nyitottság

Életrevalók boldogsága

Az elmúlt évben ajánlottam egy nagyon szórakoztató, ugyanakkor mély lelki mondanivalóval rendelkező filmet, melyben két különböző világ találkozik, s ebből a találkozásból valami fantasztikus dolog születik. Tovább »

Két dudás egy csárdában?

haragAdva van Nő és Férfi. Sok esetben tökéletesen működhet a kapcsolatuk, ha hasonlóak. De pontosan miben? Értékrendben, neveltetésben, szocializációban, iskolázottságban? Az "ellentétek vonzzák egymást" mondás abban az esetben helytálló, ha rövidtávon nézzük a történetet, amolyan hollywoodi vagy népmese történettel, ott mindig egymásra találnak a nagyon különbözőek. De ott sosem mutatják a folytatást, amikor a pár egymásra csodálkozik, feszegetik határaikat, megismerik a másikat, egymásra simulnak, jól eső kompromisszumokat hoznak, és ezen keresztül önként változnak. Tovább »

Légy szabad!

felszabadultanAz érzelmeink a kapu a Lelkünkhöz...

Ha megnézel egy újszülöttet, amint nyitott szívvel és Lélekkel érkezik a világba, megnyitva mindent felénk és egy pillanatra magadra is tekintesz, rájössz arra, hogy milyen korlátok közé zártad be Magad...
Egy újszülött szemében Isten szeme ragyog, a gyémánt, ami lelke legmélyén van, azt látod tündökölni...
Ez a gyémánt a Te lelkedben is ott van, talán már elfejetetted.... Tovább »

Húsvéti csillám:-)

húsvét...milyen is lehet egy húsvéti csillám, csakis olyan ami a lelketeket simogatja, derűs, mosolyt csal az arcotokra és egy kis csillogást érzel amikor olvasod:-)

Ha a szeretet nyelvén beszélsz, kinyílik a világ és soksok csoda tárul eléd, de sokszor félünk a szeretetet megmutatni, mert az a lelkünk legmélyén lakozik:-)

"A szeretet óceánja végtelen mélységeket rejt, de ha bátor vagy a mélybe menni csodába ejt" (by Csillagvirág) Tovább »

Őszintén!!!

Hagyd meg az emberek arcát...hallottam egyszer egy buddhista tanítótól...

Te próbálta már ezt?, amikor tudod, hogy a másik, mit tesz, hogyan cselekszik, de másról beszél neked...vagy inkább elhallgat dolgokat...
Mit teszel ilyen esetben? Mit tennél? Tovább »

Önbizalom és lakberendezés.

Annak tudata, hogy van egyéniségünk és ebből kifolyólag saját stílusunk mindez önbizalmat ad. A félénkség, a feltétel nélküli alkalmazkodás önbizalomhiányról tanúskodik, amit "legyőzhetünk".

Az önbizalom egyik záloga az ismeret, a tudás.
Tudatosan tudjuk ízlésünket formálni, nyitottá tudjuk tenni magunkat újra. Tovább »

A swabedo-beli emberkék kontra "tiszta fejjel"

A swabedo-beli emberkék

Valamikor réges-régen kis emberek éltek a földön. Legtöbbjük egy kis faluban, Swabedoban lakott. Swabedo-belieknek hívták őket. Tovább »

Bizalom! mitől függ a bizalom? függ e a másik ember cselekedtétől? egyáltalán mi a bizalom?

Sokszor hangzik el, hogy bízz bennem, vagy csalódtam benned, vagy éppen az, hogy már nem tudok bízni Benned!
Kíváncsi lennék Neked mit jelent a bizalom?
Ki az aki bízni tud? Függ e ez valamitől vagy valakitől!
Kíváncsian várom, Te, Ti hogyan látjátok!
Várom a gondolatokat!

Ölellek Benneteket: Csillagok Virága Tovább »

Ne tégy semmit

nyitottságA nyitottság állapotát úgy tudod elérni, hogy elengeded magad, és nem tőrödsz semmivel. Egyszerűen csak hagyod magad létezni, abban az állapotban, amiben most vagy. Nem harcolsz tovább ellene, egyszerűen csak létezel.
Semmi mást nem kell hogy tegyél, csak azt, hogy ne akarj semmit. Furcsán hangzik, hogy ne tégy semmit. Akkor mitől fog megváltozni az életem? - gondohatnád... Hát attól, hogy nem harcolsz tovább, nem akarsz többé már semmit, és ezzel megnyítod a kaput a megoldásnak. Tovább »