tisztelet

Az élet túl rövid ahhoz

Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne válasszam a szereteten alapuló szabadságot. A szabadságon alapuló szeretetet. Az egymás tiszteletét. A tisztelet ma már nem trendi.

Ősi törvény: A szabadságod addig tart, amíg nem bántod a másét.
Amíg magad nem tiszteled, nem tisztelsz másokat sem.

Amíg magadat bántod, olyat vonzol be, aki szintén bántani fog. Tovább »

Címkék:

Életrevalók boldogsága

Az elmúlt évben ajánlottam egy nagyon szórakoztató, ugyanakkor mély lelki mondanivalóval rendelkező filmet, melyben két különböző világ találkozik, s ebből a találkozásból valami fantasztikus dolog születik. Tovább »

gondoljatok rájuk! farkasaimra!

gondoljatok rájuk!
gondoljatok rájuk!

ha felszállt a köd.

november alkonyán, a karácsony még csak ígéret, egy félig mosoly a halvány hold rózsaszín udvarán. várakozás.
és jó a mostban... jó most lenni. így lenni.
a föld már fagyos: nem enged. füvek sárga emléke porlad a deres levelek alatt. Tovább »

FÉRFI? Kiféle, miféle? Szükség van rá egyáltalán?

Komoly és szigorú kérdések. Biztosan van olyan nő, aki komolyan mondja, NEKI nincsen szüksége férfira. „A férfiakkal csak gond van... Majd meglátod kislányom, milyenek a férfiak... Hazug..., silány alakok... Nem számíthatsz rájuk...” Folytathatnánk a sort rengeteg olyan gondolattal, amit a környezetünkben hallhattunk. Mindez szomorú, vagy inkább érthető? Kiderül... Tovább »

A Szeretet titkai 2.

Az Igaz Szeretet második titka – a tisztelet ereje

*”Nem lehet szeretni valamit, vagy valakit, ha nem tiszteltük korábban.
Mindenek előtt magunkat kell tisztelnünk.
Ahhoz, hogy tiszteletet ébresszünk magunkban magunk iránt,
kérdezzük meg magunktól: “Mit tisztelek magamban?”
Ahhoz, hogy tiszteletet ébresszünk magunkban mások iránt
- azok iránt is, akik nem tetszenek nekünk -
kérdezzük meg magunktól: “Mit tisztelek ebben az emberben?”

A tisztelet nagyon fontos az emberi kapcsolatokban. De valóban a legfontosabb, hogy saját magunkat tiszteljük elsősorban.

Abban az időszakban, amikor észleltem hogy nem szeretem magam, utólag megvizsgálva az önmagam felé irányuló tisztelet sem volt meg.

Amikor az ember saját magát hibáztatja mindenért, minden rosszért, ami vele történik, akkor boldogtalan és kiegyensúlyozatlan lesz. Természetesen mi saját magunk vagyunk életünk teremtői, de az életünkben bekövetkezett rossz élményeket is lehet emelt fejjel elviselni, úgy hogy nem hibáztatjuk és ítéljük el magunkat.

Nagyon jó módszer az, ha megkérdezzük magunktól: „Mit tisztelek magamban?” Tovább »

Tapasztalat szerzés...

A tapasztalat + gondolkodásmódba való beépítés = valós tapasztalat... nem kell hozzá más mint a folyamatos éberség. Adj hitet magadnak és próbáld ki és rájössz, hogy nincs véletlen... a véletlen egy jel ami mutatja merre haladsz utadon. A kellemes jelek a pozitív irányba a kellemetlen esetleg fájdalommal járó jelek a negatív irányba való elmozdulást mutatja életedben. Ugyanakkor vannak fájdalommal járó tisztulási folyamatok is. Tovább »

A sajnálattól a mély tiszteletig!

Kislányunknál, a 6 hetes kötelező csípőficam vizsgálatnál derült ki, hogy csípőficam gyanús, (dysplasia). Teljesen összeomlottam, annyira, hogy a férjemtől tudtam meg, hogy ez nem annyira vészes, általában a kislányoknál szokott előfordulni, és korrigálható sokféle módon stb.stb. Ezt mind az orvos mondta el, de Én csak arra tudtam koncentrálni, hogy beteg. Tovább »

Önbecsülés és egyebek

önbecsülésNap mint nap olvasgatom az írásokat itt az oldalon, és egyre többen beszélnek a nők önbecsüléséről. Vagyis annak teljes hiányáról. Ma például unique cikke nyomán jutott eszembe pár gondolat, amit szeretnék megosztani Veletek, hátha valaki hasznát veszi, vagy továbbgondolja.

