tagadás

Szabó Lőrinc-Hasztalan lázadás

Szabó Lőrinc
Hasztalan lázadás

Pillám alatt összetört ezer álom
s – szeretlek? nem szeretlek? – nem tudom már.
Túlságosan ragyogsz, eleven álom,
s szerelmedet elbirni nem tudom már.
Gyűlölködve kiáltom: – Idegen kéz,
eressz! ne vezesd utam! megtagadlak! –
Mégis te formálsz ujjá, idegen kéz,
és csak nő az erőd, ha megtagadlak.
Nem tudom, mi történt… Talán az Isten Tovább »

Szemtelenül:A tagadás

Szemtelenül:A tagadás Tovább »

Címkék:

Tükör 1. rész

Hogy is működik a tükör? Belenézünk és a saját képünk fordított mását látjuk benne. Mindig? Mindig. Igaz ugyan, hogy a tükör torzíthat, nagyíthat, kicsinyíthet, széthúzhat, vagy összenyomhat, de mindig az a mintája, aki vagy ami előtte áll.
Általános nézet „titok” körökben, hogy a külvilág a saját, belső világunk tükre. Mégis sokan harcba szállnak a saját tükörképükkel, ahelyett, hogy a mintát változtatnák. Tovább »

A titok nélkül nehéz, de...

titokA titok nélkül nehéz, és itt most mindenki azt várja, hogy így szól a folytatás, de vele könnyebb. Azonban én nem így fejezem be a mondatom.

A titok nélkül nehéz, de vele még nehezebb. Egy ideig...

És most a legtöbben pedig azt hiszik;
Hú, ez a csaj megbuggyant!! :D A titokról mindenki ódákat zeng, ő meg itt ilyen hülyeségeket "beszél". :D:P Tovább »

Boksz az Univerzummal

Sokan sokféleképpen hisznek. Sokan sokféle teóriát állítanak. Lassan én is felállítottam a magam hitrendszerét és teóriáit. Nem kértem, hogy mások elfogadják, nem vallást alapítok. Egyszerűen csak mindazt a tudást, amit magamra szedtem különféle módokon, igyekeztem importálni a saját énembe. Tovább »

Tagadás! NEEEEEM!!!

sirály tiltásSzeretnék helyre tenni egy általános félreértést a titokkal kapcsolatban. Amikor valaki megnézi a filmet, vagy elolvassa a könyvet, könnyen juthat arra a megállapításra, hogy a tagadás használata nem helyes. Aztán kínosan próbálja a mondatait, gondolatait átformálni pozitív megfogalmazásúvá, de mégsem változik semmi.
Van aki egészen odáig elmegy, hogy a TITOK használatát egyszerűen összemossa a pozitív gondolkodással. Nagyon vigyázzunk ezzel, mert a pozitív gondolkodás nem működik! Hogy miért mondom ezt? Tovább »