kihívás

Kapcsolatok

Minden kapcsolat kihívás,
Egy-egy lelki kapcsolódás,
Szeretet adás-elfogadás,
Szerelmi összefonódás,
Vagy csupán szexualitás.

Egok közti ősrobbanás,
Emberek közti játszmázás.
Lehet, hogy egy tanulás,
Esetleg „csak” várakozás.
De mindegyik kihívás!

Hogyan gondolsz rá?

Élete során mindenki átél olyan történéseket, amelyek kellemetlenséget, bánatot, szomorúságot okoznak. Az a közös mindegyikben, hogy ilyenkor energiát veszítünk, sem kedvünk, sem erőnk nincs a felemelni a fejünket, és a pozitív dolgokat észrevenni.

Ne erőlködjünk. Nyugodtan, lefele nézve figyeljünk önmagunkba. Fogalmazzuk meg a helyzetet, és figyeljük meg, hogy milyen érzéseket tapasztalunk a testünkben. Tovább »

Férfiak a nőkért

zászló„Igazi nagy vállalkozás: napi 30-40 km-t teljesíteni három héten át. Sokan egyedül is bevállalják.

Napi 20-25 km gyalog?
Milyen lesz?
Egyedül nem akarok menni.
Ki jön el velem?
Egyáltalán ki fogom-e bírni? Tovább »

Fejlődés.

Amikor egy tudatosodás folyamat elkezdődik, még nem látja az ember a végét, mindig csak a következő lépésre tud koncentrálni.
Csak azt tudtam én is mindössze, hogy jó úton vagyok, mikor leszoktam a dohányzásról, majd a húst, hagytam el és a tojást is redukáltam. Mindezt nem muszájból, hanem belső késztetésből.
Lényeg, hogy ráléptem egy útra. Tovább »

A kihívásokról

Paulo Coelho"Amikor a legkevésbé számítasz rá, az élet kihívás elé állít, hogy megmérje bátorságod és kitartásod a változtatásra. Ezekben a pillanatokban, nem teheted meg, hogy úgy teszel, mintha nem történt volna semmi vagy nem mondhatod, hogy még nem állsz készen. A kihívás nem fog várni." / Paulo Coleho/

Minden nap nagy örömmel olvasom a Facebook-on Paulo Coleho aznapi idézeteit, az idézetem a mai "tanítása". Bevallom vannak napok, amikor nem értek egyet vele, vannak, amikor csak nem érzem igaznak a saját életemre és van, hogy nagyon megérint. Tovább »

A kényelmetlenség, mint kihívás

kényelmetlenség, kihívás, tequila, citromGyakran a kedvünkre hivatkozva nem teszünk meg dolgokat, holott jól éreznénk magunkat tőle.
Így aztán kifogásokat találunk arra, hogy miért nem tesszük meg.
Mennyivel könnyebb kifogásokat találni, mint megtenni azt a bizonyos dolgot.
Pedig amit megteszünk, az energiával tölt fel, és azzal a jó érzéssel, hogy képesek vagyunk arra, hogy megtegyük.
Minden nap felkutatom azokat a dolgokat amiket nem szeretek megtenni. Tovább »

Lolli meséi - A nagy hökk

a nagy hökkEgyszer volt, holnem volt, volt egy csomó probléma. Ezek elkeztek felnagyítódni a tudatomban, sok embert megkérdeztem mi lenne a legjobb a problémák megoldásához.
Persze ahány ember volt, az mind mást mondott. Takarítsd ki a gondolataidat, gondolkodj pozitívan, ne aggódj... megannyi bla bla bla. Igen blabla, egészen addig blabla, ameddig az ember rá nem érez arra, hogy mi a legjobb neki. Akkor már nem kell különösebben meghallgatni több százat, elég egy nehány is. Gyakori szokás összezavarodni a problémák láttán. Tovább »