harag

A Tarot Bolondjának kontemplációja

Kozma Szilárd Botond: - Kontempláció arról, hogy mi lehet a legmagasabb szinten beavatott személy dolga? Tovább »

Egy születésnap margójára

Mivel napokon belül itt a születésnapod, most ebben a formában köszöntelek, mivel személyesen nem áll módomban.
Azt gondolod talán, hogy haragszom rád mivel volt egy vitánk pár hete, azóta alig van kommunikáció köztünk, akkor is röviden, tőmondatokban. Pedig nem kellene így lennie. Én nem RÁD, hanem ÉRTED haragszom! Ezt azonban tisztázni kellene, és pillanatnyilag nincs kivel. Tovább »

A kémcsőbe zárt harag - recept gyűlölet ellen

Elmer Gates professzor a washingtoni egyetem pszichológiai laboratóriumában érdekes biokémiai kísérleteket folytatott. Kimutatta, hogy az emberi szervezetben lelki hatások, érzelmek következtében mérgek termelődnek. A professzor a következő kísérletet végezte el: cseppfolyós levegő elpárologtatásával -271 Celsius-fokra hűtött le kémcsöveket, s aztán különböző lelkiállapotban lévő egyének leheltek az üvegcsövekbe.

Pár perc után az egészséges és normális lelkiállapotú ember kilégzésének párája színtelen cseppek formájában csapódott le a lehűtött üvegcső falára. Tovább »

A haragról....

A harag rossz tanácsadó szokták mondani....
Ne haragudj...

A harag egy elfojtott düh.
Sokáig haragudtam két emberre mert olyat tett ellenem amit nem lett volna szabad,bele avatkoztak az életembe,bele nyúltak...
Minden embernek van szabad akarata így gondolom.
Ők ketten ezt nem nézték...

Harag,düh,dühöngés,semmit nem old meg Tovább »

A bosszú

Bosszú

Mindenkit hajt valami....
Ha valaki megbánt engem,ellenem fordul,és fájdalmat okoz,megfogadom bosszút állok ha törik ha szakad. -ez volt régen....de már nem.

De vajon miért?
Mért tenném?
Attól jobb lenne nekem?
Ez volt régen
Nem egyszer nem kétszer bosszút álltam mindenkin aki bántott.... Tovább »

A harag törvénye

A harag törvénye:
A harag és a düh a gyenge érzelmi kontroll terméke.
Hatásukra csökken az életerő, így a haragvó ember szinte vonzza magához a betegségeket.
Azzal, hogy mérgelődünk, mások hibája miatt önmagunkat büntetjük, tudatunk negatív rezgésével önmagunkat gyengítjük. Aki bosszankodik, nem fogadja el az életet úgy, ahogy van.
Amúgy is teljesen mindegy, min bosszankodunk, hiszen azon a mi bosszúságunk semmit nem változtat. Tovább »

Címkék:

Szabó Lőrinc-Hasztalan lázadás

Szabó Lőrinc
Hasztalan lázadás

Pillám alatt összetört ezer álom
s – szeretlek? nem szeretlek? – nem tudom már.
Túlságosan ragyogsz, eleven álom,
s szerelmedet elbirni nem tudom már.
Gyűlölködve kiáltom: – Idegen kéz,
eressz! ne vezesd utam! megtagadlak! –
Mégis te formálsz ujjá, idegen kéz,
és csak nő az erőd, ha megtagadlak.
Nem tudom, mi történt… Talán az Isten Tovább »

Fájdalomtest

Akik olvassák Eckhart Tolle műveit, azok számára nem idegen a kifejezés; fájdalomtest. Tolle elég sokat beszél róla, de meglátásom szerint nem elég sokat, ugyanis gyakorlatilag a fájdalomtest itt a Földön mindenek oka, és főleg, mindenek ura.