Nagy igazság, hogy míg önmagunkat nem becsüljük, addig mások sem fognak becsülni minket. De a legtöbben nem teszik hozzá, hogy az önmagunk iránti érzéseinket mindig a szívünk legmélyén kell keresni, és nem könnyű munka rájuk találni. Tovább »

Spirituális harcosok kiképzőtábora

békés harcos, a virág?Nos, mint minden bizonnyal mindenki számára érzékelhető, egy ideje elég erősen felkorbácsolódott a hangulat a portálon. Szerintem ez igen jó, mert végre azt látom, hogy kezdenek őszinték lenni azok, akik eddig valamilyen oknál fogva nem voltak. Tisztelet pedig kijár azoknak, akik már eddig is tiszta szívből, őszintén írtak. Elelmélkedtem azon, miért is rémlik fel bennem újra és újra az a gondolat, hogy kezd számomra mindez egy "spirituális kiképzőtáborra" hasonlítani. Valahogy itt nagyban zajlik az, amit olvashattunk a Békés harcos útja című, sokak által közkedvelt könyvecskében. Természetesen a nagyvilágban is a változások korát éljük, de itt sokkal dinamikusabban, erősebben nyilvánulnak meg az erők, mivel az internet lehetőséget ad arra, hogy anonim maradjon mindenki, aki akar. Tovább »

A lecke,amiből mindig tanulhatunk!:-)

1. Kapsz egy testet
Akár tetszik, akár nem, földi léted egész tartalmára ez a tiéd.

2. Tanulsz
Teljes óraszámban látogatod az Élet nevű szabadegyetemet, ahol mindennap módod nyílik arra, hogy valami újat tanulj. Talán szereted az így szerzett ismereteket, talán lényegtelennek vagy ostobaságnak tartod őket.

3. Nincs balsiker, csak tanulság Tovább »

Félelmetes, hatással vagyok mások életére

Sziasztok,

a kissé megtört, de optimizmusra törekvő kiscsaj bejelentkezik.
Annyira fura, hogy egy egyszerű rövid kapcsolat ennyire megrázza az embert...rájöttem arra, hogy akkora bizalmat adtam egy fiúnak, hogy valószínű ez a nyitottság az, amit sokkal nehezebb betömni, ezért vagyok még mindig így... Tovább »

Jézus könnyekre fakadt

Kaptam egy igazán szép mondanivalójú vallásos idézetet, mely elgondolkodtatott. Sok benne az igazság, hiszen gyakran nem is vesszük észre, mindannyiunknak mekkora szüksége lehet a megértésre...
Szeretettel osztom meg Veletek. :)

"14 Mivel tehát nagy főpapunk van, aki áthatolt az egeken, Jézus, az
Isten Fia, ragaszkodjunk hitvallásunkhoz. 15 Mert nem olyan főpapunk Tovább »

Te erre születtél?

adniAdni magunkból önzetlenül, ez a legnagyobb szabadság, bármilyen mentális vagy fizikai értelemben véve, mert ez azt jelenti, hogy olyan valakivel állsz szemben, akinek adhatsz elvárások nélkül magadból. Megengedheted magadnak, hogy ne állíts fel biztonságot nyújtó szabályokat, mert a másik képességeinél fogva (tiszta tudat, tapasztalat, intelligencia, önismeret, önzetlenség) megadja neked ezt a szabadságot. Mert a másik már érti ezt a szeretet-szintet és nem fogsz sérülni mellette. Hiszen a sérülések mindig az elvárások miatti csalódásokból fakadnak. Tovább »

Hej HelyeSírás!

helyesírásKomolyan nagy örömmel tölt el, hogy itt vagyok megint és olvashatok. Azt látom, hogy a hangulat egész más. Mindenki valahogy nyugodtabb és törekszik a „viták”, vagy ebben az esetben nézőpont differenciák teljesen korrekt és igazságos ütköztetésére. Ez nagyon jó. Mert így lehet másoktól tanulni a legjobban. „Figyelj, én ezt így és így látom.” Alkalom nyílik egy teljesen új nézőpont megismerésére, amiből akár tanulni is lehet! Ez ebben a formában remek.

Az azonban ne haragudjatok, de Tovább »

Meg kell tanulnunk szeretni

szeretetVagy jól érzem magam, vagy nem.
Az van az életemben – ugyebár –, amit én akartam, hogy benne legyen, amit én vonzottam az életembe. És ha kellő intenzitással útálok valamit, akkor ahelyett, hogy az a valami kellő távolságot tartana tőlem, berobban az életembe:
– Itt vagyok. Hívtál engem.
– Dehogy hívtalak. Hiszen útállak.
– Látod! Most is hívtál.
Azt gondolom, hogy divat lett nem szeretni a világot. Divat beszólni, és Tovább »