illúziók

Richard Bach: Illúziók

Egy Mester volt eljövendő a Földre, aki Indiana szent földjén született, és a titokzatos dombok között nevelkedett, Fort Wayne-től keletre.
A Mester az indianai iskolákban tanulgatta, amit világunkról tudni kell, aztán később, ahogy cseperedett, megismerkedett választott foglalkozása, az autószerelés mesterségével.
Ám a Mester tanult már más országokról, más iskolákban is, korábban élt más életei során. Emlékezett is mindenre, és az emlékek bölccsé és erőssé tették, amit mások is megláttak benne, és eljöttek hozzá, hogy tanácsot kérjenek tőle. Tovább »

Címkék:

Richard Bach: Illúziók (részlet)

„Volt egyszer, hogy egy kristálytiszta vizű, hatalmas folyó fenekén különös lények éltek. A folyó csendesen hömpölygött mindannyiuk - fiatalok és öregek, gazdagok és szegények, jók és gonoszok - fölött, a víz folyt, ahogyan folynia kellett, a víz csupán kristálytiszta önmagát ismerte. A lények mindegyike görcsösen kapaszkodott a folyómeder mélyén heverő ágakba meg kövekbe, mert életük volt a kapaszkodás, az, hogy ellenálljanak a sodró áramlásnak, ezt tanulták születésük pillanatától. Végül azonban az egyik lény így szólt: Tovább »

Illúziók

1. Egy Mester volt eljövendő a Földre, aki Indiana szent földjén született, és a titokzatos dombok között nevelkedett, Fort Wayne-töl keletre.

2. A Mester az indianai iskolákban tanulgatta, amit a világról tudni kell, aztán később, ahogy cseperedett, megismerkedett választott foglalkozása, az autószerelés mesterségével. Tovább »

A „Különleges” és a „Szent” kapcsolat 1.

szent kapcsolatA Course in Miracles szerint (épp ma érdeklődtem a kiadónál, elhúzódik a fordítása, talán jövőre sikerül kiadni!) kétféle kapcsolat létezik: a „Különleges” és a „Szent” kapcsolat.

Sokan várják mikor köszönt be életükbe a Csoda. Egy ember, akinek láttára megroggyan a térd, kihagy a lélegzet…aki úgy illik hozzájuk, mint kulcs a zárba. Ez eddig rendben is van. De ha jön a „hú, ha itt a Nagy Ő mostantól minden el van sikálva” gondolat – ott már figyeljünk!
Bámulatos, hogy a dolog nyilvánvaló működésképtelensége ellenére még milyen sokan hisznek abban, hogy ennek így „kellene” lennie. Tovább »

Sodrásban

sodrásbanVolt egyszer egy kristálytiszta vizű hatalmas folyó, fenekén különös lények éltek.
A folyó csöndesen hömpölygött mindannyiuk - fiatalok és öregek, gazdagok és szegények, jók és gonoszok - fölött a víz folyt, ahogyan kellett, a víz csupán kristálytiszta önmagát ismerte. A lények mindegyike görcsösen ragaszkodott a folyómeder mélyén heverő ágakba meg kövekbe, mert életük volt a kapcsolódás, az, hogy ellenálljanak a sodró áramlásnak, ezt tanulták születésük pillanatától. Tovább »

A gazdasági válság - és a kiút, ahogy én látom

válságLátva, hallva a híreket, szembesülve a gyárak, üzemek bezárásával, a munkahelyek megszűnésével, a pénzügyi világ aggasztó helyzetével, bizonyára Téged is foglalkoztat az a folyamat, vagy állapot, amit manapság pénzügyi, vagy gazdasági válságként emlegetnek. Megértelek!

Kit ne foglalkoztatna, hiszen mindannyian ebben a közegben élünk, mindannyiunkat érint valamilyen módon, és Tovább »

Film készült Richard Bach:Illúziók c. regényéből

Sziasztok :o)

Tudom sokan szeretitek ezt a regényt (is),ezért gondoltam bemásolom ide ezt a tájékoztatót a filmről,amit egy kedves ismerősöm honlapján találtam.Én magam még nem ismerem,de biztos sokat segít az alkotóknak,ha visszajelzést kapnak azoktól akik szeretik és ismerik Richard Bach műveit.

"
Illúziók Tovább »

Ma egy toll, holnap az egész világ

kék madártollPár napja beszélgettem egy kedves ismerőssel (aki igazából sima ismerősből csak azóta lett kedves, hogy én magam másképp állok az élethez) és egy, a világ mély dolgairól szóló könyvről ment az eszmecsere, mikor hirtelen azt mondta, hogy az a bizonyos regény olyan neki, akár a saját Bibliája, szerinte minden kérdésre benne van valahol a válasz. Láttam rajta, hogy nagyon megilletődött amiért ezt így ki tudta mondani, fogalma sem volt, mit reagálok. Nagyon ledöbbentem. Én is ugyanígy érzek Richard Bach: Illúziók című könyve iránt és szintén nem tudom, mit mondanának mások erre a meggyőződésemre. Tovább »