Ébredés

Szem lehetőségei

Szem lehetőségei Tovább »

Ébredtem

Ébredtem

Bizony előfordult már olyan életem során, hogy teljesen lazán ki tudtam szállni az élet forgatagából és rá tudtam tekinteni szemlélőként. Bevallom, hogy ez a hétköznapokban általában nem ilyen laza és békés, érzelmektől mentes megfigyelés. Valahogy mindig van benne valami irányultság. Szóval hagytam. Hagytam, hogy megtörténjen mindaz, aminek a most-ban "kell". Ellátogattam a kedves elmélkedős helyemre, hálát adtam azért, ami van és ami vagyok és megkértem arra a 'Felsőbbeket", hogy legyen, ahogy nekem a legjobb. Talán ez felesleges, nem tudom. Tovább »

Címkék:

Meddig halogatod, hogy felébredj?

Legyen neked is Álomkatalógusod! - MOST karácsonyi kedvezménnyel!

Egyrészt vedd meg és olvasd el az Álomkatalógus című önfejlesztő regényt,
másrészről viszont írd meg a saját álomkatalógusodat, ahogyan a regény főhőse teszi!
Ha ismerős és naponta átélt helyzet számodra a mókuskerék, a monotonitás, a szürkeség és a tehetetlenség, ellenben valahol álmaidban vagy a képzeletedben olykor egy másik, vágyott életben találod magad, akkor neked szól ez a könyv, amely már nagyon sok ember életét változtatta meg! Tovább »

Címkék:

Választói névjegyzékből való leiratkozásom

Kedves Országos Választási Bizottság! Kérem a választási névjegyzékből való végleges törlésemet, vagy ha úgy jobban értik, akkor a leiratkozásomat. Indokom erre az, hogy álláspontom szerint, minden választás lényegét tekintve választási csalás, ahol nincs lehetőség az érvényes tartózkodom, vagy listás szavazásnál az egyiket sem akarom, szavazat megtételére. Tovább »

Egy korszak Ébredése, az ébredés Korszaka.

A tavaszba vetődés jegyében néhány gondolat a korszakváltásról, ébredésről, tudatosságról:

Ébredések

Reggeli ébredés

Kelni kell és menni kell, minden nap. Akkor is ha nincs kedved ha vissza bújnál az ágyba,akkor is ha nem akarod,menni kell...
Az élet sokszor arcon csap bennünket, de nem akar bántani, csak figyelmeztet minket, NE ARRA, ERRE MENJ!
Ha dühösen kelsz reggel és morogsz, ezt viszed magaddal egész napra, ilyen negatív lesz az egész napod.
De ha meglátod a szépet a reggelben, még akkor is ha hideg van, és nincs kedved, látod a napfelkeltét, meg érzed a kávé illatát, mosolyt csal valaki az arcodra, máris jobb, máris szebb minden.
Mert a semmi és minden, nem léteznek egymás nélkül. Tovább »

Álomkatalógus - hogy felébredj!

Nagy örömmel tapasztaltuk, mennyire szeretitek Mátrai Vanda könyvét, amiről már kétszer is hírt adtunk itt a thesecret.hu-n. Az élelmiszermérnökből lett íróról, és életének vargabetűiről ITT olvashatsz egy korábbi interjút.

A történet amit leírt, megváltoztatja az olvasó hozzáállását egy sarkalatos kérdésben. Az Álomkatalógus belülről mutatja meg azt a küzdelmet, amit azért folytatunk, hogy megszerezzük az irányítást az életünk felett. Hogy ne a félelmek és szokások irányítsanak, hanem szabadon tudjuk meghozni döntéseinket. Tovább »

Meddig halogatod, hogy felébredj?

Íme egy történet, amely meg fogja változtatni hozzáállásod egy - az életedet meghatározó – kérdésben. Ez a történet az életünkről szól, így igazán mindenkinek szól. A kötetet Mátrai Vanda írta, a címe: Álomkatalógus avagy... meddig halogatod, hogy felébredj?

