók az egyik legmélyebb, ha nem a legmélyebb kapcsolódás, ami két emberi lény között létrejöhet. És a legintimebb is. Meglepő, hogy így gondolom? Tényleg, miért is gondolom így?
A csók, a kapu, a Teljesség kapuja. Nem egyszerűen két bőrfelület találkozása, hanem a lelkek találkozása, amit ha megélsz, ha igazán mélyen megélsz, akkor általa eggyé tudsz válni a másikkal. A szeretkezés csak erre alapozódva következik, ha következik, mert néha egy csók mélyebb és egyszerre magasabb élményt adhat, önmagában lehet szeretkezés. Tovább »

Ott vagy a csendességben

Egész életedben keresed Önmagad!
Kérdések ezreit teszed fel, azt remélve, hogy a rájuk érkező válaszokból, megtudod, Ki vagy Te.
Keresed Önmagad előbb a szüleidben, testvéreidben, távolabbi hozzátartozóidban.
Később keresed Önmagadat a barátaidban, a tanáraidban, a diák-szerelmekben.
Aztán keresed Önmagad a munkádban, a hivatásodban. Keresed Önmagad a házastársadban és a gyermekeidben!
Egyre inkább keresed Önmagad a társadalomban a Világban, a kultúrában vagy a művészetekben. A könyvekben és a filmekben, tanításokban és vallásokban. Tovább »

Kérdések! Véleményt várnak:)

Kedves Mindannyian!

Több hozzászólás, és talán Humorgumo egyik alapbeírása (ha jól emlékszem "kapcsolatok és megállapodások" címmel) felvetett bennem néhány gondolatot, amire ott nem érkezett válasz, így gondoltam megpróbálom becsatornázni a véleményeket egy külön blogban.

Az alap"történet" és a hozzászólások engem is rendkívüli módon elgondolkodtattak. Tovább »