illúzió

A saját mátrixod

"Üríts ki magadból mindent, félelmet, kétséget, hitetlenséget. Szabadítsd fel a tudatod!"
Mátrix c. film

A saját mátrixod Tovább »

Amikor találkoztam Istennel II. rész - Ha nem jó a világképünk alapja, bármikor összedőlhet az "épület"!

A témához nem illő bevezető: Őszintén meg vagyok lepődve, hogy egy olyan helyen, mint ez közösség, amelynek a házirendjében is az olvasható, hogy tisztelni kell mindenkinek a meggyőződését, helyet kaphatnak olyan emberek, akik agresszíven, fenyegetőzve, néhol trágárul támadnak engem pusztán azért, mert a világképem nem egyezik meg az övékkel. Tovább »

Illúzió és Valóság

Egy napon Gizi belépett a virtuális valóságba, és ott összetalálkozott egy Illúzióval.
Nagyon tetszett neki. Elképesztő örömmel készülődött, hogy most aztán történni fog valami.
Hú csak úgy pattogtak kettejük között a szikrák, szárnyalt a fantázia.
Gondolatban Gizi egyre szebb nő lett.
A szekrénye telis tele volt már szexi ruhákkal, és cipőkkel, oltári fehérneműkkel. Tovább »

Az újnak születése

Újjászületés. Hú de szépen hangzik! Újjászületni, azt mindenki szeret. Az amolyan szép dolog, nemes, pozitív. Bár az utat odáig megtenni azt nem szívesen vállalja senki.

„Némely ember mérföldeket halad téves irányba, anélkül, hogy elfáradna. Aztán mikor csak néhány lépést kell tennie, hogy jó ösvényre jusson, akkor sokallja. Hiába, ilyenek vagyunk mi, emberek.” (Wass Albert) Tovább »

Szabadulás

Egy belső béklyó kötöz meg.
Béna vagyok, nem tudok mozdulni. Érzem, ahogy rám virrad a nap és sejteni lehet előre a választ.
Belül érzem. Megkötöz, fogvatart. Nem tudok menekülni. Nem változtat. Nem változik.
Lassan felismerem a falakra vetülő homályos árnyakat.
Most először rájövök, hogy mi hiányzik. Tovább »

Idézetek a Maya orákulumból

"Milyen kihívással állok szemben?
Hullámtéma: Tovább »

ScienNet - inkább hittek benne

A jó pap is holtáig tanul. Nos eddig szokták csak idézni, de a teljes közmondás: ...és mégis hülyén hal meg. Hinni, vagy egy kicsikét gondolkozni? Állítólag már 440 000 ember volt a ScienNet "vásárlói klub" tagja, amikor a hatóságok felléptek ellene és lehetetlenné tették a további működését. Tovább »

Meddig akarod még bántani a testedet?

testÉrdekes szituációban találtam magamat megint, gondoltam, megosztom veletek.

Úgy alakult az életem, hogy egy munkával nagyon gyorsan kellett elkészülnöm. Nem elég, hogy az erre szánt idő fele alatt kellett végezni, még a körülmények is rendkívül zordak voltak. Igazából én kértem az Univerzumtól, adjon lehetőséget, hogy legalább egy hétig magam lehessek, mert volt mit átgondolnom. Hát, ez a munka pont péntektől csütörtökig tartott - vidéken. Tovább »

Moziban ülünk

moziKépzeljétek el, hogy bemegyünk a moziba. Mindenki együtt, bár nem egyszerre. Van aki korábban érkezik, van aki másik teremben másik filmet néz, van aki korábban kimegy. De mindannyian moziban vagyunk. Itt és most. :)
A film mindenkinek olyan amilyet kiválasztott, amire a jegyét vette. Van aki vígjátékot néz, van aki tragédiát, és van aki horrort. Miután megváltottuk a jegyet már azt a filmet kell néznünk, amit kiválasztottunk. De még ha ugyanazt a filmet is nézzük, Tovább »

"vágyteljesítő tündérek" vágytalanoknak?

hát ezt nem akartam ide biggyeszteni, de olyan hosszú lére eresztettem, hogy talán jobb, ha mégis blogba kerül:

Ragyogás említett valami vágyteljesítő tündéreket... ennek okán jutott eszembe "pár" sor...