A könyvről:

Ha volt már úgy, hogy tudtad, amiben most élsz, az számodra nem jó... és volt olyan, amikor azt is hozzátetted: most nekiállsz, és megváltozol, hogy minden más legyen... képzeld el a következőt: Tovább »

Idő és boldogság a kvantumszemlélet fényében

Az Idő és a Boldogság viszonya

Mindenki boldog szeretne lenni. A kérdés csak a „hogyan”. Akinek a vallás, a spiritualitás a fontos, az azt mondaná válaszként: megtalálni Istent, a szabadságot vagy éppen megvilágosodni. Akinek a magánélet fontos, annak a család megléte, az egészség, a szeretteinek, gyerekeinek biztonsága a boldogság kulcsa. Mások a pénz, a hírnév és a hatalom elérésében látják a boldogság titkát. Természetesen ezek mind lényeges dolgok, attól függően kinek mi a preferenciája, s valóban befolyásolhatják azt a boldogságot, amelyet az elmeprogram teremtette személyiség annak képzel. A valódi Boldogság titkát akkor szerezheted meg, ha elkezded vizsgálni az Idő mibenlétét… Tovább »

Miért nem vagyunk (fél)istenek?

A széles körben elterjedt felfogás szerint egészségügyi problémáink gyökere legtöbbször a megnövekedett külső nyomás, más néven stressz. De sok szempontból baromság mindig valami külső körülményt okolni. Egyrészt nem hinném, hogy manapság sokkal nagyobb lenne annál, mint ami mondjuk száz éve volt. Másrészt ez az egész stressz mizéria azt az érzést kelti, mintha a stressz valami olyasmi lenne, amit el kell kerülni. Valami óriási, legyőzhetetlen entitás, ami elől „bujkálni” kell. Ezzel csak gyengeségünket, esendőségünket fogadnánk el (és ezáltal tovább erősítenénk). Tovább »

A legszebb ébredés

Neked adom legszebb szavaim,
Vidd, és súgd meg annak akit szeretsz!
Hangold dalokká,festett vásznakon,
amit kérsz,és ami még kérve lesz.

Hulljanak szerelembe régi könnyeid,
Lehess végre aki vagy,
Nem csak szabadabban,hanem szabadon,
Saját csodádban szülessen meg a pillanat.

Ne kérj lehetetlent,csak amitől magad lehetsz,
Így vagy már bármi, minden,és valós, Tovább »

Címkék:

Ébredés! Spirituális ( r)evolúció!

Észreveszitek, hogy amíg a külső világunk micsoda sötétség, kapzsiság és végzet felé rohan, addig a belső világunk milyen fejlődésen, változáson megy át, hogy végül is győzedelmesen kerüljön ki a "harcból" és megelégedett, boldog világot teremtsen azok számára, akik ezt vágyják és óhajtják? Tovább »

Kvantumszemlélet - A Valóság kulcsa: az éber Figyelem képessége

Az önismeret és a Valóság kulcsa: az éber Figyelem képessége

Honnét vagy hát olyan biztos abban, hogy mindaz, amit érzéked és értelmed segítségével ébrenlétedben valóságosnak tartasz, az tényleg Valóság; attól az állapottól függetlenül, amelyben éppen vagy? Mert lehet, hogy rád tör egy olyan állapot, amely az ébrenlétedhez úgy viszonyul, mint az ébrenléted az alváshoz., s így ébrenléted hozzá képest alvás csupán! És ha eljön ez az állapot, megbizonyosodhatsz arról, hogy minden, amit értelmeddel elgondoltál, csak a fantázia üres játéka volt." Al- Ghazalij

A fenti sorokat több mint 800 éve írta az iszlám misztika egyik legkiemelkedőbb alakja. Tökéletes példája ez annak, hogy az emberi tudat ébredésének gondolata egyáltalán nem újdonság. Tovább »

Kvantumszemlélet: Ébredés és Tudatosság

Tudatos teremtés: Az eltitkolt titok

A Titok és a Mi a csudát tudunk a világról? című filmek elsöprő sikere megmutatta, milyen hatalmas igény él az emberekben az Univerzum és a Valóság mélyebb összefüggéseinek megértése iránt. A kedvező fogadtatás bebizonyította, hogy eljött a pillanat, hogy új dimenziók nyíljanak meg az egyéni és a globális Tudatban egyaránt. Azonban az is kiderült, hogy bár itt az idő a paradigmaváltásra, az elméleti ismeretek nem elegendőek. Nem elég elhinned, hogy te teremted a valóságodat, és képes vagy a tudatos teremtésre. Tovább »

Ébredés - A Végső Konklúzió

.
.
.
.
.
és túl
minden ördögön
.
.
.
minden angyalon
.
.
.
minden filmen
.
.
.
minden történeten
.
.
.
minden lelki katyvaszon
.
.
.
MINDEGY MI TÖRTÉNT
...SZERETLEK

Enrique Iglesias - Nunca Te Olvidaré - Sosem felejtem el

Címkék: