Magyarország

Márai: mi is a “jobboldaliság”?

Mit üzen Márai Sándor a ma emberének a politikáról? Mit gondolt az írófejedelem a “jobboldaliságról”, és a “”jobboldali, keresztény, nemzeti” világról? Vajon mit jelent: “aladárkodni” a nagyvállalatokban? Érdemes mindenkinek elolvasnia, és átgondolnia az írás történelmi párhuzamait.
Márai Sándor író szobra Kassán

Márai Sándor író szobra Kassán Tovább »

Böjt Magyarország felébredéséért

Hétfőtől elkezdődött a magyar hagyományban a böjt. (A katolikus szokás szerint a húshagyó kedd utáni szerda a böjt kezdete.) A böjt a megtisztuláson kívül arra is ad lehetőséget, hogy úgymond kiböjtöljünk valamit. Az önkéntes lemondást, a böjtöt, felajánlhatjuk egy cél megvalósulásának az érdekében. Pontosan ezért a nagyböjt idején március 16-tól engesztelő böjtöt hirdetünk.
Március 16-án 11 órakor imával indítjuk a böjtöt és megtesszük a felajánlásainkat. (Találkozó 10,30-tól a Zsindelyesnél). Az ima helyszíne Dobogókő, a Mária kegyhely. Tovább »

Csodás Magyarország!

Furcsa érzésekkel feküdtem le. Még mindig ott lüktetett a fejemben az utoljára olvasott cikk címe: "Magyarország nincs is"... Arról szólt, miért mennek el innen az emberek. Akik maradnak, azok is csak azért, mert nincs hova még... vagy már... mert nincs nyelvtudás... vagy már késő... vagy mert gyerekkel... Akiknek pedig sikerült, azt mondják, az a Magyarország amiben felnőttek, amiben volt jövő, közbiztonság, összetartozás, az már nincs is. Tovább »

Jagja Magyarországért – felhívás!

Egy rendhagyó kezdeményezésről szeretnénk tájékoztatni Titeket, amelyhez ha kedvetek és lehetőségetek engedi, csatlakozhattok.

Mint sokan tapasztaljuk országunk gazdasági, szociális, morális és egyéb helyzete hagy némi kívánni valót maga után. Ez természetesen kihat saját életünkre, mind anyagi, mind érzelmi szinten. Sokan sokféleképpen próbálnak tenni több-kevesebb sikerrel azért, hogy ez változzon.

Kezdeményezésünkkel ehhez szeretnénk hozzájárulni oly módon, ami a leghatékonyabb lehetőség a változásra. Tovább »

Hol a pénz?

Találtam egy érdekes cikket, aminek nem minden állításával értek egyet, de érdemes elolvasni, mert sok fontos dologra mutat rá a pénzzel kapcsolatban. Ha valaki a teljes cikket el akarja olvasni, javaslom hogy ne érzelmekkel, hanem józan ésszel, érdeklődve olvassa, és azt próbálja megérteni belőle, hogy miért fontos az a patrióta hozzáállás, amit a cikk végén lévő tanárnő története állít elénk.

Mi a cél? Mit szeretne a magyar ember? Hát azt, hogy több pénze legyen. Azt gondolom, hogy teljesen jogos elvárás, hogy ha egy osztrák ember dolgozik 8 órát becsülettel, és keres vele 2000 euro-t (560 ezer forintot), akkor a magyar ember, aki ugyanolyan becsülettel ledolgozza ugyanazt a munkát, lehetőleg hasonló összeget keressen, ne mondjuk csak 300 eurot (84000 forintot). Tovább »

Ma tegyünk együtt valamit az országért!

Ma még a Google kezdőlapját is a magyar zászló díszíti, a nemzeti ünnep alkalmából. Szeretnék ma az ünnep kapcsán egy olyan civil kezdeményezés üzenetét szeretném tovább adni nektek. Ez a kezdeményezés arra szeretné ráébreszteni az országot, hogy a saját környezetünket az határozza meg, ahogyan a benne élő emberek gondolkodnak.

