szülők

A lélek leszületése

A lélek leszületése

Talán még meg sem született, amikor már elábrándoztál róla: milyen emberré válik majd a gyermeked? Természetes, hogy mindenki kíváncsi rá, milyen feladatai lesznek az utódjának élete során, s miképpen tudja ezen az úton segíteni őt. Számtalan elmélet igyekszik rávilágítani az egyén sorshivatására. Tovább »

Két anyától egy gyerek

Forradalmi felfedezés! Két anyától is születhet gyerek

London - Hamarosan okafogyottá válik a mondás, miszerint anya csak egy van. A Nagy-Britanniában újonnan engedélyezett eljárás során két nő petesejtjéből, és egy férfi hímivarsejtjéből „hozzák létre" az embriót, akinek így három biológiai szülője - két anyja, és egy apja - lesz Tovább »

Válj felnőtté! Teremts új világot! Nem unod még a függőséget, hogy Neked sem megy jobban, mint szüleidnek?

Ismereteim szerint az embernek két nagy feladata van az életben. Az egyik egy személyre szabott feladat, amely mindannyiunk sajátja. Ehhez jön még egy családi feladat is. Ez olyan dolog, probléma, amely, sok esetben generációkon át húzódik, öröklődik a család egyik tagjáról a másikra. Amolyan családi örökség. Mindaddig ismétlődik ez, amíg valaki meg nem oldja.

Mielőtt leszületünk, élettervet készítünk. Ez amolyan irányt mutató tervezet. Tartalmaz kötelező feladatokat és szabadon választottakat. A szabadon választottak megoldása halasztható egy másik életre, míg a kötelezőek mindenképpen megoldást kívánnak. Tovább »

Hűség

A hűség kifejezés manapság leginkább a párkapcsolathoz kötődik, pedig sok mindenhez lehetünk hűek: egy elvhez, egy néphez, a kedvenc pékünkhöz, hagyományokhoz, lakóhelyünkhöz, és így tovább.

A családunkhoz való hűség a fogantatásnál kezdődik, ekkor jelenik meg egy természetes, automatikus kötelék. Bármilyen családba is születtünk, a kötés adott. Tovább »

A szülőkről

szülőkA legjobbat tették, ami tőlük tellett. Még akkor is, ha neked rettenetesek voltak, és úgy tűnt szántszándékkal bántanak. Annak, aki most szülő: nyugi, jól csinálni nem lehet. Beszélgettünk egy spirituálisan megszabadult nővel (Gangával), és még ő sem tudta megmondani, hogy Papajival, egy másik megvilágosodottal közös gyermeküket egyáltalán jól nevelték-e? Vagy mi is az a jó egyáltalán?
Láttam egy érdekes filmecskét, amit mivel nem találok, inkább leírom a tartalmát. Egy idős férfi ül a padon, mellette egy Tovább »

Pénz 4. Gyakorlati blokkoldás

Két dologgal tudjuk szuper módon hárítani a pénzt. Az egyik, hogy azt gondolod, hogy nem vagy méltó rá. A másik, hogy a pénz nem méltó hozzád. Ha elég jól csinálod, akkor mindkettő megvan! :-) Tovább »

Hazudozás

Sziasztok!

Új vagyok itt, most regisztráltam magam. Már nem tudom hol kérjek segítséget, ezért jöttem ide közétek.

20 éves vagyok, van egy barátom már 2 hónapja aminek nagyon örülök. DE, sajnos szoktam hazudni neki :S Tovább »

Szülők....

Nem tudom ki hogy van a szüleivel de engem nagyon idegesítenek. Tovább »

Címkék:

Ami nem vásárolható

karácsonyi bevásárlásKözeleg az ünnepekre a készülődés, a nagy bevásárlások, ajándékok vásárlása. Gondolkozzunk el egy kicsit rajta, hogy gyermekeink, unokáink minek örülnének a legjobban. A következő írás, amit olvastam: elgondolkoztatott és megkönnyeztetett. Az unokámat 10 éves koráig én neveltem (hogy anyja dolgozni tudjon járni) és most romokban hever a kis élete 14 évesen... Nem részletezem, de mindenkinek ajánlom akinek van családja, vagy lesz gyermeke, olvassa el az alábbi történetet tanulságként:

Fiatal pár lép be a város legszebb játék üzletébe. Tovább »

Van aki egyszer temeti el a szülőjét... avagy lesz ez még így se? Második rész

Az első rész a budapesten történtek, na de jó szokásunkhoz híven ismét költöztünk...
Na de miért is?

Röviden tömören: vidékre mentünk, mert apám a szerencsejátékból olyan adósságot csinált, ami miatt el kellett adnunk a lakást. Mindezt azután, hogy eladtuk a másik telkünket, autót, értékes étkészletet stb stb... Tovább »