Csend

A csendről

Évekbe telik, amíg az ember rájön, hogy tulajdonképpen mi is a vágya, évekbe telik, amíg kibogozza az igazságot az elvárások, a programok, az utánzások tömegei közül. Teréz anya mondta, hogy a legjobb ima, ha az ember a szíve csendjére hallgat.

‪FeldmárAndrás‬

A Csend Élet. Valódi élet.. a csend hordozza az ébredést. Pont fordítva, mint a fizikai világban. Tovább »

Címkék:

Csendben 2

Ne szólj. Maradj csendben.
Ülj ide. Vessz el tekintetemben.
Nyugodj meg. Ebben a néma térben.
Érezd. Ahogy szívünk összedobban.
Békére lelsz. Odabent önmagadban.
Ehhez. Valójában nem is kellek én.
Nem vagyok. Csak átsuhanó tünemény.
Azt hiszed. Tőled külön testben élek?
Honnan tudod. Hogy egyáltalán létezek?

Címkék:

Miért kiabálunk, amikor dühösek vagyunk?

Ma olvastam ezt a cikket, megragadott, így megosztom Veletek:

Egy hindu szent, aki elment a Gangesz folyóhoz megfürödni, egy családot látott a folyóparton, akik mérgesen kiabáltak egymásra. Odafordult a tanítványaihoz, mosolygott és megkérdezte:

"Miért kiabálnak az emberek, amikor idegesek egymásra?"

A tanítványok gondolkodtak egy ideig, majd az egyikük ezt mondta:

"Azért, mert ilyenkor elveszítjük a nyugalmunkat." Tovább »

És a mester csendben ül...

Sok a bla, bla, bla. Most tényleg! Az emberek várnak mindig valamit, valami nagyot, ami olyan óriási giccs- fényáradatban fürdik, mint a karácsonyi amerikai filmek házai. Vajon a felemelkedés, megváltás, mennybe menetel is ilyen (lesz)?
Aki nem látja/ hallja ezt a reklámszerű Hazamegyünk- kampányt, s nem követi a tömeget ő leesik a Világ pereméről??? Tovább »

Csendes pillanatok

CSENDES Pillanatok

A kiáradás és a visszahúzódás között számtalan csendes pillanatra lelhetünk. A Tenger nem mondja el, hogy gyere ide és ide, feküdj le oda és oda, ahhoz, hogy megéld a csendet. Egyszerűen rád bízza, hogy megérezd hova menj és mit tegyél. Tovább »

Címkék:

Nyugalom, béke, harmónia

Jól vagyok! :)

"Nem csak a madárnak van fészke. A léleknek is. Van egy fészek, ahol a lélek ugyanígy otthon lehet. Ahonnan szárnyra kelhet, és ahová visszatérhet. Ahol figyelmet kap, szeretetet, törődést. És nyugalmat. Egy ölelő érzést. Otthont. Ahol a szárnyaló lélek biztonságban lehet, ahol új erőt kaphat. A további szárnyaláshoz. Igen, van ilyen fészek. Egy szív. Az Ő szíve." (Csitáry-Hock Tamás) Tovább »

Kaleidoszkóp

Nagyon szerettem gyermekkoromban a kaleidoszkópot, és amikor a gyermekem megkapta a nagyszüleitől az első ilyen „játékát”, állítom, én többet nézegettem bele, mint ő.

A színek, az állandóan változó képek, alakzatok varázslatba ejtettek és ejtenek a mai napig.

Hiszen elég egy apró rezdülése a kéznek és máris új formák alakulnak ki, és soha nem lesz olyan, mint előtte volt, mint amiben előzőleg gyönyörködtünk. Tovább »

Mostanában

Mostanában hosszúak a nappalaim, sokáig vagyok fent. Este kilenc-fél tíz felé egyszer elkap az álmosság, de amint átlendülök a holtponton, akkor húzom egy-fél kettőig az időt. Meg persze titkoltan várom haza a gyermekemet, aki nálam élelmesebb, és talál magának programot házon kívül a nyári éjszakában. Nagyon gyorsan szaladnak a napok, jövő héten már augusztust írunk. Egy évvel ezelőttre visszatekintve annyi minden megváltozott. Ezt most nem sorolnám fel, tettem bőven a jegyzeteimben. Tovább »

Csend

Leírva öt betű,
kimondva öt hangzó….
mely oly sokat jelent.
Hallgasd csak:
csend.
C, mint cirógat,
S, mint selymesen,
E, mint elmélázva,
N, mint napsütésben,
D, mint derűsen.

Alig várod a lüktető zajból,
hogy átöleljen,
s megnyugvást hozzon.
Hogy dallamával körbefonjon,
hogy ott belül szétáradjon.
Mily jó is, és hallgatod, milyen békés a csend.

Aztán hallgasd csak:
csend! Tovább »

Címkék:

Akár...

Együttlét. Milyen szép szó, mennyi érzés, mennyi kifejezés van benne. Milyen tág, a benne rejlő lehetőségek tárháza! Hiszen lehet bensőséges, baráti, családi, társadalmi, szerelmi, intim. Mennyi minden megbújik mögötte. Utalhat kellemes percekre, borzongató pillanatokra, fergeteges jókedvre, meghitt csöndekre… Együttlét… amikor együtt vagy vele. Tovább »

Csendben

Ma jelentőséget adtam a csendnek. Begubóztam kisszobámba, lesötétítettem és csak hallgattam a ropogó tüzet. Se laptop, se tévé, se rádió se telefon. A csend és én.
Azon gondolkodtam, hogy mi az, ami az emberek számára a csendet kellemetlenné teszi? Miért érzik, hogy jobb, ha a levegőt szavak, zajok töltik ki?
Azt mondják: Nem vagy beszédes kedvedben... De kérdem én, mi a baj a csenddel? Tovább »

Csend

"Igen sokan keresnek, de csak azok találnak, akik csendben maradnak... Mindazok, akik gyönyörűségüket lelik a szavak sokaságában, mondjanak bármilyen csodálatos gondolatokat, belül üresek maradnak. Ha szereted az Igazságot, légy a csend szerelmese. A csend a napfényhez hasonlóan, megvilágít, s megszabadít a tudatlanság rémképétől. A csen egyesíteni fog az Élettel, önmagaddal. Tovább »

Címkék:

Áramszünet

Az előbb volt egy 15-20 perces áramszünet.
Mindig azt mondják, csendesítsük le a környezetünket, hogy jobban el tudjunk mélyedni a gondolatainkban. Tovább »

Pszeudo-zen mondások és tanítások - Legyél Jáhvé írnoka

Nem kioktatni akarlak, csak a saját gondolatomat írom le az eredetiséggel kapcsolatban, az írásban: eredetivé a csend tesz. A létezésében kell eredetinek Tovább »

Érdekes történet ...

Sai Ram!

Remlem még emlékeztek rám!
Már nagyon régen voltam itt az oldalon.
A hosszú hallgatásnak meg lett az eredménye...
Most szeretnék megosztani Veletek egy örömhírt -legalább is nekem az-.
2011.február 04-től egy egészen új és rendhagyó klubot indítok az ANGYALSZÍV életmód központ és mozgásstúdióban, amire nagy szeretettel várlak benneteket. Tovább »