Ha úgy érzed, hogy te is szívesen tennél azért, hogy saját környezeted barátságosabb, szebb, élhetőbb, vidámabb legyen, a körülötted lévő emberek mosolyogjanak, és összefogjanak, rá kell ébresztenünk az embereket, hogy ez olyan apróságokon múlik, melyről legtöbben azt hiszik, hogy semmin sem változtat. Mégis mik ezek? Tovább »

Dalai Láma

Most hallottam, hogy a Dalai Láma hazánkba érkezik mostanában. Rákerestem a neten, de nem találtam erről cikket:(
Ki tud róla esetleg?
Nagyon szeretném, ha jönne, és hallhatnám-láthatnám élőben..

Popper Péter és a MoMoMo ölelésnapok

ölelésCsütörtök este van.
Mindnyájan otthon vagyunk, minden a megszokott ütemben és sorrendben zajlik.
Megnézzük az RTL Klub híradót és utána várjuk a időjárás jelentést, majd a Fókuszt.
Közben én – behuppanva a kedvenc fotelomba, ölemben a laptoppal – épp levelet írok valakinek....
kicsit abbahagyom, mert kedves arc tűnik fel és oda kell figyelnem a tv-re. Tovább »

Légy egy különleges és sorsfordító esemény részese!

Ez a videó nekünk szól. Számomra szívet melengető üzenetekkel van tele. Örülök hogy részese lehettem az előző alkalommal ennek, és most újra ott leszek.

A channelingre a jegyek itt kaphatók: Tovább »

Zseniális!

Végre! Végre egy jó húzás. Ritkán nézek tévét, de ma véletlenül elkaptam egy reklámot, ami nagyon tetszett. Soproni. Eddig is elég kreatívak voltak a Soproni reklámok, de ez most igazán telitalálat! Megtaláltam neten, ha esetleg nem ismernétek:

Aki ismeri a vonzás törvényét, a titkot, tudja hogy Tovább »

Egyfolytában szerelmes vagyok!

szerelmes vagyokNéhány évvel ezelőtt elképzelni sem tudtam volna azt, hogy ilyet mondjak, főleg azt nem, hogy ezt még le is írjam, pláne nem egy olyan weboldalon, amit ezrek látogatnak naponta... nem számít, most teljesen máshogy gondolom! Hiszem, hogy ez segít másoknak, ugyanúgy ahogy én is rengeteget kapok tőletek, írásaitokon keresztül, a gondolataitokból. Hálás vagyok azért, hogy csodás gondolatokat osztunk meg itt egymással, nap mint nap. Nekem ez nagyon sokat adott az elmúlt másfél évben. Köszönettel tartozom érte!
Szeretnék még több inspiráló gondolatot átadni én is ennek a csodás közösségnek! De miért is vagyok szerelmes? És hogyhogy "egyfolytában"? Tovább »

Magyarország Őrangyalának üzenete

őrangyal"Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük.
Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre.
Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!"
Padre Pio (1887-1968) Tovább »

MoMoMo Tagok

MoMoMoEbben a blogban jelentkezhettek MoMoMo TAG-nak.

Drága Mindenki :))

2008. február 14-én (csütörtökön) 12 órakor megalakult a Mosolyogj Mozgalom 37 Alapító Taggal. Tovább »

Tudtok róla, hogy létezik az Optimista klub mozgalom is? A www.optimistaklub.hu oldal is van.

És bárki lehet tagja. Itt lehet regisztrálni, és máris több száz ezren vagyunk.
Ezt az emailt kaptam erről:
Derűs szép jó napot!

Az utolsó előtti pillanatban lemondta három önkéntesünk, hogy segít a szombati (2009. október 3-i) Zöld Szüret rendezvényen a Civil Sátorban megtalálható Optimista Klubnak, Tovább »