Vágyteljesítő Tündérek...?
(Mélázó újabb ámokfutását tessék kellő megértéssel kezelni, mert amiket itt összehord, még neki is magas.) Tovább »

A MOST nem létezik

esőcseppekMondd ki: MOST! Mire a szó végére érsz, az eleje már a múltba vész…

A most, mint idő intervallum, megfoghatatlan. Ha megpróbálod a figyelmed középpontjába állítani, magasan fejlett koncentrációra lesz szükséged…
Tippelj, meddig tudsz Tovább »

Félelem

félelemNem attól félünk, amit nem ismerünk, hanem attól, amit nagyon is jól…
Nem a haláltól félünk, hanem az élettől…
Nem az Élet a Halál része, hanem fordítva. Ha úgy tetszik, az Élet a nagyobb halmaz.
Azon belül is önmagunktól félünk a legjobban, hogy kiderül rólunk a valóság, mások és magunk előtt egyaránt. Még egy apokalipszist is hamarabb elfogadnánk, mint önnön lelepleződésünket… Tovább »

Kapcsolatok

kapcsolatokMegoldást várunk a másiktól. Azt az illúziót kergetjük, miszerint a leendő vagy meglévő társunk rendbe teszi az életünket. Megjelenik, megfelel, kiegészít, felszabadít félelmeink alól...

Ez egy igen régen magunkba kódolt üzenet a múltunkból... Amolyan szülő pótlék-effektus ez. Mélyen belénk kondícionálódott korai éveinkben és talán nagyobb erővel befolyásolja tetteinket, mint azt hinnénk. Egy kis vizsgálódást biztosan Tovább »

Az Ego Illúziója

Az Ego Illúziója Megszületsz!
Kezdetben minden egy kicsit furcsa. Túl erősek a fények, túl hangosak a zajok, túl félelmetes a körülötted lévő élőlények és tárgyak mérete... Ám mégis valahogy izgalmat keltő és hívogató az egész létezés. Annak a szép arcú lénynek a kebléből ismerős hang szűrődik kifelé, amikor lehajtod rá a fejed. Mintha a csúnyább arcú érintése is ismerős lenne valahonnan... De kik ezek a többiek, mi ez az egész? Fogalmad sincs, hol lehetsz egyáltalán.
Elindulsz hát, hogy felfedezd Önmagadat és a téged körülvevő Világot!
A szemed elé emeled a kezed és hosszasan nézed. Majd kinyújtod a fejed fölé függesztve himbálodzó, csilingelő tárgy felé. Milyen gyönyörű és milyen érdekes! Kár, hogy nem éred el...
Pedig olyan nagyon szeretnéd... Tovább »

Felébredés az illúzióból

illúzióMindenkinek eljön az a pillanat, amikor felteszi a kérdést. Miért vagyok én itt a földön? Mi az értelme az életemnek?

Nem csak az, hogy reggel felébredés, utána gyorsan elrohanjak a munkahelyemre, és délután a gyerekekkel foglakozzak, főzzek, mossak, takarítsak.

Igen, mindezek természetesen az életfeledataink, hiszen családunknak szüksége van ránk, ezt vállaltuk. Szabadságunk ideje alatt egy vagy két hetet nyaralunk a családdal, ennyi a pihenés, és irány vissza a rohanó világba. Elgondolkodtató, ugye?

Elfásulunk egy idő után, életuntakká válunk, belefáradunk. A próblémák egyre csak sűrűsödnek az életünkben, és jönnek a betegségek. Hát nem erről szól csak az élet, sokkal többről van szó! Ha eljutunk arra a pontra, hogy feltesszük a kérdéseket az élet igazi értelmét keressük, az már nagy dolog. Tovább »