összetartozás

Nooszféra


Tudatok internet-hálózata Nooszféra.
Ómega pont... egyesülés.. individuum.. fejlődés csúcsa... nosztalgikus vágya..

Így csináltuk mi - avagy a mi Titkunk a gyakorlatban

titokHa végiggondolom, valóban egész életemben olyan dolgok történtek meg velem vagy valósultak meg számomra, amelyeket „kívántam”. Félelmeim, vágyaim, álmaim többnyire bekövetkeztek.
Amelyek nem, azoknál vagy én gördítettem elé akadályt (csak akkor még nem tudatosítottam magamban), vagy sikerült elhárítanom egy, a félelmemből táplálkozó dolog megvalósulását. Lássunk néhány gyakorlati példát. Tovább »

Együtt - egymásért

Eseménydúsra sikeredett a múlt hét és ez a hét.
Sok volt a munka, sokat telefonáltunk, de ami a legfontosabb volt ebben az egészben az, hogy egy nagy összefogás alakult ki a csapatban. Tovább »

Mi mást jelent még nekem a Karácsony?

fehér karácsonyTi már sok mindent tudtok rólam, hisz közel egy éve vagyunk együtt és sok történetemet leírtam az oldalon. Karácsonyról is írtam érintőlegesen, de nem véletlenül nem sokat. Most elmondom miért, elmondom ennek is a történetét.
Tudjátok, volt a „Decemberi ibolyák” című blogom, amiben leírtam azokat a gyermeki megéléseimet, amit öt évesen Édesapám elvesztése okozott. Édesapám Karácsonykor halt meg, ezért én később, soha nem szerettem és nem is vártam ezt az ünnepet. Ez, hogy nem szerettem és nem is vártam nem fejezi ki pontosan azt, ami bennem dúlt a Karácsony közeledtével, vagy Tovább »

A boldogságot csakis magunktól várhatjuk

boldogságEgy varázslatos estén egyszer majd találkozol a lelki társaddal: azzal a tökéletes emberrel, aki minden igényednek megfelel majd, és valóra váltja minden álmodat. Igaz? Nem! Az efféle fantáziálgatás - amiért a dalszövegírók és a költők annyira odavannak - az anyaméhről megmaradt emlékeinkben gyökerezik. Ott még akkora biztonságban voltunk, és annyira "egyként" éltünk édesanyánkkal, hogy nem csoda, ha egész életünk során visszavágyódunk oda. De a nyers valóság az, hogy ez egy gyerekes álom. Bámulatos, ahogy a realitás dacára mégis olyan csökönyösen ragaszkodunk hozzá. Tovább »