Fájdalomtesttel minden ember rendelkezik. Van, aki kisebbet, van, aki nagyobbat cipel. Sokak szerint a szülés azért fájdalmas az anyák számára, mert nem csupán azt az aprócska, tündéri lényt szülik meg, hanem annak sokszor hatalmas fájdalomtestét is. Tovább »

Elfogadható kell-e/metlenségek

Fel-le mászkálok a szobában, csapkodok, morgok, majd szétrobbanok a dühtől. A fejemben gondolatok követik egymást sűrű egymásutánban, olyanok, mint a legyek nyáron. Odaérek az ablakhoz és abban a pillanatban meg is feledkezek az egészről. Az állam is leesik milyen gyönyörű a lemenő nap, körülötte a felhők, a lilás ég. Egyszerűen megfogott a pillanat, a csodára szegeződött tekintetem és a jó érzés, ami elönt a látvánnyal kapcsolatban, visszaránt a jelenbe. Te jó Ég, idáig a múltban tartózkodtam! Tovább »

Egy szöszenetnyi tanulságos történet!

Míg egy férfi új autóját fényezte, a kisfia felvett egy követ és vonalakat karcolt az autó oldalára.
Haragjában, a férfi megfogta a gyermek kezét és többször ráütött, nem ismerve fel, hogy a francia kulccsal üti.
A kórházban a gyermek elveszítette az összes ujját a törés miatt. Mikor a gyermek meglátta az apját, szemében fájó tekintettel kérdezte: "Apa mikor fognak visszanőni az ujjaim?"
Az apa felismerve tettének súlyát, szólni sem tudott. Tovább »

Düh kifejezése,megbocsájtás

Találtam ezt az írást,nem tudom ki írta:

A DÜH ÉS HARAG KIFEJEZÉSE
Hát, kedves és nyájas mindenki, először is ugye azt kéne tisztázni, hogy mi a különbség a düh és a harag, mint fogalmak között.
Nos, akkor hát vegyük elő a három kilogramm súlyú magyar értelmező kéziszótárt, vagy sétáljunk el a legközelebbi Szabó Ervin könyvt….NE!!!! Tovább »

Dühösnek lenni szerintem nagyon jó, egészséges és fontos!

dühösOlvasgatom itt az írásokat, mivel már évek óta nagyon érdekel az ezotéria. Rengeteg könyvet is elolvastam ebben a témában. Sokat tanultam ezekből, de azért sok minden kifejezetten dühített bennük. Főleg az, hogy a dühöt és a negatív érzéseket egyfajta bűnként kezelik, ami minden rosszért felelős, és amit tűzzel-vassal ki kell irtani.
Szerintem ez nem így van. Legalábbis nálam nem jön be a negatív érzések eltörlése, pozitív gondolkodás erőltetés. Ez egy csomó feleslegesen elfolyt energia, erőlködés. Tovább »

Hogyan kezeljük a negatív érzéseket, ha már megjelentek

negatív érzésekHa megjelenik a harag, egyszerűen légy dermedt. Ha nincs azonnali veszély, figyeljük meg a szituációt, de hagyjuk továbbmenni. Légy a nagy kutya, akinek nincs szüksége ugatásra , elég erős anélkül is.Az ártó emberek inkább zavarodottak, mint rosszak, és lehet hogy néhány óra, amit eltöltesz társaságukban az fárasztó, de nekik saját magukkal éjjel-nappal együtt kell élniük. Ne bántsd őket, mert ez nem lenne sportszerű, inkább légy bölcs, ítélkezés nélkül kezeld a helyzeteket, tanulj belőle, hogy később mások segítésére tudd majd használni, aztán gyorsan engedd el. Tovább »

Gyűlölet a szívemben

Úgy érzem erős gyűlölet van a szívemben. Annyian bántottak és gúnyt űztek belőlem hogy már nem tudom hogyan viselkedjek.
Gyűlölök mindenkit aki miatt szenvedtem akár egy percet is és kívánom hogy egyszer ők is ugyanígy szenvedjenek miattam ... Tovább »

Recept

– Igehirdetésének egyik mondata hozott ide.
– Örülök, hogy eljött, foglaljon helyet, s mondja el, mi volt az a mondat.
– A félretett, az összegyűjtött harag felgyülemlik, és – azt hiszem, így hangsúlyozta – gyűlölet lesz belőle, s azt öli, aki gyűlöl, lassan, de biztosan. – Ugye Pál apostolt idézte: a nap le ne menjen a ti haragotokon!? Tovább »